Hospodyně

Hospodyně https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501223/bmid_hospodyne-aMY-501223.jpg 4 314 85

Jodi Bishopová je úspěšnou realitní makléřkou a živitelkou rodiny. Harrison – její manžel – na ni kvůli tomu žárlí. Kdysi měl své velké sny, ale teď je jen průměrným spisovatelem. Jodi už nebaví neustálá snaha sladit chod rodiny, práci a potřeby vlastních rodičů. Její matka má totiž Parkinsonovu chorobu a zatím se o ni zvládá starat Vic – Jodiin otec. Taky však není nejmladší a neustálá péče jej vyčerpává. Uvítal by pomoc. Jodi se proto rozhodne najmout pro své rodiče hospodyni. Je to ale správné rozhodnutí? Kdo je vlastně ta žena, která najednou nosí matčiny šperky? O co jí jde? A jak daleko je kvůli tomu ochotna zajít?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Housekeeper , 2022


více info...

Přidat komentář

putpuda
21.04.2024 4 z 5

Četla se velice dobře, ikdyž námět tuctový a myslím, že bylo všem jasné, jak toto dopadne ;)
Občas jsem měla vztek na Jodi, že sebou nechá tak orat, ale dopadlo to jak mělo.
Určitě doporučuji...

L.Helena
17.04.2024 4 z 5

Hodně čtivé, od začátku až do konce. Přečetla jsem s chutí, přestože bylo docela předvídatelné, jak se bude děj vyvíjet. Ale i tak jedna z těch lepších autorčiných knih.


Marcela52
14.04.2024 4 z 5

Zajímavý námět, a až tak do poloviny velmi čtivý román. Pak už se to trochu zvrhlo v nepravděpodobný vztahový propletenec a tak očekávaný dramatický konec byl sice logickým vyústěním příběhu, ale bylo to všechno, alespoň z mého pohledu, těžko uvěřitelné. Autorka rozhodně umí psát a její prvotina Jane utíká se mi před mnoha lety líbila moc, ale o tomto posledním románu to už říci nemohu. Takže trochu zklamání, čekala jsem více...

lenny_prague
13.04.2024 5 z 5

Naprostá pecka. Dlouho mě kniha tak nenadchla. Prožívala jsem u čtení snad všechny pocity: naštvání na hlavní hrdinku za to, co si od všech nechá líbit, lítost nad tím, jak se k ní chovají všichni blízcí, napětí, jak příběh bude pokračovat, údiv nad tím jak to všechno dopadlo (to jsem opravdu nečekala). Mělo to spád, tohle se Joy vážně povedlo!

Georgine
12.04.2024 5 z 5

Od této autorky znám všechny její knihy, nezklamala ani tentokrát. Sice není tolik napětí jako v některých jiných knihách, ale čte se velice dobře.

ctenarTanDa
12.04.2024 5 z 5

Super třicátý román p.Fieldingové.

LeHor
24.03.2024 5 z 5

Napínavé, čtivé, nerada jsem knihu odkládádala.
Jak snadno si člověk může nasadit blechu do kožichu a jak těžko se jí zbavuje.

LenkaMacak
08.03.2024 3 z 5

V téhle knize snad nebylo nic, co by mě překvapilo. Ale četlo se to velmi dobře. 3/5*

Meri47
07.03.2024 4 z 5

Knihy od Joy mám moc ráda, jen u této jsem si neustále říkal sakra tohle už jsem přece někde četla nebo viděla. Tento námět byl už tolikrát zpracován a napsán, že mi děj byl neustále povědomý. Ovšem to neznamená, že jsem knihu nepřečetla jedním dechem a musím uznat, že závěr byl opravdu velmi překvapivý.

Katka1974
04.03.2024 5 z 5

Přečetla jsem to jedním dechem a vlastně jsem měla pořád mrazení, co se stane dál. Perfektně napsané. Manžel hlavní hrdinky líný hajzl, myslím, že se nám všem někdy stalo, jak při hádce partner otočí všechno proti vám, tady to bylo perfektně ukázané. Postava hospodyně, super, měla jsem chuť jí chvílemi uškrtit. Za mě skvělá knížka, doufám, že bude brzy další.

PREBURDA
01.03.2024 3 z 5

Příběh této knihy, jako bych už četla. Připomínal mi knihu od stejné autorky "Ta druhá". Víceméně základ příběhu úplně stále stejný.....z hlavní hrdinky udělat ušlápnutou nulu, která je ponižována svými nejbližšími, všechno dělá špatně, sestra sebestřední, manžel který je nevěrný, líný normálně pracovat, žádná opora ženy....... a ještě za to všechno se neustále omlouvala?...........a v závěru knihy konečně "bouchnou saze". Příběh je obohacen o "hospodyni" a dělá z něj lehčí thriller. Musím však upřímně říct, že to přehnané neustále ponižování, povyšování a jak všechno dělá špatně.......... omlouvání se,..... tato směsice všeho, se táhla po celou dobu celého knižního příběhu, mě doslova štvala. Ano, čtivé, ale za mě jednou a dost.

Knihy Joy Fielding jsem, jsem v mladším věku, vždy hltala.....postupem času na její knižní příběhy měním názor. Jsou stále pořád dokola postavené na stejném opakujícím se základě.

wooloong
29.02.2024 4 z 5

Děj byl dost předvídatelný až na ten samotný konec (zrovna jsem si říkala, deset stránek do konce, to se nedá stihnout uzavřít, a ono to nakonec šlo). Vypravěčka Jodi mě dost štvala, jak se pořád všem omlouvala, jak neustále ustupovala manželovi, kterého celou dobu živila, a jak si něco pořád vyčítala. Ona tomu chování ze strany rodičů, sestry i manžela šla dost naproti. Elyse byla napsaná bravurně.

Miro67
25.02.2024 4 z 5

Podle názvu předem můžeme předpokládat, jakým směrem se bude děj ubírat. Přesto autorka je zárukou, že určitě budeme hltat stránku za stránkou. Postavy jsou každá jiná, ale musí tvořit fungující jednotku. A to je prostor, kdy Joy rozehraje svoji hru s charakterem hrdinů i antihrdinů, na povrch vyplynou i stará tajemství a křivdy. A nakonec se i překvápka dočkáme.

hanča34
21.02.2024 5 z 5

,Joy opět skvělá. Děsím se okamžiku kdy skončí s psaním. Doufám, že to hned tak nenastane. Asi ji začnu číst zase od první knihy.

VeronikaSas1
18.02.2024 5 z 5

Joy opět nezklamala. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Pro mě trosku nečekaný závěr

Starmoon
15.02.2024 5 z 5

Fieldingová zužitkovala čas korony veľmi dobre ;-). Opäť ďalší (ženský) triler z jej pera, od ktorého sa nedá odtrhnúť. V závislosti od svojej povahy a životných skúseností buď budete chcieť Jodi objať a poľutovať, ako si s ňou všetci od otca cez manžela až po sestru (o opatrovateľke nehovoriac) zametajú podľa vlastných potrieb, alebo ňou pre ten istý dôvod budete mať chuť poriadne zatriasť a dať jej prednášku v štýle "dievča, už sa spamätaj a nastav si hranice" (ale o čom by bola kniha, ak by to Jodi dokázala, že ;-)). Tak či onak, dej sa práve vďaka submisívnosti hlavnej hrdinky môže rozvíjať smerom k nevyhnutnej a čitateľmi od začiatku očakávanej katastrofe, o ktorej som si nemyslela, že ma prekvapí, no stalo sa (trošku). Pre mňa príjemné oddychové čítanie, také zo života, teda s rôznymi odtieňmi sivej a bez jednoznačného happy endu. Úprimne som však rada, že som túto knihu nečítala ako stará či smrteľne chorá dáma, to by mi asi bolo dosť úzko.

Kanimůra2
10.02.2024 5 z 5

Noo, to jsem si pošmákla.
Každá postava se mi něčím líbila. Sestra sebestředná, o manželovi ani nemluvit.
Ale hospodyně, tak byla nejlepší. Jak pořád držela ledovou tvář, nenechala se ničím vytočit ani zaskočit, pevně šla za svým cílem a pořád spřádala intriky.
Za mě skvělá knížka, doporučuju

AkiB
31.01.2024 5 z 5

Super knížka, hodnotím pěti hvězdami.
Hlavní hrdinka je velice sympatická a podle mě si ji zamiluje snad každý. Ovšem nad členy její rodiny zůstává rozum stát.

Sarrah
28.01.2024 5 z 5

Tak tohle mě opravdu bavilo.

Maciiik
25.01.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Z toho, jak moc je tohle reálné, až mrazí.
Čekala jsem jiný konec, ale neřeknu jaký ;) Abych nenapovídala...