Dům na Riviéře

Dům na Riviéře https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491952/bmid_dum-na-riviere-zKS-491952.jpg 5 215 67

Paříž, 1939: Nacisté si myslí, že Éliane nerozumí německy. Domnívají se, že pro ně pouze katalogizuje umělecká díla a netuší, že kradou národní poklady do svých soukromých sbírek. Jenže to se mýlí. Dívka pečlivě dešifruje jejich poznámky a předává informace odboji. Éliane však rozehrála nebezpečnou hru. Odváží se svěřit svá tajemství muži, kterého kdysi milovala? Nezradí ji znovu? Nemá šanci to s jistotou zjistit… dokud ji večírek v úchvatné vile na Francouzské Riviéře nevystaví zcela nové úrovni nebezpečí. Současnost: Remy Langová chce zapomenout na tragédii, kvůli níž se její život ocitl v troskách, a proto se vydává do domu na Riviéře, který za záhadných okolností zdědila. Během třídění knih objevuje evidenci uměleckých děl ukradených během druhé světové války. V šoku zjišťuje, že její součástí je i obraz, který už od dětství visí na stěně jejího pokoje. Kdo vlastně byli její předci? Neskrývá dům na Riviéře větší tajemství, než jakému je Remy schopná čelit?... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Riviera House , 2021


více info...

Přidat komentář

whiolet
16.04.2024 4 z 5

Byl ro silný příběh a ačkoliv na mě samotná kniha nezapůsobila tolik jako třeba Skříň plná Diora, rozhodně jí hodnotím velmi kladně.

Nelička
16.04.2024 5 z 5

Velmi dojemný a silný příběh relativně běžného lidského života, který mě donutil si ještě víc vážit toho všeho "samozřejmého" kolem...


Ilona70
14.03.2024 5 z 5

Je to přesně to co mě baví, když hledám oddychové čtení. Trocha historie, trocha romantiky, napětí a dobrý konec - i když tady pouze v novodobé lince. U té historické jsem si pobrečela. Byla to má první kniha od této autorky, na doporučení kamarádky, určitě se dám i do další.

Dámaskloboukem
21.02.2024 3 z 5

Začala jsem to číst způsobně od začátku. Po první linii z historie, přišla druhá novodobá, té jsem se chytla a pokračovala do konce knihy pouze s ní.
Tu starší jsem přeskakovala. Nevtáhla mě. Teď zpětně přemýšlím proč. Úplně mi nevyhovuje autorčin styl vyprávění a hlavně moc až příliš líbivých extra momentů, postav, situací. To u mě snížilo paradoxně čtivost a příběh dělalo dost umělým. Rozhodně krásná obálka.

hanča34
13.12.2023 3 z 5

Na mně moc dlouhé, s vypětím všech sil jsem dočetla.

AlenaF
30.08.2023 4 z 5

Příběh plný bolesti, hrůz války, ale i lásky a naděje.

knihomolkadorfa
26.08.2023 5 z 5

Silné, napínavé, dojemné, prostě skvělé. Opět linka z minulosti mnohem lepší. Natasha Lester to prostě umí !

Hvězdinka
25.08.2023 4 z 5

Pro mě malé odbočení od thrillerů a detektivek. Dvě časově linie, a shodnu se s těmi, kterým se minulost líbila více. Tragické osudy za války , které málokdy dopadly dobře... Krásný epilog.

Evaho73
02.08.2023 5 z 5

Skvelá história, veľké umenie, nezištná láska a veľká odvaha v príbehu založenom na faktoch o  žene, ktorej odvaha umožnila zachrániť tisíce umeleckých diel ukradnutých nacistickým Nemeckom.
Román Natashe Lester oživil tak trochu zabudnutý príbeh Rose Vallandovej, pochovanej v historickom toku udalostí. Autorka pomocou zdrojov a archívov oživila tieto roky, vojnový Paríž a postavy spôsobom, ktorý by mohol podporovať Roseine tajné aktivity. Je to šikovná zmes fikcie a skutočnosti, zdramatizovaná a vyfabulovaná tak, aby podnietila záujem čitateľov nielen o túto knihu, ale aj históriu s ňou spojenú.
Odporúčam. 

Szilvia1
12.06.2023 5 z 5

Krásný příběh,i když je plný bolesti ze ztráty milovaných osob ale příběh je i o naději,že ne všechno je ztracené.Autorka píše pěkné emotívné příběhy,které se zakladájí na pravdě,ale umí i propašovat do příběhu i pěkného aby to byl milostný příběh,který má dobrý konec.Prostě krása.

lenylee
09.06.2023 5 z 5

Moje již třetí kniha od autorky. Jako vždy mne moc bavila, dobře se četla a člověk čeká co odhalí. Jediné mínus za mne je, že všechny autorčiny knihy jsou vlastně stejné, děj je dost předvídatelný, opakující se a člověk už ví co ho čeká a to trošku kazí očekávání co bude dál.

Petrasuvicka
30.05.2023 4 z 5

Vlastně jsou to takoví Památkáři před tim, než do Paříže prijela skutečná skupina Památkářu zachránit umění. Rose je pak v tomto případě taková Cate Blanchet.
Pasáže z minulosti mě bavily. Ovšem přitomnost jak kde. Místy z toho byla preslazena romance a nechtělo se mi do toho. Dokonce mi to kazilo celkový dojem. Tudiz... Dior mi sedl víc. Ale i tak velmi slušné a čtivé a vhodné k doporučení.

Ka.Kubi
30.05.2023 5 z 5

Moje první knížka od této autorky a musím říct,že tahle kniha mě naprosto dostala! Děj je rozdělen na dvě časové linky. První se odehrává za druhé světové války a to byl neuvěřitelně silný příběh a dlouho jsem takhle nebrečela... Druhá je v současnosti a to místy bylo až moc sladké,ale nevadilo. Za přečtení určitě stojí i Epilog s odkazy na skutečnosti,které v knize jsou ! Doporučuji!

TeaPeter
18.05.2023 5 z 5

Dobře napsaná kniha, která staví na skutečné historii tak dobře, že by jeden i uvěřil, že se to tak opravdu mohlo stát. Je to asi jediná kniha, co jsem četl, která má opravdu tragický epilog. A poslední dva odstavce to nezachrání.

TeaPeter
18.05.2023 5 z 5

Dobře napsaná kniha, která staví na skutečné historii tak dobře, že by jeden i uvěřil, že se to tak opravdu mohlo stát. Je to asi jediná kniha, co jsem četl, která má opravdu tragický epilog. A poslední dva odstavce to už nezachrání.

Ivanule
10.04.2023 5 z 5

V poslední době si neustále vybírám knihy, ve kterých se odehrává buď začátek století a nebo jako zde druhá světová válka. Autorka zde popisuje mou milovanou Paříž za druhé světové války a taky Francii v současnosti, tedy dvě dějové linky, které nakonec budou velice krásně propojeny...Ukazuje jaké útrapy zažíváli za války obyvatelé, co vše někteří museli pro svou vlast až dá se říci obětovat a snažili se o zachování národních pokladů, nebo dokonale vykreslí člověka, který ze začátku byl odhodlaný pro své činy, které se ale postupně časem vytrácely...

myrna0868
08.04.2023 5 z 5

Opět skvělá kniha této autorky. Místy pro mne až příliš "sladké " pasáže dokážu prominout. Její práce s historickými fakty mne hodně baví a těším se na její poslední knihu

anovy64
07.04.2023 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Krásně napsaná kniha plná lásky, emocí, napětí a bolesti. Obě dějové linky jsou působivé, doporučuji.

Milča66
05.03.2023 5 z 5

Kniha je ve dvou linkách časově.
Krásně zpracovaná období válečné Francie.
Nejde odložit.

Raislin
02.02.2023 5 z 5

Nádherná kniha. Příběh z válečné Paříže je opravdu silný. Láska, nenávist a zrada. Uf, je zde vše co od románu čekám. Současný příběh je plný smutku a lásky. Oba příběhy dělají knihu výjimečnou. Za mě jednoznačně stojí za přečtení.