Harry Potter a Fénixův řád (ilustrované vydání)

Harry Potter a Fénixův řád (ilustrované vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493530/bmid_harry-potter-a-fenixuv-rad-ilustrov-raO-493530.png 5 126 10

Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Order of the Phoenix: The Illustrated Edition , 2022


více info...

Přidat komentář

Sybelle
25.03.2024 5 z 5

V minulosti mi tento díl (přesněji řečeno Harry samotný) lezl celkem na nervy se svými výkyvy nálad. Ale při tomto čtení mi došlo, že se podařilo dobře vystihnout, jak by se někdo v jeho věku a situaci cítil. Ale i tak mi občas lezl na nervy. I když podstatně méně. Vtípky a naschvály dvojčat Freda a George jsem si užila. Oproti filmu je toho tady více. A pokud někomu přišla Umbridgová odporná už ve filmu, tak tady je ještě o trochu horší. Hezky je vidět vývoj postav a jejich dospívání. Nejen hlavních hrdinů, protože v celé sérii je mnoho důležitých postav pro příběh a hodně z nich jsou Harryho spolužáci. V ilustrované verzi máte k příběhu i vizuální zážitek jako bonus.

Lienilda
03.02.2024 5 z 5

Toto ilustrované vydání jsem dostala už před více než rokem, ale dostala se k němu až teď. Zároveň teď při lednovém čtení jsem si pouštěla podcast "Neplecha ukončena", který je právě přibližně 8 kapitol před koncem Fénixova řádu a rozebírá dopodrobna jména postav, upozorňuje na zvláštnosti, různá propojení, náznaky nebo i nepřesnosti v překladu. Takže pokud jste milovníci světa Harryho Pottera, tento podcast rozhodně doporučuji :)

Ilustrované vydání je jako vždy nádherné, jen je škoda, že teď do projektu přibrali i Neila Packera, protože každý má naprosto jiný styl a více bych ocenila, kdyby kniha byla ilustrovaná jen jedním. Asi se mi víc líbí ilustrace Jim Kaye, ale i ty druhé od Neila Packera mají své kouzlo a mají drobnější charakter. Jinak je tato téměř 2kg kniha velká a nepraktická, já ji četla jen vsedě a ještě s polštářkem pod knihou. Připadala jsem si, jako bych před sebou měla starodávnou knihu zaříkadel.

Děj není potřeba představovat, jen že při prvním čtení před téměř 20 lety, mě jako první kniha z této série dost nebavila (hlavně již stokrát zmiňované Harryho nálady). Ale s postupem věku musím ocenit, jak je kniha úžasná a jak jsou krásně vykreslené lidské charaktery a pocity dospívání. Napsat knihu, která bude bavit děti i dospělé, na to je Rowlingová mistr.


Orange8knihomol
21.09.2023 5 z 5

Tentokrát se již popáté vracíme do Bradavic, a to dosti netradičně. Po uplynulých letních prázdninách, jež doprovázely mnohé nepříjemné události v podobě útoku mozkomorů a disciplinárního řízení na Ministerstvu kouzel, jimž musel Harry nedobrovolně čelit, ani ve škole nevládne obvyklá atmosféra. Právě naopak - vše se v poměrně rychlém sledu začíná měnit a celé Bradavice se náhle ocitají pod dohledem Ministerstva kouzel, které stále odmítá uvěřit, že se Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovovat vrátil, s odhodláním rozšiřuje řady svých přívrženců a má v plánu získat zpět svou plnou moc. Harrymu pěkně znepříjemňuje život protivná Umbridgeová, ale především ho trápí vidiny týkající se lorda Voldemorta, které mu často způsobují neklidné spaní. A pak jsou tu samozřejmě ještě kvapem se blížící zkoušky NKÚ...
Fénixův řád jsem si i přes jeho nemalý rozsah nesmírně užila - jako obvykle brilantně vymyšlený příběh plný zvratů a napětí, úžasně propracovaný a dechberoucí svět, skvěle vykreslené postavy, čtivý jazyk a samozřejmě překrásné profi ilustrace!
Zrovna si říkám, kdo by dnes neznal svět Harryho Pottera? Ať už jsme měli to potěšení ho poprvé navštívit prostřednictvím filmových pláten, nebo na knižních stránkách, věřím, že v srdcích mnohých zaujímá své pevné místo dodnes. A pakliže je tu někdo, kdo ještě tento díl nečetl, nezbývá mi, než mu ho s velkým potěšením DOPORUČIT!

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.

Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .

Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.

Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.

Vážený profesor Albus Brumbál a můj oblíbený Severus Snape :-).

Příběh Harryho a jeho kamarádů je pohádkový pouze v příbězích
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter a Fénixsův řád

Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).

Atuin
25.04.2023 5 z 5

Nehodnotím 5* odděleně grafickou stránku knihu, ale znovu pouze samotný příběh..


Co se ilustrační stránky týká tak je zřejmě že Jim Kay z tohoto projektu prostě odchází. Z blíže neuvedených důvodu ( snad zdravotních, možná i jiných) předává bohužel tuto rozjetou ilustrační verzi dál a osobně se lze vůbec modlit zda další díl vůbec uvidíme v provedení jakýchkoliv ilustrátorů, ačkoliv vydavatel se dušuje že toto vydání dokončí. Evidentně však s jinými ilustrátory.
Jelikož už od třetího dílu lze v této sérii vidět kde Jim Kay prostě má slabá a silnější místa a jelikož lze pochopit že čím hloub v obsáhlejší děj tím hůř, pořád by člověk očekával že by bylo hezké ( i za větší cenu) kdyby každá kapitola obsahovala jednu významnou dějovou ilustraci. Tento díl je opravdu slabý a pomíjí vyjma začátku a konce poměrně úplně všechno. Celé dlouhé kapitoly jsou prázdné bez pomrknutí na obzvláště srdcecné i velké okamžiky.
Neil není ilustrátor špatný je to hlavně ilustrátor úplně jiný. Nelze mu příliš co vytknout jeho vizitka je jiná a kdyby spolupracoval na sérii od začátku bylo by to přínosné. Takto člověk musí prostě překousnout že víc toho prostě nedostane a tečka.



Já osobně považuji za nejlepší grafický počin co se Harryho Pottera týká verzi, která u nás nevychází a která má zatím na kontě pouhé dva díly s tím že třetí vyjde na podzim. Ovšem i tam očekávám změnu právě od toho třetího dílu.

efka.saf
30.03.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem četla souběžně s vydáním neilustrovaným. Začínala jsem s běžným, pokračovala ilustrovaným a tak pořád dokola. Nakonec jsem ale knihu dočetla v klasické verzi a v téhle jsem jenom dolistovala obrázky, kterých bylo ovšem jak šafránu. Tahle verze byla na čtení pekelně těžká (váhově) a tím pádem nepraktická, ale kvůli těm skvostům od Jima Kaye bych to klidně přežila. Přijde mi ale, že s každým dílem ilustrací ubývá a ubývá. Tady bylo i několik kapitol po sobě, kde žádná pořádná nebyla a je to strašná škoda. Proto strhávám hvězdičku. Ne za text, který mě velmi bavil, ale za ilustrace, kterých bylo tak výrazně poskrovnu. Je to strašná škoda.

Booky84
05.03.2023 5 z 5

Krásný čtecí návrat do úžasného světa plného kouzel, přátelství i nebezpečí. Harry mi tady přijde jako typický puberťák. :-) Opět nádherné ilustrace, jen škoda, že jich není více. Doufám, že šestý díl s ilustracemi vyjde co nejdříve.

Audrina
15.01.2023 5 z 5

Miluju Harryho Pottera a celý jeho svět. Nedokážu ani říct, kolikrát jsem ty příběhy četla a stejně pokaždé, když se do toho světa vrátím, mám pocit, jako by to bylo poprvé.

pavla9879
25.12.2022 2 z 5

Z tohohle dílu sem vážně zklamaná a říkám to opravdu nerada. Jim Kay jako vždy nezklamal, ale Niel Packer, to je úplně jiné kafe. Nemusím ani hledat podpis, abych na první pohled viděla, který z nich je autorem dané ilustrace. Každá stránka od Jima Kaye je propracovaná do nejmenšího detailů, hned na vás z nich dýchne kouzlo světa Harryho Pottera, ale ilustrace Niela Packera sou... nudné, nebarevné, absolutně bez jiskry a magie... Opravdu mám obavy z toho, jak bude vypadat šestý díl...

Lejčís
07.12.2022 5 z 5

Ty ilustrace jsou úžasné! Ale mohlo jich být víc, klidně úplně na každé stránce, nezlobila bych se :D

Kniha Harry Potter a Fénixův řád (ilustrované vydání) je v

Právě čtených5x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených10x
Knihotéce180x
Chystám se číst28x
Chci si koupit23x