Zápisník smrti 4

Zápisník smrti 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126544/bmid_zapisnik-smrti-4-UOa-126544.jpg 5 382 24

Death Note série

< 4. díl >

Zjevení druhého Kiry zkomplikovalo už tak nelehkou situaci vyšetřovacího týmu. Na pozvání L vstupuje do týmu i Light. Rychle se mu podaří dešifrovat skutečný význam zprávy svého následovníka. Co přinese střetnutí dvou vlastníků Zápisníků smrti?

Komiksy Thrillery Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Death Note, Vol. 4: Love , 2003


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
11.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Pecka. L už je velmi blízko ke svému cíli,byla ale škoda Misy Amane. Už jsem jí začínal mít rád a oni jí vymažou paměť. Přesto 10/10

trudoš
28.08.2023 4 z 5

Jak mě předchozí svazek bavil kvůli skvěle rozehrané partii dvou stejně inteligentních protihráčů, kteří se vzájemně snaží trumfnout, tak tenhle díl na to naopak dojel. I když se představí nová postava, která ve hře způsobí takřka dámský gambit, celý příběh se vlastně točí kolem toho stejného - jeden se snaží přechytračit druhého, ale zároveň se bojí učinit jakkoliv agresivní tah, ze strachu, aby to pro něj neznamenalo šach mat. Geniální detektiv sice slušně vede, ale padouch mu zdárně sekunduje, takže na konci čtvrté knihy jsme zase tam, kde na začátku. Zároveň mě trochu mrzí, že pro objevení nového problému se chvílemi zapomíná na ten starý.
V tomhle díle mi jednoduše chyběla akce, autoři si v podstatě jen připravují půdu pro další zvraty, přičemž některé z nich jsou trochu okaté, jiné zajisté překvapí. A třebaže jsem z celé řady stále nadšen, začínám se bát, že tenhle status quo potrvá až do jedenáctého dílu. Doufám, že se pletu, protože dosud byla tahle série jen a jen ohromující.


LadyCharlene
20.07.2023 5 z 5

4. díl se mi hodně líbil. Víc než 3. Misa sice byla otravná a v realitě byste se s ní potkat nechtěli, natož, aby se do vás zamilovala, ale líbilo se mi, jak dokázala Lighta vykolejit. Akorát mi nesedí přítomnost smrtonošky. Je úplně jiná než Rjúk, na němž (snad všichni) milujeme jeho nezúčastněnost, jeho škodolibost, to, že celá situace vznikla jen proto, že se jeden smrtonoš neskonale nudil... Rem je taková upjatá...
Vtipné, napínavé, mrazivé.

Vjeerus
14.04.2023 4 z 5

Tento díl bych trošku nazvala "aneb když naivní holka překvapí dva super mozky."
Opět skvělý díl, i když mě zamotání druhého Kiry do příběhu tolik nebere. Chápu ale, že má své opodstatnění a je skvělé pozorovat, jak rychle se dá nevýhoda přepracovat do výhody.
Znova se setkáváme se spoustou textu, opravdu spoustou, protože dedukce, nápady a domněnky jsou na denním pořádku.
I když jsem před mnoha lety viděla anime, mlhavou představu, kam se příběh posune mám, ale musím se přiznat, že mám absolutní okno a po tom závěru totálně netuším, co má teď nastat, takže jsem opravdu napnutá, jak z toho hlavní hrdina vybruslí.
Stále mě fascinuje přerod a pohnutky všech postav, i když v tomto svazku se to spíše než kolem trestání zločinců motá kolem šachové partie mezi hlavními postavami.

Atlantis
31.05.2022 4 z 5

Já si musím Death Note dávkovat po menších dávkách. Na konci každého dílu mám totiž vždycky až po krk toho, jak je každý hyper inteligentní a má plán v záloze náhradního plánu. Čtvrtý díl je ale jinak opět velmi inteligentním čtením, které navíc zachraňují nově příchozí postavy.

Bettybook
17.05.2022 4 z 5

Se vstupem Misy na scénu za mě příběh hodně ztratil. Je sice pro další postup v příběhu velmi důležitá, ale k Lightovi se vůbec nehodí a celkově nezapadá. I přesto se mi tento díl líbil, protože byl nabitý akcí, jako předešlé díly a utvrdilo mě to v tom, že autor je geniální.

Alethea_k
19.09.2021 4 z 5

L a Kira jsou skvělí jako vždy, druhý Kira mě dráždí a nelíbí se mi, i když je pro děj zásadní. No, uvidíme, jaké to bude dál.

klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

Andrée
23.08.2020 5 z 5

L a Kira a jejich chyť mě, když to dokážeš.
Vše se tak strašně zamotává.

DarthSoren
15.07.2020 5 z 5

Tak se nám to všechno hezky komplikuje a zamotává. Druhý Kira a druhý Šinigami patřičně okořenily zápletku a je doslova radost číst, jak o sobě začínají pochybovat i Ryúzaki s Lightem. Záver naznačuje, že to příště bude parádní jízda. Jednu věc musím ještě nade vše ostatní vynachválit a to je úvodní kresba kapitoly Rozsudek, potažmo první stránky téže kapitoly. Je to bez diskuze to nejlepší, co bylo doteď v Death Note nakresleno. Upřímně, mít tohle jako obraz pověšeno v obejváku, jsem štěstím bez sebe.

kikikrat
01.07.2020 4 z 5

Další parádní díl. Jedna část mě tolik nebavila ale ten konec byl nečekaný! Rozhodně se těším na další díl.

martunka
16.02.2020 5 z 5

Perfektní. To byla zase jízda.... Takové zvraty v ději jsem nečekala.

michal3736
08.01.2020 5 z 5

Skvělý...nedá se přestat číst, i když je to po několikáté.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Terva
01.10.2017 5 z 5

Osoba, která vlastní Zápisník Smrti,
bude až do smrti následována původním majitelem,
Smrtonošem.

Tak, konečně se něco děje. Čtvrtý příběh Kiry je komplikovanější a přibarvena další osobou. Ta se nám ukazuje v černožluté barvě a pro kluky je dokonce i přitažlivá. Ano, další osobou v příběhu je dívka v gotickém hávu. Říkejme jí … Misa.

Prodloužit lidský život je přísně zapovězeno.

Přibylo několik dalších Smrtonoších pravidel. Jsou čím dál složitější a rafinovanější.
Případ se zamotává, ale Kira není stále polapen.

Malá ochutnávka:
Pokud si Smrtonoš oblíbí člověka a prodlouží mu pomocí zápisníku život, zemře.

Krásná a temná je kresba, kterou začíná příběh nazvaný Rozsudek. Nádherně nakreslená dvojstránka. Závidím malíři, že to umí. Taky bych to chtěl umět, ale nemám na to vlohy. Zbívá mi jen tiše závidět a hlasitě obdivovat.

CITÁT – Budu se snažit, abys mě měl rád.

Misa opravdu přinesla do příběhu oživení. A po druhém a třetím, lehce nevýrazném a fádním příběhu se čtyřka opět dostala na pětihvězdičkový vrchol.

Lenka.Vílka
30.09.2017 5 z 5

Misa a všechno kolem ní rozhodlo o výši mého hodnocení (a udělalo radost, že není tak úplně blbá, jak to ze začátku působilo). Jsem moc zvědavá, jak to s ní bude dál (trochu blbý nevykecat bez spoileru, jak to s naší "zápisníkovou dvojkou" dopadne, když je to v anotaci dalšího dílu :o , takže tak...) a jak to Light sehraje. Fakt se na pokračování těším.

martinstefko
28.01.2016 5 z 5

Se sérií Death Note: Zápisník smrti jsme se dostali už ke čtvrtému dílu a musím říct, že to bylo putování velmi příjemné. Alespoň pro mě určitě. Oblíbil jsem si všechny postavy, i když došlo k tomu, že se děj nenápadně obrátil trochu jiným směrem. Light Jagami byl hlavní postavou, tím, kdo měl měnit svět tím, že zabíjí lidi, kteří si podle něj nezaslouží žít, ale tímhle už se příběh v podstatě nezabývá. Teď jde o to, jestli bude Light odhalen, nebo nikoli. Jeho souboj s L je tím, co příběh posouvá dál. A to nezdůrazňuji jako slabinu, ale jako tu největší výhodu, kterou manga v této fázi má.

tsal
11.08.2015 5 z 5

První čtyři díly hodnotím pozitivně, přestože byl rozjezd trochu pomalejší a Lightův skok ke Kirovi příliš rychlý, takže tolik nevyzněla jeho proměna. V každém případě jsou L a Kira fascinujícími protivníky a jejich souboj myslí je napínavý a nervydrásající.

Daxie L. Jesus
16.09.2014 4 z 5

A sice celková rafinovanost hrdinů je stále na úrovni, z nějakého důvodu to celé začíná být celkem dotěrné.

ForiCZ
28.07.2013 4 z 5

V hodnocení něco mezi čtyřkou a pětkou. Asi docela dobrý díl. Mělo to světlá místa, kdy mě příběh bavil, ale bylo to horší než předchozí díly.

Štítky knihy

vraždy zfilmováno studenti manga policie zločiny

Autorovy další knížky

Tsugumi Ohba
japonská, 1962
2011  94%Zápisník smrti 1
2011  93%Zápisník smrti 2
2012  93%Zápisník smrti 3
2012  87%Zápisník smrti 5
2012  91%Zápisník smrti 4

Kniha Zápisník smrti 4 je v

Právě čtených2x
Přečtených531x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených32x
Knihotéce177x
Chystám se číst28x
Chci si koupit18x
dalších seznamech6x