Zápisník smrti 13

Zápisník smrti 13 https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276200/mid_zapisnik-smrti-13-828-276200.jpg 4 113 9

Death Note série

< 13. díl

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Zápisníku smrti! Existuje zápisník, do kterého když napíšete něčí jméno, ten člověk do několika minut zemře. Jenže má to své zákonitosti... a svá nebezpečí. Pokud chcete o tom zápisníku vědět více (a také o kultovní manga sérii, která o něm vznikla), nebo pokud už jste jeho fanoušky, sáhněte bez váhání po této knize. Přinášíme vám speciální třináctý svazek věnovaný i u nás legendární manga sérii. Najdete tu všechno, co jste si kdy přáli znát. Soupis a profily postav, rozbory míst, shrnutí děje... zde najdete vše, a ještě k tomu bohatě ilustrované. A ještě k tomu dostanete originální krátkou mangu Death Note, která samotné sérii předcházela a krátké stripy z tohoto světa!... celý text

Komiksy Thrillery Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Death Note, Vol. 13: How to Read , 2006


více info...

Přidat komentář

Kaori_
27.07.2020 4 z 5

Za tento díl jsem hrozně ráda a doporučuji všem fanouškům DN. Hvězdičku ubírám za zvolenou velikost textu. Obvykle mi nedělá problém číst malé texty, ale u této velikosti textů, kterých je tam požehnaně, jsem si málem "učetla" oči...Doporučuji lupu. :D

martunka
22.04.2020 4 z 5

Určitě jsem ráda, že tenhle "díl" existuje. Dozvěděla jsem se spoustu informací a určitě se mi líbily rozhovory s oběma tvůrci.
Jen si říkám, že některé informace tam ani nemusely být....


TimeLord
27.08.2018 4 z 5

Súhrn postáv atď. Všetko som to tam nečítal, ale bavilo ma interview s autormi.

Slugterra
01.07.2018 5 z 5

Díky tomuhle dílu jsem se dozvěděla spoustu věcí. Však to je taky doplňující díl k celé sérii. Ani nevím jak by ho měla hodnotit, jelikož to není normální kniha s příběhem, takže...

!SPOILER!
Kniha se mi rozhodně líbila. Nejvíc se mi asi líbila ta pasáž s rozhovorem s Óbou a Obatou. Bylo zajímavé o nich něco zjistit ohledně vzniku Zápisníku smrti a jejich osobního života. Bylo fajn zjištění, že Óba i Obata mají za oblíbenou postavu L stejně jako já.

Seznam postav se mi rozhodně hodil k pochopení a doplnění informací k některým postavám ( např. L), ale doufala jsem, že tam bude víc informací o Mattovi, o kterém toho moc nevím, ale chtěla bych vědět víc.

A nakonec Rjúkovy zápisky ohledně lidí, se kterými se setkal. To bylo opravdu super. Bylo fajn vidět Death note i z jiného úhlu pohledu. Ten Rjúkův byl samozřejmě vtipně napsán. Nejvíc se mi líbili Near a L. Ty jejich seznamy byly úžasný.

Jo a ještě ten test ohledně toho komu se nejvíce podobáte. Samozřejmě mi nevyšlo nic jiného než to, že nejsem člověk a zřejmě nepatřím k lidské rase. Což bylo fajn zjištění. Ale teď by mě skutečně zajímalo co tedy jsem, když ne člověk.

Nakonec, knize nemohu dát nic jiného než 5* a doporučení všem, kteří se buď pouštějí do čtení Zápisníku, nebo ho už přečetli.

Lenka.Vílka
07.12.2017 4 z 5

Už po prolistování mi bylo jasné, že budu mít problém s hodnocením. Tak to vezmu matematicky podle hodnocení jednotlivých částí. Samozřejmě tam budou hodnocení dvě. Skalního fanouška a střízlivého čtenáře. A to celé zprůměruju.

Profily: super, dozvěděla jsem se něco nového. Třeba váhu L nebo výšku Lighta, což jsou údaje, které jsou pro mě podstatné! Ale proč ne. Ocenila jsem hlavně hlášky, to mě bavilo.
Fanda: *****
Normální člověk: ****

Přehled smrtonošů: Rjúk. Ten je prostě nej. Ostatní jsem přečetla, ale nijak zvlášť mě to neuchvátilo. Stejně jako další věci o smrtonoších.
Fanda: *****
Normální člověk: ***

Cugami Óba: zajímavý rozhovor se zajímavým člověkem.
Fanda: *****
Normální člověk: ****

Komentář k ději: z téhle části jsem zmatená. Pokud si čtenář děj pamatuje, není to přeba. Prostě před dalším dílem sáhne do knihovny a děj si osvěží (časové odstupy vydání neznám, četla jsem za sebou v průběhu tři měsíců).
Fanda: *****
Normální člověk: ***

Takeši Obata: další zajímavý rozhovor
Fanda: *****
Normální člověk: ***

O zápisníku: bylo to dobré, ale jsem zklamaná. Doufala jsem, že zde bude bodový seznam všech pravidel.
Fanda: *****
Normální člověk: ***

Oba autoři: společný rozhovor
Fanda: *****
Normální člověk: ***

Všichni z pohledu Rjúka: tak tohle bylo super. Fakt jsem se pobavila a jenom mi to připomnělo, jal moc mi v posledních dílech chyběl.
Fanda: *****
Normální člověk: ****

Bonus: epic :)
Fanda: *****
Normální člověk: *****

Celkově jsem ráda, že jsem se do série pustila. Ironií může být, že konečně na popud adaptace, která byla příšerná (ta americká), ale nelituji toho.

Terva
26.11.2017 5 z 5

Všechno, co by jste měli a chtěli vědět o Zápisníku smrti

Najdete tu soupis a profily postav, rozbory míst nebo shrnutí děje.
A dost možná ještě víc.

Když jsem knihu otevřel, zjistil jsem hned dvě důležité věci:

Za prvé: Kvalita vazby knihy je ubohá, pokud ji více přehnete okamžitě cítíte, jak má snahu se rozpadnout. Ostatně všechny předcházející knihy byly taktéž nevalné kvality a musíte s nimi jednat opravdu moc opatrně. Nebo mít připravené lepidlo.

Za druhé: Zas tak podrobný souhrn moc nemusím. Vše je psáno drobným, až nečitelným písmem a je toho opravdu hodně. Kniha však obsahuje velmi kvalitní kresby a tak jsem místo detailů o osobách obdivoval ilustrace.

Citát: Stanu se Bohem nového světa.

Tento svazek určitě uvítají ti, kteří celou sérii četli s delším časovým úsekem. Já třeba vše vlastně četl ihned za sebou a tak mám postavy i smrtonoše stále ještě v paměti a proto nepotřebuji, momentálně jejich studii. Tak že jsem vybíral jen střípky a knihou procházel celkem rychle.

Co mě nejvíce potěšilo je souhrn nejlepších citátů všech osob, to je něco pro mě.

Citát: Že bych se do tebe i zamiloval?

Vlastně jediné, co jsme přečetl do detailů, byla studie o Rjúkovi. Tento smrtonoš se stal mou nejoblíbenější postavou. Jak charakterově hi hi hi, tak ilustrací. Je to nejkrásněji namalovaná postava tohoto příběhu. Pravda i Rem se mi zamlouvala, taky krásná, ale Rjúk je prostě RJÚK!!!!
Excentrický smrtonoš nesnášející nudu. Centrální postava, která započala Kirův masakr.
A nejvíce nevrlej je, když nemá jablko. Bez jablka zažívá drsné abstinenční příznaky.
Ale no tak Lighte, nemáš jablko?

Velkou zajímavostí také je studie o tom, jak vznikaly názvy všech 108 kapitol příběhu. Hned ta první se jmenovala #001 Nuda. Ano Rjúk se nudil a tak pohodil svůj Zápisník smrti na asfalt Japonského města a už to jelo. I vznik názvů dalších kapitol je velmi zajímavý. Tuto část knihy doporučuji nejvíce.

Na konci knihy je vložen původní první příběh Zápisníku smrti. Je to samostatná povídka a tak jsem ji vložil do sekce povídky u této třinácté knihy, přidal jsem obsah, komentář, malou ochutnávku, nějaký ten citátek a samostatně ji ohodnotil HIHIHI.

Je to tak, já jsem Kira!!!!

-Endy-
21.11.2017 5 z 5

Samozřejmě, že 5 hvězd...jak bych mohla dát méně? To je prostě encyklopedie pro fanoušky, rozbor veškerých titěrností a kravin, které vám v běžném životě nijak nepomůžou, ale damn it! - na to se tady přece nehraje :)))

NalinnMane
03.11.2017 3 z 5

Kniha dobrá ale přišlo mi že je hodně uměle prodlužovaná a byly v ní úplně zřejmé a základní věci které fanoušek D.N. zná. Ale jinak pěkná a perfektní na nudu :)

martinstefko
28.01.2016 3 z 5

Je to bohatá knížečka, která obsahuje obrovské množství bonusového materiálu, jenž je opravdu primárně určen těm, kdo sérii milují a kdo chtějí vědět různé detaily o postavách, ale případně také o ději, který je hodně komplikovaný a který jim mohl místy trochu unikat.