Iko sama sebou

Iko sama sebou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401559/bmid_iko-sama-sebou-LEW-401559.jpg 4 178 39

Iko série

< 2. díl

Druhý díl komiksové série, která se tentokrát soustředí na ráznou androidku Iko, která má jasný přístup ke světu, přátelům i nepřátelům, nás provede také nejistotami a tápáním jejích kamarádů. Když totiž měníte světové uspořádání a snažíte se během toho udržet, nebo dokonce navázat vztahy, nic není jednoduché. Nezlomí Iko všeobecné názory na její "porouchaný" systém? Přesvědčí Scarlet Vlka, že je pro ni nejdůležitější na světě v jakékoli podobě? A zvládne přímočará Cinder fungovat v politice a udržet si přitom osobní život a přátele? A jak to dopadne s vlčími vojáky? To vše se dozvíte v napínavém doplnění Měsíčních kronik!... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Gone Rogue , 2018


více info...

Přidat komentář

miskami19
16.01.2024 5 z 5

(SPOILER) U druhého dílu se mi více líbilo grafické provedení. U prvního dílu postavy splývaly, zatímco zde se vybavuje jejich jedinečnost. Jako od poslední knihy série jsem čekala více posunů a nahlédnutí do budoucnosti postav. Také jsem čekala, že Iko konečně najde někoho kdo ji bude moci milenecky milovat takovou jaká je. Což možná byl účel s Liamem Kinney, ale vlastně to ke konci vyznělo naprázdno. Každopádně super přístup k sérii, že dvě knihy jsou formou komiksu, ač nevypovídají tolik příběhu, jako předchozí díly. Těším se na další tvorbu autorky.

Marthas
15.01.2024 3 z 5

(SPOILER) 3,3/5 Nevím sice proč, ale tentokráte mě to tak nepohltilo. Možná jsem čekala něco velkolepějšího. Sem tam i nějaká češtinská chybka. Musí se ale nechat, že autorka to má dost promyšlené, viz osobnostní čip. Za mě jsem ale ráda, že už mám celou sérii za sebou. Přeci jen nejsem autorčina velká fanynka. Uvidíme, zda si i sama spisovatelka bude myslet, že téma je už vyčerpané anebo nám časem naservíruje něco dalšího.


TaLu
25.08.2023 4 z 5

V dalším dílu série se dozvídáme i něco z minulosti IKO. Vzpomínání na Pivoňku bylo lidské a něžné. Přátelé stojí opět před výzvami a jsou si oporou v nebezpečích. IKO stále více uvažuje o tom, co je to lidskost a musí se vypořádat i se svou smrtelností. Ilustrace v prvním díle mi vyhovovaly více, tady mi přišlo, že jsou postavy výrazně starší, než by měly být. Ale celková atmosféra je srovnatelná s prvním dílem. Na to, že grafické romány téměř nečtu, jsem tyto dva díly četla každou volnou chvilku.

Knihomolka506
20.07.2023 5 z 5

Hodnocení série a mého stavu po tom, co jsem vylezla po pár dnech do reality:

Mutace, scifi, pobyt v budoucnosti, zvláštní postavy až by se řeklo, že autorka je lehce pod vlivem- pokus o vtip :) ,prostořekost Iko s drzým humorem dává dohromady skvělou počtenou i podívanou :)
Časem se určitě vrhnu na Měsíční kroniky , už teď mi Iko s kamarády chybí!

Laf
23.06.2023 5 z 5

Druhý díl byl ještě lepší než předchozí. Hodně akční a o zvraty nebyla nouze. Konečně jsem se dozvěděla i něco z minulosti Iko, co na vše, co jsem se o ní dosud dozvěděla, vrhlo nové světlo. Rozhodně jsem se u toho nenudila. Mohu jen doporučit :)

laura
29.09.2022 5 z 5

Teprve v tomto dílu se děj rozjíždí a začíná to připomínat adrenalinovou jízdu Měsíčních kronik. Vtipné, napínavé a čtivé. Jako doplněk k Měsíčním kronikám možná - jako samostatný příběh by to ale neobstálo...

Iko je každopádně jedinečná, skvělá, držkatá, loajální a tak lidská, jak jen android může být - a možná víc než to.

knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Tuhle knihu jsem fakt nechtěla dočíst. Byla to totiž poslední kniha ze světa Měsíčních kronik a mě se po tom světě stýská už teď! Zbožňuju to a vřele doporučuju :)

mina_harker
28.04.2022 3 z 5

Pěkné zakončení série. Fandím Iko a Kinneymu, ráda bych si o nich ještě něco přečetla.

midone
14.04.2022 5 z 5

Bože můj, Meyerová je prostě skvělá spisovatelka. Jsem opravdu nadšená, vážení přátelé.

SněžnáSova
06.03.2022 5 z 5

Co k tomu jen říct...? Á ano už vím...SKVĚLÉ ZAKONČENÍ MĚŠÍČNÍCH KRONIK !!!

Nelly178
31.12.2021 4 z 5

Řekla bych, že druhý díl byl o moc lepší než ten první.
V knize byla akce. Jenom je škoda, že to bylo poslední co jsem k Měsíčním kronikám nečetla, protože teď se s nimi musím rozloučit.

Andynka
13.10.2021 5 z 5

I druhý díl komiksu mě moc bavil.
Vlastně k němu pomalu nemám ani co psát.
Iko je prostě super android, je fajn dozvědět se, jak přesně vznikla a sledovat, jak se nadále rozvíjí.
No, prostě super komiks, kterým jsem si vyplnila vždy pár chvilek času a koukala po obrázcích . :D
Ne, oproti Měsíčním kronikám. Je komiks opravdu odpočinkový.
Zábavné čtení.

aquaver
10.10.2021 5 z 5

Druhý díl stejně dobrý jako ten první. Jen škoda, že je to zároveň poslední díl. Nechce se mi s Měsíčními kronikami loučit :(

Karoli282
23.04.2021 5 z 5

Na toto pokračování Měsíčních kronik jsem se opravdu hodně těšila. A docela se mi očekávání vyplnila. Bylo pěkné si opět počíst o mých oblíbených postavách. Uvítala bych ale lepší komiksové ztvárnění a více prostoru věnovanému Iko a Kinneymu.

Mishak
07.04.2021 5 z 5

Tenhle komiks mě tak příjemně pohladil po duši. :) Miluju Měsíční kroniky a tuhle knihu do série jsem prostě musela mít! Navíc se v ní příběh trochu ještě rozvine a víme, jak to bylo s našimi hrdiny dál po svržení měsíční královny Levany. Postavy neztratily ani špetku ze svého charakteru, který známe z knih a našlo se i několik momentů, při kterých jsem se musela prostě smát. Navíc se mi tenhle díl líbil více než jeho předchůdce.

Skvělá odpočinková kniha k doplnění celé série. Jsem ráda, že jsem se do ní pustila.

ElikaS
17.03.2021 5 z 5

Je zajímavé, že ač komiksové příběhy miluji, tak samotné čtení komiksů mě nijak nechytlo. Přestože to zkouším znovu a znovu s různými knížkami. Celou sérii Měsíčních kronik jsem si ale zamilovala a patří mezi mé nejoblíbenější knižní série. Takže jsem musela sáhnout i po Iko. A musím říct, že je to zatím nejlepší komiks, jaký jsem četla.

Ač se jedná o komiks, tak má knížka příběh, neříkám, že nějak závratně složitý, ale je tam. :-) A pěkně se rozvíjí, je docela akční, dynamický. Navíc jsme se opět setkali se všemi postavami z Měísíčních kronik a dozvěděli jsme se, jak se jejich život dál ubírá. Tohle jsem si na celé knížce užila nejvíc!

Iko byla stále stejně vtipná a svá a bavila mě jako v ostatních knížkách. Docela jsem uvítala i to, že se nám naše devítka rozrosla a že jsme se něco dozvěděli i o Liamovi.

Jen bych teda měla trochu výtku k ilustracím. Ne proto, že by se mi nelíbily, ale úplně mi neseděli k hlavním postavám. To už je ale asi problém toho, že po těch 5 knížkách už si každou postavu nějak představíte a upravíte k obrazu svému a najednou je vlastně úplně jiná než jste si ji představovali. Obzvlášť na mého oblíbeného Vlka jsem si musela zvyknout.

Julinka679
27.01.2021 5 z 5

Druhý a závěrečný díl série Iko, zároveň je také úplným zakončením i série Měsíčních kronik.
Zde není co dodat, jedná se opět o skvělý komiks, který jsem si naprosto užila.
Hodnotím tedy 5* a doporučuji! :-)

Monisek.B
15.01.2021 5 z 5

Dokonale zakonceni ;-)

1v8na
07.01.2021 5 z 5

Druhý díl komiksové série Iko vůbec nezaostával za prvním, ba dokonce ho i předčil. Marissa nezklamala. Nechyběl humor, nadhled a i napětí

betule3
27.12.2020 4 z 5

Super zakončení, za mě lepší než první díl. Je to hodně nenáročné čtení, ale milovníky měsíčních kronik rozhodně pohladí po duši.

Štítky knihy

komiksy

Autorovy další knížky

Marissa Meyer
americká, 1984
2012  89%Cinder
2018  85%Renegáti
2014  93%Cress
2013  91%Scarlet
2016  92%Winter

Kniha Iko sama sebou je v

Přečtených221x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených21x
Knihotéce107x
Chystám se číst50x
Chci si koupit33x
dalších seznamech6x