Jak myška hledala kamarády

Jak myška hledala kamarády https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429912/bmid_jak-myska-hledala-kamarady-2w8-429912.jpg 4 48 13

Osamělá myška by si moc ráda našla kamarády. Vydává se tedy na cestu do lesa, který umí být pořádně strašidelný. Potká tam sice spoustu laskavých tvorů, jenže někdy rychleji mluví, než myslí, takže každé zvířátko nakonec něčím urazí. Uvědomí si myška, v čem udělala chybu? Přijde na to, že není důležité, jak kdo vypadá, ale jaký je uvnitř?... celý text

Literatura světová Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Miška želi prijatelja


více info...

Přidat komentář

martina.culik
09.03.2024 3 z 5

Kniha obsahuje českou verzi příběhu s ilustracemi a na konci je i anglická verze bez obrázků. Četla jsem simultánně obě verze a český překlad mě zklamal v jedné věci a to, že je tam úplně vynecháno to snad úplně nejdůležitější - omluva.
Myška omylem urazí různá zvířátka, která ji pomohou. Když si to uvědomí, pozve je všechna k sobě a všem se omluví. V české verzi se ale neomluví, což mi přijde jako poměrně zásadní opomenutí. Proto také dávám nižší hodnocení.

Marketplace
05.07.2023 4 z 5

Kniha je pěkně ilustrovaná a krátký příběh není špatný. Na konci knihy je i anglická verze pohádky.


bibi.r
25.04.2023 4 z 5

Pro děti 3+

Já jdu vždycky po ilustracích a někdy se seknu a někdy mám radost. Tady to byla jednoznačně radost z obrázků i čtení. Příběh se líbil mě i dětem.
Myška se stejně jako děti musí naučit, že není možné vypustit z pusy všechno. Že je potřeba nad tím co říkám přemýšlet (filtrovat). Ne lhát, ale přemýšlet. A jestli je vlastně nutné vždy a všude všechno komentovat.
Moc hezký příběh. Velmi doporučuji.

Bonda
09.09.2022 5 z 5

Knížku jsem po půjčení z knihovny koupila i domů. Tuším, že pro předškolní dítě otevírá velký neznámý prostor přemýšlení o vztazích. Proč s myškou nikdo nezůstal? Byla upřímná? Měla pravdu? Jak se zvířátka cítila? Už ti někdo řekl něco zraňujícího? Už jsi řekl ty nějakou neomalenost? Jak jsi to poznal? Co jsi udělal? Ideální kniha pro program prevence šikany u předškoláků.

Sabča92
25.04.2022 4 z 5

Kniha je plná nádherných ilustrací, které pohladí po duši i lahodí oku. Příběh je trošku slabší. Ač to měl být příběh o poslání, o tom, že jedna věc jsou předsudky a druhá realita. A zároveň měl přinášet pohled na to, že i když se zachováme ošklivě, můžeme to napravit. Vše to je samozřejmě pravda, nicméně na tak malém rozsahu to za mě tolik nevynikne. A pak to ve výsledku vypadá, že když všechny urazíte, můžete je usmířit perníčkem. Na konci knihy najdete anglickou přílohu, kde je celý příběh anglicky.
Sečteno, podtrženo se mi kniha líbila vizuálně, poslání příběhu taky pěkný.

Atlantis
30.01.2022 3 z 5

Občas se opravdu divím, že některé věci vycházejí jako knihy. Napsat tento příběh mohlo zabrat tak možná dvě hodinky, navíc nejde opravdu o nic světoborného. Krásné ilustrace zachraňují knihu od horšího hodnocení.

claire.dinner
20.01.2022 5 z 5

To je tááák nádherná kniha. Z těch ilustrací jsem hotová pokaždé, když tu knížku otevřu. Délka ideální na jedno večerní uspávání, s pointou, s poučením, líbivé.

Lili2020
30.09.2021 5 z 5

Docela poučný příběh.Moc se mi
Líbil příběh.

Covenant
24.09.2021 5 z 5

Tohle se povedlo. Krásné ilustrace, akorát tak textu a dobře podané poselství, které pochopí i ti nejmenší.

florentinas
21.09.2021 4 z 5

Hezký příběh poučný příběh, moc hezké ilustrace.

Hanja
09.06.2020 5 z 5

Krásné ilustrace, poučný příběh.

Sidonka3
11.05.2020 4 z 5

Chytrý, kraťoučký příběh pro nejmenší děti. Myška nad každým ohrnuje nos, na každém vidí nějakou chybu a neuvědomuje si včas to dobré, co jí kdo poskytl. Pochopí svojí chybu a dojede jí, proč je pořád tak osamělá? :) Srozumitelný, jednoduchý příběh i pro nejmenší, hezká knížka, která je tak akorát na udržení pozornosti malého dítěte. Dáte jí na jeden zápřah během pár minut i s prohlížením obrázků.
Nad knížkou jsem se musela usmívat, je roztomilá. Nešikovná myška, která rychleji mluví, než přemýšlí, je úsměvná.
Knížka je dvojjazyčná, za českým textem následuje anglický. Až děti povyrostou, můžou si procvičit angličtinu nebo je to dobrý dárek pro anglické rodinky. Slušné.

aydam
29.01.2020 5 z 5

Posmívat se a urážet někoho se zkrátka nemá. Ilustrace jsou moc pěkné.

Štítky knihy

přátelství myši zvířátka kamarádi pro děti od 4 let

Autorovy další knížky

Nina Mav Hrovat
slovinská, 1975
2020  83%Jak myška hledala kamarády
2021  72%O jezevci, který pořád zpíval

Kniha Jak myška hledala kamarády je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x
dalších seznamech7x