Dvakrát za uherský rok

Dvakrát za uherský rok https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489091/bmid_dvakrat-za-uhersky-rok-rT0-489091.png 3 142 37

Sam Brandis byl Tateina první láska, první všechno, včetně prvního milostného zklamání. Novinka od autorek bestsellerových sérií Božský a Vášnivý. Seznámili se během jejího čtrnáctidenního pobytu v Londýně, kam vyrazila s babičkou na oslavu ukončení střední školy, a takřka okamžitě se do sebe zamilovali. Společně se dělí o své naděje a sny a také nejintimnější tajemství. Tate se Samovi – jako vůbec prvnímu a jedinému člověku na světě – svěří, že je pečlivě utajovanou dcerou jednoho z neslavnějších herců, a když ji její láska zradí, má pocit jako by se jí jednou provždy zhroutil svět. O čtrnáct let později je z ní ale úspěšná herečka, filmová hvězda stopovaná bulvárem, pro kterou je zklamání z prvního vztahu jen vzdálenou, byť stále bolestnou vzpomínkou. Připravuje se na hlavní roli ve filmu, kde se má poprvé setkat při práci se svým otcem, a ani ve snu netuší, koho při natáčení potká. Samozřejmě Sama, z kterého je scenárista připravovaného filmu a především nesmírně atraktivní sebevědomý muž, ještě přitažlivější, než jak si ho pamatuje z mládí. Setkání s člověkem, který ji zradil, ji staví před těžká rozhodnutí: Je špatnost a zrada ospravedlnitelná dobrými úmysly? Může se to, co člověk většinou zažije jen jednou za život, stát dvakrát?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Twice in a Blue Moon , 2019


více info...

Přidat komentář

Radka1727
dnes 4 z 5

Komorní romantický příběh úplně v jiném stylu než jsme od autorek zvyklé,
ale bylo to fajn......

Kristy.Seb
11.11.2023 4 z 5

Někteří lidé stoupají vlastní zásluhou, zatímco jiní šplhají po ramenou druhých.

To, kdo skutečně jsme, se ukáže, když jsme nejvíc zranitelní, když necháme ostatní nahlédnout za oponu.

Příběh byl velmi povedený. Ale Tate měla tátou kopnout do pr**** rovnou.


mignon
13.10.2023 4 z 5

Jako ten začátek byla dost nuda. Měla jsem silné nutkání ji odložit. Ale nakonec se to zrychlilo, děj se přesunul do současnosti a už to bylo fajn. Za mě milá knížka.

Karolína18
24.07.2023 1 z 5

Kdyby se dala kniha označit smajlíkem, tato by byla takový s př otočený má očima. Hrozně neoriginální slátanina. Ani jedna z postav nebyla sympatická, v knize nebyl žádný humor, který by nebyl prvoplánovaný, tudíž jsem se ani nepousmála. Konverzace byly nucené a jedno velké klišé. Původně jsem ze soucitu dala dvě hvězdy, ale úroveň této knihy se ani nepodobá ničemu, co autorky kdy napsaly. Božského bastarda zbožňuji, ale tohle bylo příšerné, laciné a podprůměrné.

petraLI
13.07.2023 3 z 5

Od Christin jsem zvyklá na jinou kvalitu knih, nicméně příběh to nebyl špatný. Na můj vkus příliš naivní, ale příběh hezky plynul. Na Božského to rozhodně nemá.

katallinka
12.07.2023 4 z 5

Absolutně bych nepoznala, že se jedná o autorky Božského, s tím se kniha nedá srovnávat. Nicméně i tak mě kniha moc bavila. Ten pomalý naivní začátek se mi naprosto trefil do nálady a já si ho moc užila. Prostředí natáčení filmu bylo velmi zajímavé, dokonce musím uznat, že mi tady ta romantická linka byla celkem jedno.

Rapeh
12.06.2023 2 z 5

Od autorky jsem očekávala víc. Odechova četba s klasickým příběhem.

dencazrnu
16.02.2023 3 z 5

Kniha to byla čtivá, ale já jsem už na tenhle druh literatury asi stará. Neskutečně mi vadila naivita hlavní hrdinky, to, jak si nezvládá dát 1+1 dohromady a dost často na mě působila, jako zlomená a ublížená chudinka. Věřím, že kdyby knihu četlo mé o 10 let mladší já, určitě bych hodnotila jinak.. Takhle knihu hodnotím jako hodně průměrný příběh, který opravdu moc neosloví a za pár dní si na něj ani nevzpomenu. Tentokrát se to autorkám moc nepovedlo a doufám, že další knihy budou lepší :-)

Arsi007
10.02.2023 2 z 5

Romantická linka jak z Bravíčka, erotika téměř nulová, o flirtu ani nemluvě a zápletka hodně slabá. Začátek byl slibný, ale babrat se pak další dvě třetiny knihy v minulosti delší než 10 let mi přišlo od hlavní hrdinky úplně hloupé A její chování a reakce na určité situace nebyly konzistentní.

Za mě jde zatím o nejslabší knihu od dvojice autorek, kterou jsem zatím četla.

IG: @hanybooks

wielka
09.02.2023 3 z 5

Mozno som bola ovplyvnena nie prave nadsenymi komentarmi tu a stalo sa to, ze som sa akosi nevedela zacitat. Aj ked ma dej celkom bavil, stale som mala pocit, ze sa vlecie. A naraz SKOK! A boli sme v inom casopriestore. Tu sa sice nejake veci vyjasnili, ale neprislo mi to uveritelne. Dobry koniec sa dal cakat, ale som nim velmi sklamana. Skratka prisiel a viac sme sa nedozvedeli. Podla mna to mala autorka jednoznacne dopracovat.

adrianna0305
23.01.2023 odpad!

Tuhle knihu stačí přečíst jedenkrát za uherský rok a bohatě stačí, dvakrát by to asi nikdo nepřežil. Autorky už píšou děsné blbosti a vydavatelé jejich knihám dávají čím dál horší obaly, což je varování, že to bude stát za prd :-( Od dalších knih se budu držet ve vzdálenosti světelného roku :-)

Jaruš71
18.01.2023 2 z 5

Jak dámy moc ráda čtu, tak tohle mě nesedlo.

LinnyD
09.01.2023 4 z 5

Moc se mi líbí styl psaní Christiny a Lauren. Vůbec mi nevadí občasná naivita postav v jejich knihách. Jsou to pro mě oddechovky od každodenních starostí a ráda si u nich odpočinu. Tate sice byla trošku ze začátku na ránu, aby se vzbudila, ale člověk si musí vzpomenout, co sám dělal jako zamilovaný puberťák za blbosti :)

Přečti_si
30.12.2022 3 z 5

Novinka od Christiny Lauren, knihy autorek mám moc ráda a čtou se skoro samy. Tady mě příběh vtáhl od první stránky z doby, kdy se Tate se Samem seznámila v Londýně, tehdy to krásně plynulo, stránka za stránkou letěla. Pak přišla druhá část knihy za x let později, kdy je z ní filmová hvězda a se Samem se potká znovu. A tato část mě upřímně moc nebavila, nevím proč. :( Úplně mi tam chybělo to kouzlo osoby Tate, které jsem cítila v té první části. Zápletka fajn, ale nebylo to to "něco", co bylo třeba v Láska a jiná slova.

alzbeta4340
13.12.2022 3 z 5

Zápletka a vůbec celé herecké téma mě bavilo. Ale romantické chemie bylo tentokrát méně a konec byl dost nevhodně useknutý. Kdyby byla napsaná jedna kapitola navíc, byly by všechny čtenářky určitě spokojenější.

6591
12.12.2022 3 z 5

Počátky byly dost dlouhé na to, že hlavním postavám to jiskřilo už od první "noci". V překladu někdy chybělo nějaké to písmenko, což někdy i mátlo.
Všechny postavy byly až moc perfektní, hlavně vzhledem.
Hlavní hrdinka byla naprostá nesympatická blbka, která by hned na první schůzce byla schopná říct i nejtajnější tajemství. Což vlastně udělala v příběhu minimálně dvakrát!

Kniha mě zaujala strašně hezkou obálkou. Uvnitř byla však jen obyčejná tuctová romarťárna.

Moniska2410
18.11.2022 3 z 5

Pro mě osobně to byla oddechovka, kterou jsem měla za dva dny přečtenou.
Mezi Tate a Samem to od první chvíle jiskřilo, dá se říct, že to byla láska na první pohled. Vše se vyvinulo tedy poměrně rychle, ale zato uvěřitelně.
Aby to ale nebylo příliš jednoduché a sluníčkové, v průběhu přišel zvrat a hlavní hrdinové se na pár let odloučili. Ale po dlouhé době na sebe natrefí při natáčení filmu a můžou dostat druhou šanci.
Tate mi přišla i ve třiceti,jako malá naivní holka.
Její táta ten by potřeboval pořádně proplesknout.
A Sam i přesto co jí udělal na začátku ( a dá se to svým způsobem odpustit) mi přirostl k srdci.

JanaDor
08.11.2022 4 z 5

Opět je příběh velmi čtivý a doporučovala bych vám nečíst anotaci, která vás ochudí o pár překvapení. Pokud knihu vezmete do ruky s očekáváním pěkného, romantického příběhu, kde rodina a láska má své důležité místo, tak nebudete zklamání. Je to milý příběh v první části z prostředí Londýna a v druhé části z filmového průmyslu. Líbil se mi posun ve vyzrání obou hrdinů. Kdy je vidět, jak mládí je někdy naivní a optimistické. Později chápeme jejich chování, ale vnímáme, jak toho litují, ale nelze to vzít zpět.

adela2230
05.11.2022 4 z 5

Řekla bych, že na autorku docela slabé. Začátek je jasná romantika, pak sice nastává zlom, ale v podstatě hned je jasné, jak to bude probíhat a jak to skončí.

vera5841
05.10.2022 3 z 5

První polovina mě příliš nebavila. Hlavní hrdinka byla hloupá, naivní a chovala se spíše jako dítě, které poprvé pustili ven. Druhá polovina byla trošku lepší, přestože Tate se stále nechovala na svůj věk. Líbilo se mi prostředí natáčení filmu a moc se mi líbil samotný scénář k filmu. Celou dobu jsem čekala, jak se vyvine vztah Tate a jejího otce. Bohužel ve vztahu Tate a Sama mi chyběla veškerá chemie, nějak jsem mu pořádně nerozuměla a nezískal si mě.
Taktéž v knize byla spousta zvláštních slovních obratů, jen nevím zda za to mohou autorky nebo překlad.
Celkově kniha nenadchne, ale ani úplně neurazí. Pokud hledáte knihu, při které můžete úplně vypnout hlavu a nehledáte zajímavou zápletku, klidně ji zkuste.