Holka přes palubu

Holka přes palubu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497148/bmid_holka-pres-palubu-kAn-497148.jpg 4 281 89

Sestry Bellingerové série

1. díl >

Piper Bellingerová je zhýčkaná osmadvacetiletá dívka, které bohatý otčím poskytne, co si jen zamane. Jenže… když jednou vypije moc šampaňského a party na střeše se tak trochu zvrtne, odstřihne ji od rodinných financí a spolu se sestrou je pošle do zapadákova na druhém konci pobřeží, kde mají vést bar svého zesnulého otce. Kamkoli se na malém městě vrtne, potkává Brendana, mohutného vousatého námořního kapitána, který je od první chvíle přesvědčený, že Piper tam dlouho nevydrží. Hvězda sociálních sítí, co se ráda baví, a drsný rybář jsou sice naprosté protiklady, ale vře mezi nimi nepopiratelná přitažlivost. A Piper musí svému nevlastnímu otci (a tomu otravnému rybáři taky) dokázat, že se o sebe dokáže postarat. Copak to opravdu může být tak strašné?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

It Happened One Summer , 2021


více info...

Přidat komentář

SilviiM
05.03.2024 3 z 5

No jakože.. přeslazené to bylo dost. Ale mělo to jiskru, nápad i děj. Postupné poznávání hlavních hrdinů a jejich oťukávání bylo hnacím motorem knihy. Když už nic, tak v knize bylo krásně naznačeno, jak instagram, i jiné sociální sítě, je jen pozlátkem a ne sondou do normálního života lidi.
Kniha se mi líbila. Byla to příjemná oddechovka, která se četla s lehkostí v propršených dnech.

Marry123
06.02.2024 4 z 5

V první řadě musím říct, že městečko Westport bylo velmi milé, a příjemné místo. V druhé řadě musím říct, že Piper jsem měla chuť zaškrtit a proplesknout (a kdo by ne, pitomá nána rozmazlená) :D. Ale má štěstí, že se nakonec docela spravila. A za třetí, to všechno zachraňoval Brendan. Když vezmeme s nadsázkou za jak kratičkou dobu mohla vzniknout nepřekonatelná láska plná velmi kvalitního sexu, bylo to jednoduché, milé a pohodové počtení, které (aspoň mě) neposadí na zadek, ale ani nezklame. Možná se časem pustím i do příběhu Hannah s Foxem, tam by mě zajímalo co z toho jejich "přátelství", a jak, vyplyne... Uvidíme... :)


Mychaela
27.01.2024 2 z 5

No, prvních 20-30 stran jsem četla s nevěřícným výrazem ve tváři, co že je to za p****inu. Vrcholem byla nejspíš Pipeřina otázka v samoobsluze ohledně přípravy boloňské omáčky "jakože to všechno zůstane na sobě ve vrstvách? Nebo to mám smíchat?"
Protože ale zásadně knihy dočítám, statečně jsem četla dál a světe div se, začalo to být přece jen o chlup snesitelnější :D I když chvílemi mi ten přerod hl. hrdinky přišel až moc z 0 na 100 (jakože nejdřív nevíš, jak zamíchat maso na pánvi a 5 dní na to strháváš sádrokarton ze zdi a prkna z podlahy?

I když mám romantiku ráda, Holka přes palubu na mě byla moc. Přeslazená pohádka s dokonalým princem a princeznou (na mě byla trochu moc už i Láska po Španělsku a tohle bylo ještě o level sladší a neuvěřitelnější).
Já prostě i v románech z červené knihovny trochu té reality a nedokonalosti a uvěřitelnosti potřebuju.

Na druhou stranu, podle těch všech nadšených recenzí tady to má asi většina ženské populace jinak.

Celkově mám pocit, že narazit na příjemnou romantiku, která má hlavu a patu, není úplně prvoplánová a nedostanete z ní už v polovině cukrovku, je v poslední době docela oříšek...

Na druhou stranu, i ve mně po dočtení zůstává taková nějaká touha a závist. Protože, kdo by nechtěl, aby po něm druhý takhle toužil, miloval ho, ochraňoval ho a udělal pro něj první poslední...

A ano souhlasím s většinou zde ohledně pikantních částí. Ty dialogy a poznámky obou působily jak pěst na oko.

Mesačnica
31.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Viac by ma to chytilo za srdce, keby Brendan zostal gentleman a zvádzaniu Piper by nepodľahol. To ako sa vulgárne správali postavy pri sexe, sa mi tiež nepáčilo. Keby si chcem pozrieť porno, tak manžel by vedel, aký kanál si mám naladiť... Myslím, že keby sexuálne scény zmizli, viac priestoru by dostalo formovanie ich vzťahu a na to si autorka pravdepodobne netrúfala. No hádzať tento výtvor do vreca harlekýnok si myslím, že je urážka. Čítala som lepšie knihy aj lepšie harlekýnky. Jednu hviezdu si zaslúži obálka, asi je vydarenejšia ako v slovenskom vydaní, preklad názvu je však doslovnejší v slovenskom, v českom má zase väčší šmrnc.

001Terka456
23.12.2023 4 z 5

Ze začátku bylo pro mě těžké začíst se, Piper mi byla vyloženě nesympatická. Ale potom mě to bavilo, správná trochu lechtivá romantická pohádka.

Liuyio
17.12.2023 3 z 5

Knihu jsem četla v létě a byla moc pěkná

JanaDor
22.10.2023 4 z 5

Od knihy jsem měla jiná očekávání, ale zklamaná nejsem. Je to prostě hezká, milá romance se sympatickou dvojicí. I když na začátku mi Piper nebyla příjemná, upřímně se otevřela a v dobrém vybarvila. Místy to bylo méně pravděpodobné, ale byla to čtivá pohádka a tak k ní přistupuji. Ty jo, kdyby takoví chlapi existovali, byla by to nádhera. Brandon byl dokonalý. No říkám, hezká pohádka.

DominaCZ
13.10.2023 odpad!

Opět příklad přeceňování a placené reklamy aneb Kazma v sukních.
Je to o hovn., je to harlekýnka jak pro puboše z devadesátek ale bude se z toho dělat trendy krása... dobrý no.
(V ironických uvozovkách)
Děs.

Etule
03.10.2023 4 z 5

Tedy po prvních pár stránkách jsem si říkala, že Piper je strašná slepice a asi se mi kniha nebude líbit. Jak jsem ale pokračovala ve čtení a ona s Hannah odjely do Westportu a na scéně se objevil Brendan vše se rázem otočilo. Knihu jsem si neskutečně užila, nasmála jsem se u ní, dokonce i poplakala. Když se Brendan zaregistroval na Instagramu a chlapi z posádky si z něj utahovali, jsem doslova brečela smíchy.
Opravdu jsem nečekala, že se budu bavit až takhle. Městečko mě okouzlilo, stejně jako jeho obyvatelé a samozřejmě Brendan. Skvělý, úžasný, dokonalý a prostě miláček. Piper nakonec taky nebyla až taková slepice, jak se na první pohled mohla zdát. Příjemné čtení, které jsem si nesmírně užila.
Moc se těším na příběh Hannah a Foxe.

monika0181
02.10.2023 4 z 5

V první chvíli jsem si myslela, že knihu odložím a ani nedočtu. Pipper byla fakt na zabití, pipina vysokého kalibru. Co krom začátku vnímám ne úplně dotaženo, je jak Pipper přijme trest za svoje eskapády a hlavně jak se adaptuje a funguje ve "vyhnanství". Přiznám se, že tam bych čekala trochu komplikovanější přizpůsobování. Ale pokud se prokoušete počátkem, kde byste Pipper nejradši uškrtili, užijete si pěknou jízdu. Kniha je čtivá, vtipná a Brendan okouzlující. U mě to vyhrál na celé čáře už od počátku. Během čtení jsem se přistihla, že jim oběma vlastně fandím a přeji, ať to dobře dopadne. Příběh je takoví zjednodušená oddechovka, ale jistě neurazí a čtení si užijete.

Ešína
20.09.2023 5 z 5

O téhle knize jsem dlouho kroužila v angličtině a konečně jsem se dostala k české verzi. Za mě byl tohle moc krásný příběh. Moc se mi líbil vývoj Piper i Brandona. Mělo to opravdové emoce a zasazení příběhu do rybářského světa mělo kouzlo. Určitě přečtu znovu.

Sixtínka
20.09.2023 1 z 5

Na začiatku sa zdalo, že to bude príbeh na spôsob romantickej komédie, na čo som sa tešila, ibaže ako stránky ubúdali, bavilo ma to čím ďalej, tým menej. Prvoplánové, hlúpe, nezáživné. Kapitán bol z Piper hotový už hneď od začiatku, furt sa mu to len zdúvalo v gatiach, stačilo, že na ňu pomyslel, takže kam sa bude príbeh uberať? Veď do strany 142 pre Piper už postavil pergolu - také veľkolepé gesto. Och, božemôj, chcela by som vidieť chlapa, ktorý by si dal toľko námahy len tak z dobrej vôle. Zvlášť keď na to, aby sa dostal do Piperiných nohavičiek, nebolo potrebné toľko drieť, lebo aj Piper je z neho úplne namäkko a celé jej telo horí už len pri pohľade na kapitána.

No, nebaví ma čítať také blbosti, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou povedú k množstvu nespútaného, brutálne vášnivého sexu - lebo tam to podľa mňa povedie -, takže končím na tej strane 142. Aspoň že je pergola dostavaná.

Knihomolka97
18.09.2023 5 z 5

Holka přes palubu je skvělá romanťárna. Že je to klišé jako hrom..o tom se bavit nebudeme. :D
Piper první stránky byla opravdu děsná! Ale lze se tomu vlastně divit? Myslím, že ani ne, vzhledem k její "výchově". Co mi ale zkrátka nedá spát, je ten věk. Já bych jí zkrátka tipla o pár let méně a působilo by to uvěřitelněji. I když nevím...
Brendon je typický bručounek se zlatým srdcem. Jen jeho módní vkus trochu pokulhává (kabelka ve tvaru rtěnky je náhodou skvělá, Brendone :D )!
Bavily mě jeho rutiny a jak mu je Piper narušovala.

Jejich sbližování jsem si neskutečně užívala, bavilo mě jejich hašteření, jiskření mezi nimi, dojemné části a ty sakra žhavé scény byly pomyslnou trešinkou.
Prostředí, atmosféra mě také okouzlily a perfektně mi sedl autorčin humor.
Mladší sestra Hannah, o které je další díl, na mě působila jako taková šedá myška a jsem moc zvědavá na její příběh.

V knize je pár věcí, nad kterými jsem se podivovala, ať už to bylo jednání postav nebo opravdu echt nereálné momenty, takže hodnocení snižuji o půl hvězdičky a dávám 4,5*/5*. Jsem nadšená.

Lutzinka
15.09.2023 2 z 5

Asi teď hodně vybočím z řady pochval, budu kritizovat.
Celkově mi to nesedělo a hlavně druhá polovina knihy byla utrpení, zejména kvůli sexuálním scénám, které mi zvedaly kufr.
Děj byl takový hloupoučký, nezajímavý, žádná pořádná zápletka se nekonala.
Opět se potvrzuje, že co je v poslední době "osvědčený" hit, to se pro mě ukáže být naprostou podprůměrnou nudou.

Holubka
04.09.2023 5 z 5

Tohle bylo skvělí. Krásná romanťárna plná žhavých scén. Určitě sáhnu i po druhém díle.

Marekh
21.08.2023 5 z 5

Hlavní postavou je mladá žena PIPER (28 let), která je influencerka na Instagramu. Má všechno nač si vzpomene, protože její nevlastní táta je velmi bohatý muž. Jenže jeho pohár trpělivosti přeteče a Piper se musí přestěhovat z Los Angeles do zapadákova, kde má pracovat v baru jejího biologického táty, který zemřel v minulosti. Sotva si na něj pamatuje, protože ji byly 4 roky, když ho naposledy viděla. Piper má mladší sestru, která se s ní odstěhuje. Líbilo se mi, že sestry držely spolu, vzájemně si pomáhaly a podporovaly. Piper se na tomto novém místě seznamuje s mužem BRENDANEM, který je námořní kapitán. Se svou posádkou loví královské kraby a ryby. Sestry se seznamují s novými obyvateli tohoto městečka.

Piper je sice na jedné straně rozmazlená žena a nemá představy o skutečném životě, protože žila jenom virtuálním světem. Na druhé straně je to žena, která dokáže pomoci ostatním lidem, což se mi líbilo. Je to chytrá a krásná žena, která bohužel si mohla dovolit úplně všechno, utrácela hromadu peněz za nákupy a její partnerské vztahy neměly dlouhého trvání. Není se čemu divit, když ji její rodiče dávali velkou volnost a nehlídali ji tak, jak měli. Když se přestěhuje na nové místo, musí se postarat sama o sebe, musí dokázat svému nevlastnímu tátovi a sama sobě, že je soběstačná, umí se o sebe postarat. Na novém místě dochází k řadě úsměvných situací a Piper si postupně uvědomuje hodně věcí, na které v minulosti nekladla zřetel.

Brendan je muž, který přišel v minulosti o svou ženu a často se setkává s Piper, protože přístavní městečko je velmi malé. Brendanova povaha je čestná, trpělivá, spolehlivá a stálá. Ve svém životě má rád stálost a nemá rád změny. Často se vydává plavbou lodí. Jeho cesty za úlovkem jsou náročné a někdy nebezpečné, obzvláště když je špatné počasí, je vítr, jsou bouřky a blesky.

Kniha HOLKA PŘES PALUBU je romantická komedie. Je to ideální kniha na léto, protože máme pěkné počasí, moře a svítí nám sluníčko. Kniha se mi celkově líbila, četla se dobře. V knize se občas vyskytují erotické scény, což mi trochu pokazilo dojem z četby, ale jinak jsem byl s knihou spokojený. Pokud by autorka tyto pasáže vypustila, tak si myslím, že by to bylo pro samostatný příběh lepší. Knihu hodnotím na 4,5*.

Holka přes palubu je román pro ženy, takže v knize nalezneme také romantiku, vztahy a také tajemství.

Podle údajů z databáze knih se má jednat o první díl ze série SESTRY BELLINGEROVÉ. Budu určitě zvědavý na další díl.

Kniha má pěknou obálku a celkově je graficky pěkně zpracovaná. Na obálce se mi líbí také zobrazení kraba. :)

Wajny
08.08.2023 4 z 5

Holka přes palubu mě okamžitě zaujala svým názvem, který mi připomínal skvělý film Přes palubu z roku 1987 (Pokud ho ještě neznáte, rozhodně ho doporučuji. Nemohu také opomenout zmínit novou adaptaci, která je trochu odlišná - "Manžel na zkoušku"). Takže jsem do čtení šla s tím, že to bude něco hodně podobného, ale dostala jsem úplně jiný příběh. Na jednu stranu jsem byla nadšená, ale zároveň trochu zklamaná, protože jsem očekávala novou verzi příběhu Overboard s motivem ztráty paměti a následnou nucenou blízkostí. Kdo by nemiloval toto klišé? (Možná bych si měla začít číst názvy knih v originále ....proč tedy tento překlad?)
Ale pojďme k samotné knize! Je to příjemné odpočinkové čtení, ideální pro letní relaxaci u vody (ano, četla jsem ji u vody... jen tak pro informaci). Kniha se čte rychle a je psaná ve formě er. V knize najdete mnoho vtipných pasáží, které dodávají příběhu na dynamice, jsou protkány romantickými scénami, ze kterých příští jiskření mezi Piper a Brendanem. Vše je skvěle vyvážené a atmosféra přívětivého městečka u moře přidává knize další příjemný rozměr.
Ráda bych zdůraznila perfektní rozvoj hlavních postav. Je patrné, že autorka si na jejich vývoji dala záležet. Mě se líbilo, že proměna Piper probíhala postupně a i přes svou změnu se občas vrátila ke svému původnímu životnímu stylu, což přidávalo na autentičnosti, ale pořád si zachovávala svou milou a laskavou povahu. Brendan představuje typického zamyšleného hrdinu, kterého by měla mít každá romantická kniha. Bohužel mě však příliš nezaujal. Byl sice čestný a zodpovědný, ale občas mi přišel příliš důkladný a zahořklý. Navzdory tomu, že jsou oba hlavní hrdinové odlišní, jejich vztah v knize skvěle funguje. Líbí se mi, že oba jsou ochotni obětovat něco ze svého života pro vztah.
Překvapily mě erotické scény, nečekala jsem je v takovém množství. Některé mi přišly přehnané a nehodily se k příběhu. Mám raději erotiku v jiných typech knih. Také jsem měl pocit, že se děj neposouval vpřed a občas jsem si říkal, jestli jim jde vůbec o něco jiného. To trochu snižovalo vážnost a autentičnost.
Holka přes palubu stojí za přečtení. Nabízí rychlý a příjemný příběh plný vtipných situací, romantiky a sebepoznání. A já už netrpělivě vyhlížím druhá díl o Hannah.

Instagram - Nikmakbooks

marwinmh
01.08.2023 3 z 5

Příjemná romantika na léto nebo když prostě jen potřebujete vypnout a u čtení moc nepřemýšlet. Příběh o krásné, bohaté Piper, které se ze dne na den změní život, do něhož jí vpadne bývalá hospoda po otci v tom největším zapadákově, jaký si dovede představit a jeden děsně nepřístupný rybář....nemám moc ráda detailní sexuální scény, takže tyto pasáže, kterých je na můj vkus víc než dost, můj dojem z četby poněkud zkalily, ale tohle je můj problém a rozhodně od čtení nikoho neodrazuji, myslím, že bavit se budete.

Ekniha.
23.07.2023 5 z 5

Hľadáte ideálnu knihu na leto? Chápete sexi brucounsky námorník.. holka s prorizlou pusou a scény zhave že aj vonku 36C je zima?

Tak toto je ona!
Rereading bol úžasný a ja som si Piper s Brendanom užila znova

Nejdem sa tu úplne rozpisovať to už je v prvej recenzie ale toto proste budete milovať!
Rereading nebude posledný:)
Ig: @ekniha

Verunka4444
20.07.2023 5 z 5

Jůůů,miluji,když ve mně kniha zanechá pocity radosti,štěstí, naděje, takového toho tetelivého wauuu v břiše.Ze začátku jsem se bála,že Brendan bude neústupný,ale vyvíjel se a dokázal mluvit přesně tak,jak pravý chlap mluvit má. Rozhodně to byla dokonalá pohádka a já se k ní někdy mileráda vrátím.

Štítky knihy

léto romance americké romány

Autorovy další knížky

Tessa Bailey
americká
2022  79%Holka přes palubu
2023  76%Má to háček

Kniha Holka přes palubu je v

Právě čtených5x
Přečtených328x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených19x
Knihotéce201x
Chystám se číst212x
Chci si koupit41x
dalších seznamech6x