Italské léto

Italské léto https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489318/bmid_italske-leto-McJ-489318.png 4 151 40

Nový román bestsellerové Jennifer Probstové o třech generacích žen a jedinečné pouti Itálií. Workoholička Francesca je úspěšná ve všech oblastech svého života krom jedné: rodiny. Nedokáže si vyhradit čas na svou dceru Allegru, se kterou se prakticky odcizily. Když se Allegra zaplete s novou partou a zatknout ji za držení drog, Franceska vyhoví přání své matky Sophie a všechny tři se tak vypraví na velkolepou pouť do Itálie po stopách rodinných předků. Sophia ví, že její děvčata mají problémy a zoufale potřebují změnu, pro žádnou z nich to však nebude snadná cesta. Pomohou jim ruiny starověkého Říma, kostelíky v Assisi a zvlněné kopci Toskánska uvědomit si důležitost rodinných pout, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Our Italian Summer , 2021


více info...

Přidat komentář

renca106
31.03.2024 4 z 5

Pohodový, oddechový příběh, který v sobě nakonec má určité prvky poznání o komplikovaných vztazích matek a dcer. Příběh protkaný Itálii a cestováním touto úžasnou zemi, která je mou srdcovou záležitostí. V zimním období se člověk aspoň touto formou dostane do prosluněné Itálie.

martini.ce
26.02.2024 4 z 5

Sáhla jsem po ní, abych se aspoň v myšlenkách mohla ze zimy přenést do milejšího prostředí. A to se povedlo. Tři ženy cestující po Itálii, které sice řeší svoje vztahy a životy, ale hlavně tam svítí slunce, teče víno, voní bazalka a rajčata s mozzarellou jsou na talíři. To mě bavilo.

Ale těch chyb a zmatlaných překladatelských obratů, ach jo.


Mišule_11
11.02.2024 5 z 5

Italské léto od této americké autorky je za mě ideálním letním čtením! :)

Čtivý příběh s kouzelnou italskou atmosférou vypráví příběh tří generací (babička, maminka a dcera), které mají víc než dost společného než jen rodinné vztahy :)
Musím říct, že jsem si až postupně časem získala sympatie všech tří žen. Protože prostě tři různé povahy.

Při čtení jsem si připadala jako bych seděla někde mimo realitu, svítilo na mě slunce a já se vžila do situace každé hlavní hrdinky!
Kromě italského slunce zde také najdete popis některých památek nebo pokrmů, ze kterých máte chuť si ke čtení prostě chcete něco dát :D

Makuliiina
28.11.2023 3 z 5

Italské léto bylo milé letní nenáročné čtení. Trochu klišé, ale přesto hezký příběh. Kniha se dala kdykoliv odložit a později bez problému pokračovat ve čtení.

Ivetaa
15.10.2023 2 z 5

Taková nenáročná jednohubka na večer.

knihovniceS
07.10.2023 4 z 5

Italské léto
Milé čtení. Příběh jedné rodiny, vlastně jde jen o 3 generace žen a jejich sbližovací výlet do Itálie. Moc jsem si to užila a stále jsem měla chuť na nějaké italské dobroty, kterých je v příběhu plno. Líbilo se mi toulání po památkách a nechybělo ani něco málo romantiky. Doporučuji a dávám 4 hvězdy.

Audrina
29.09.2023 5 z 5

Moc milý příběh o cestování, jídle a rodinných vztazích, které můžou být komplikovanější, než si myslíme. Pokud hledáte oddechové čtení, tak určitě nesáhnete vedle.
Přiznám se, že mi akorát přišel trochu nelogický itinerář cesty pro Itálii, furt ze severu na jih a zase zpátky

AlenaF
26.08.2023 5 z 5

Čtivě napsaný příběh o složitých rodinných vztazích, krásách slunné Itálie. Užila jsem si to.

Szilvia1
09.08.2023 5 z 5

Pěkné letní čtení,kde se snaží tři lidé vytvořit vztah(babička,máma a její dcera).Ale vzplane tady i láska.Je tady i spousta jídla(jak jinak je to o Itálií),ale i krása popisovaných míst.

sabinaK
24.07.2023 4 z 5

Moc milé letní čtení. Většinu popisovaných míst jsem navštívila, takže jsem si zavzpomínala :-)

Kuci12
09.07.2023 3 z 5

Tři ženy, jedna cesta - Itálie, moje srdcovka už, když jen čtu o věčném městě jsem spokojená k tomu jídlo, spousty jídla, pár můžu a máte ideální letní čtení - 3,5 hvězdy.

havrmoni
16.06.2023 5 z 5

Už kniha Tajné milostné dopisy O.M byla jiná než jsem u této autorky zvyklá a i když se mi líbila, jít do skoro stejného tématu se mi moc nechtělo. Ale udělala bych chybu. Byla taky moc pěkně napsaná. Postavy moc hezky popsané a i když jsem spíše ve věku Frances, tak jsem zjistila, že mám hodně ze Sophie. Teda ne, že bych se nenašla ve všech třech :)) Mám mamku, dceru a už i vnučku, takže něco o mezigeneračních vztazích vím, ale u nás se na rozdíl o těchto postav hodně mluví a bydlíme spolu dokonce i s tchýní :)) Takže i možná proto mě to nadchlo a bavilo a čtení tohoto příběhu jsem si užila stejně, tak jako ostatní knihy této autorky.

Paja1709
14.06.2023 5 z 5

Moc pekna kniha,cetla se uplne sama.

pavpaz
13.06.2023 5 z 5

Pěkně se četla.

princesse
15.05.2023 4 z 5

Čtení pro oddech, i když téma až tak oddechové není. Vztahy jsou téma, které asi nelze vyčerpat. Ať už ty bezproblémové, tak ty na kterých je třeba více zapracovat. Francesca mi se svou domnělou nepostradatelností dost lezla na nervy. Není se čemu divit, že si vypěstovala panické stavy a při její inteligenci jí trvalo opravdu předlouho než to sama pochopila. Allegra to opravdu neměla lehké. Doma a překonat takovou "ztrátu" první lásky ... Ještě, že byla na svůj věk tak rozumná. Někdy mi to přišlo až moc dospělé uvažování na její věk. Zkrátka a dobře, vše se v dobré obrátilo, až na Iana. Tedy v případě jejich vztahu s Allegrou. Ale i takové ztráty k životu patří. Na dovolenou, pro oddech - ideální čtení pro pobavení i zamyšlení. A opravdu dobře se čte.

Kaja1
10.05.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo, i když Francesca mi že začátku lezla na nervy. Při čtení jsem si připomněla vlastní návštěvu Říma, Pompejí a Capri. Ano, někdy nemáme čas naslouchat svým nejbližším, a potom už není komu naslouchat a my si uvědomíme, že právě čas, který věnujeme svým blízkým nic nestojí a získáme všechno bohatství světa.

PeťulaV.
14.01.2023 5 z 5

Milá pohodová knížka o třech generacích žen, jejich pouti Itálií a snaze znovu nalézt cestu nejen jedna k druhé, ale také najít a trochu víc pochopit i sebe sama. Byla to má první zkušenost s touto autorkou a musím říct, že styl psaní mi od začátku skvěle sednul. Celá kniha mě bavila, nikde žádná hluchá místa a i když má nějakých 390 stran, četla bych klidně dál. Příběh jako takový se mi líbil moc, rodinné vztahy, romantika, plnění cestovatelských snů.. Navíc je zde skvěle popsána architektura Itálie, spousta památek a krás a u jídel se mi sbíhaly sliny. Je to jedna z těch knih, kdy při čtení zatoužíte sbalit si kufr a ten výlet zažít na vlastní kůži taky. Přesně takový bych si teď sama přála a potřebovala a možná i pozměním své plány na léto. V knížce je i spousta nádherných myšlenek, které mě donutily zamyslet se i nad svým životem. Člověk si tak nějak myslí, že dělá, co může a snaží se dělat věci správně, ale někdy je asi potřeba podívat se na vše i trochu jinak, možná jen z jiného úhlu a zjistíme, že to možná až tak skvělé a správné všechno nebylo. Něco jsem si z té knížky vzala, něco jsem možná i ve svém životě trochu líp pochopila a zkrátka já jsem si to opravdu moc užila. Konec není úplně uzavřený, je to pak jen o naší představivosti a já bych si klidně dala pokračování. K této knížce se někdy určitě a moc ráda vrátím.

bookcase
26.12.2022 4 z 5

Tohle se autorce povedlo. Nemusím její eroticky laděné příběhy, takže jsem se trochu bála, aby se děj na této vlně nevezl, ale naštěstí ne, bylo to příjemné, oddechové čtení o rodinných vztazích a slunné Itálii.

Amazonka72
22.12.2022 3 z 5

Taková letní oddychovka. Nenadchla, ani neurazila. Příběh tří generací žen z jedné rodiny, které vyrazí na výlet po Itálii, aby každá z nich našla sama sebe, ale také cestu k těm druhým. Vše, co se v knize odehrávalo, se dalo předpokládat, nic mě nepřekvapilo, ale ani neurazilo. Líbil se mi popis Itálie jako takové, na druhou stranu to byl výlet ve znamení "luxusu" - špičkové hotely, restarurace atd. Pro obyčejné cestovatele tak trochu mimo jejich možnosti, ale asi i priority.
Co mě však trochu zarazilo, bylo množství gramatických chyb... a nebylo jich tam málo. Absence korektora??
Autorku neznám a je pravda, že mě tato kniha nepřesvědčila o tom, abych si přečetla některou z jejich dalších knih. Tak uvidíme, jestli si budu chtít zase někdy jen tak "odpočinout" u čtení.

Havrnka
21.12.2022 5 z 5

Hezké čtení. Nebylo vůbec "lechtivé", jako ostatní knihy autorky, které jsem četla. I toto, tak trochu vážnější téma, paní Probstová napsala poutavě. Hezky vykreslila italské památky a přírodu. Doporučuji!!!