Zápisník smrti 12

Zápisník smrti 12 https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227588/bmid_zapisnik-smrti-12-PI1-227588.jpg 4 178 17

Death Note série

< 12. díl >

Poslední díl strhujícího fantaskního thrilleru! Finální utkání mezi Lightem a jeho pronásledovateli. Vyhrát může jen jedna strana... kdo závěrečnou bitvu přežije?

Žánr:
Komiksy , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

DarthSoren
27.01.2021 5 z 5

Hra je u konce. Poslední díl Death Note je naprosto skvělý. Svůj prostor a uzavření osudu dostanou všechny postavy včetně Mella a (bohužel) i Takady, kterou jsem si oblíbil.
"Závěrečná" scéna ve skladišti, která zabere půlku mangy je úžasná - proslovy obou hlavních aktérů, Neara a Lighta, nemají chybu. Light je prostě ten typ postavy, se kterou sympatizujete, nebo ji minimálně dokážete pochopit i když ji nemáte rádi a je velice zajímavé sledovat, jak se v průběhu jediné konverzace mění jeho rétorika (až na hranici fanatismu a šílenství) a to v důsledku toho, že se začne jeho plán rozpadat. Ke konci mi ho bylo opravdu líto.
Ryúk. Někde jsem četl, že i když se události Death Note točí kolem Lighta, hlavní postavou celého příběhu je Ryúk. Toto tvrzení podle mého názoru není moc daleko od pravdy. On je přece ten, kdo to všechno způsobil a on je i ten, kto nakonec napíše do svého zápisníku ono jméno. Jak byl v mnoha dílech postaven na vedlejší kolej, nebo prezentován jako komická vložka, tady je krásně ukázáno, že je šinigami, a ti nemají s komedii nic společného.
Líbil se mi i "epilog", tedy zobrazení situace rok po událostech ve skladišti - velice zajímavá mi přišla Macudova teorie o osudu Mikamiho. Jestli by to byla pravda, Near by v mých očích klesl ještě níž, podvodník jeden. Nic ale nebylo potvrzeno ani vyvráceno, takže s Macudou můžeme jenom konspirovat.
Docela mně mrzí, že v manze nebyla scéna, která se objevila v Death Note Relight, kde se před Ryúkem objevil nový šinigami nápadně připomínající Lighta. To by byl gól.
Co víc říct? Death Note byla série, která uvedla moji maličkost do světa anime a mangy, a já jsem jí díky tomu neskonale vděčný. Od té doby, už jsem viděl a četl množství jiných sérií, ale Death Note již navždy zůstane jako moje "první".

michal3736
31.10.2020 5 z 5

Jak může jedna malá odchylka od masterplanu, zapřičinit jeho totální zhroucení. Pro mě jeden z nejvíc epických příběhů, co jsem četl a viděl. Nejlepší manga i anime. Škoda, že to dopadlo takto, ale i tak nejvíc...10*


klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Závěr této skvělé série...Musím říct, že to byla moje první manga a rozhodně nelituji.. Jakožto milovník detektivek a thrillerů mě toto rozhodně nezklamalo.. Kresby skvělé, příběh boží, poutavý, napínavý, vtipný.. Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

-Endy-
27.06.2020 5 z 5

Konec byl skvělý - konverzační drama ve skladišti, to já ráda :))) Úchvatné kresby Rjúka (který zkrátka není komická postavička, i kdybychom se na hlavu stavěli) a Lighta (kterému prostě rozumíte, ať už jste na jeho straně nebo ne).

martunka
14.04.2020 5 z 5

Škoda, že nemůžu dát víc hvězd!
To byla jízda!

Johannus
04.05.2019 4 z 5

Jako celek to bylo dobré, ale ke konci sérii trochu došel dech, nebo mě trpělivost. Kdyby to bylo o něco kratší, dopadlo by to lépe. 6., 10., 11., 12. a 13. díl se mi při čtení rozpadly. Tiskárna (Euro-Print Přerov) zjevně použila vadné lepidlo. Jelikož prodejce zkoušel více kusů, vypadá to na kompletní vadnou sérii, což znehodnocuje ostatní díly, které drží pohromadě. Možná bych si to užil lépe, kdybych nemusel při čtení přidržovat a rovnat vypadávající listy.

jirincz
02.01.2019 3 z 5

Místama už jsem se ztrácel v překombinovanosti, kdo koho podfoukl a jak... Čekal jsem více a úplně se mi nelíbil Kira ke konci s jeho přílišnou fanatičností...

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Kverulant
08.07.2018 5 z 5

Bylo osvěžující číst si tak originální sérii s tolika zápornými hlavními postavami, které v podstatě soupeří především o vítězství v genialitě a předvídání tahu protivníka. Závěr samozřejmě je patřičně překombinovaný a překvapující.

yaoiyuri
19.06.2018 5 z 5

Death Note je v československých luzích a hájích (minimálně v generaci, která zažila Animax) notoricky známá anime legenda. Já na seriál nekoukala, a přesto mě tenkrát zběžná znalost základní dějové linky a hlavních postav neminula.
Manga předloha není moc akční, ba co víc, je šíleně ukecená, takže vás zahltí kvanta a kvanta textu (často na úkor kreseb). První tři díly byly naprostá pecka, ale od chvíle, co se objevili „nástupci“ L, se děj hrozivě roztříštil a vlekl. Víc a víc jsme se zaplétali do geniálních plánů Kiry i vyšetřovatelů (mindfuck extrém to bylo v posledním díle, to už jsem fakt nechápala, jak na to všechno přišli) a paradoxně se často s přihlédnutím k hlavní dějové lince nedělo vůbec nic. Navíc „lidské“ postavy postupně zatlačily do pozadí Rjúka, což byla velká chyba.
Light rozhodně nepatřil k mým oblíbencům. Nebyl to charismatický záporák-nezápork (typu Loki apod.), ale samolibý narcistický hňup. Poslední díl má 5 hvězdiček jen za to, jak to s ním skončilo.
Kdyby byl Death Note o pár volumek kratší a možná kdyby zůstalo jen u „bitvy“ mezi Kirou a L, mohlo to být mnohem epičtější a nezapomenutelnější dílo. Slabší čási to bohužel dost srazily.

Ad odlepování vazby – Na Animefestu jsme se bavili s chlapíkem od Crew, děje se jim to u některých sérií (případně dílů), oni neví proč, a hlavně dost často vůbec neví, že se něco odlepuje, protože němé výkřiky na netu se k nim nedostanou. Takže reklamujte (nebo nakladateli minimálně dejte nějakou zpětnou vazbu, mně se takhle rozpadlo pár dílů Gantze a Death Note)!

Josefie
29.05.2018 5 z 5

Už po několikáté se mi odlepila vazba od knihy a to ji ani moc neohýbám a tentokrát mi vypadávaly i samotné stránky. Fakt super.

Lenka.Vílka
06.12.2017 5 z 5

Tohle byla jízda od začátku do konce! Závěrečný střet a konfrontace Kiry a Neara byla super, ale na mě moc dlouhé vysvětlování toho, jak se tam oba dostali. Ale konec mě bavil. A vyplnilo se moje přání, že ZAČÁTEK SPOILERU Kira umřel podle pravidla LX KONEC SPOLERU. Takže za mě spokojenost.
Trochu mě mrzí pár dílů, které tak super nebyly. Jinak to mohla být nadprůměrná série. Takhle jenom dobrá s pár nepovedenými díky. Ale dobrý :)

DODATEK KE SPOLERU TERVY A kam jinam? Když pašuješ do vězení kontraband, taky si to nestrčíš do podpaží :D KONEC DODATKU KE SPOILERU TERVY

Terva
23.11.2017 3 z 5

Dnes to všechno skončí.
Vlastně ne, dnes to teprve začne.
Kirův svět bude dotvořen......


Situace kolem Takady v první kapitole této knihy je moc podivná. Nerad vyrábím spoilery, ale:

POZOR SPOILER !!!
Takada se při únosu musí svléci skoro donaha, ale přesto jí zůstane telefon, kus zápisníku, tužka na psaní a pak má dokonce zapálit vůz ve kterém je uvězněna – kam ty věci všechny dala – do pi*i?
KONEC SPOILERU !!!

Hned v první části knihy takový oslí můstek, vymykající se totálně logice.

Příběh #102 s názvem Vydržet má krásnou úvodní kresbu Rjúka. Pekelně pěkné.
A u příběhu #106 je taky nádherná kresba, možná by jí slušela i barva aby byla Boží.
Jinak kresba celého příběhu je velmi povedená a oku lahodící. Jen některé kresby jsou prostě lepší.

Citát: Těší mě, pane smrtonoši.

Ve střední části příběhu přichází nuda. Vysvětlování Neara a Lighta, co kdo udělal dobře nebo špatně je popisováno na několika stránkách a svým obsahem mě to strašně nudilo. A vlastně ani moc nezajímalo, protože jsem ten děj tak nějak očekával. Vyvrcholení mě vlastně ani moc nepřekvapilo.

Po zdlouhavém zakončovacím extempore nakonec přišel konec. Nebyl zrovna tak moc překvapivý, ale konečně to pánové Cugumi Óba a Takeši Obata zakončili. Zase. Ano, nezapomenu jim to, co provedli osmou částí této série a taky se moc netěším na Zápisník smrti 13. Rád se držím hesla: Kdo jednou zemře, už nikdy neobživne. Proč to píšu a zní to jako spoiler? Protože na zadní straně přebalu této knihy je přeci napsáno „HRA JE U KONCE“ a to si přeci může přečíst každý.


Něco pro zlost: Nevadilo mi, že při čtení této série mi u každé druhé knihy odpadl tvrdý přebal. Prostě se odlepil. Mám lepidlo a po dočtení knihy jsem obal zase přilepil. Ale zde v Zápisníku smrti číslo 12, nejen, že obal odpadl již u druhé kapitoly, ale, a to je poprvé, začaly vypadávat i samotné stránky. Strašná kvalita výrobku. Tak že jsem nebyl ani v půlce knihy a už vypadlo pět listů.
U Tokijského ghúla bylo všechno v naprostém pořádku.

martinstefko
28.01.2016 4 z 5

Konec si tak jede pěkně v jedné rovině a nějaká opravdová bomba, která by vás ještě šťouchla na poslední stránce, se nekoná. Za námi je dobrá série, která začala geniálně a skončila dobře. Ohromením se nebudete třást, ale já jsem stejně ani tenhle díl neodložil, dokud jsem ho nedočetl.

Elern
31.08.2015 5 z 5

Stejné jako seriál, který jsem před lety viděla a na jeho popud tohle přečetla. Musím adaptaci zatleskat, že věrně kopíruje svoji předlohu. Jiní by se mohli učit, až na ten konec. Ten konec v knize mě potěšil a zaplnil tu bublinu, jenž způsobil useknutý konec v seriálu. Hodně mě také pobavily pravidla zápisníku, které vždy byly psány a doplňovány před každou novou částí. Zápletka je prostě geniální a Light k profackání. No a Rjúk bude vždy mou oblíbenou postavou. Jeho hlášky a chladné chování pro mě vždy budou vyjadřovat vlastnosti smrti - Šinigamiho.
Tahle série prostě stojí za přečtení nebo podívání ;)

tsal
11.08.2015 5 z 5

Pro mě je třetí třetina asi tím nejlepším, co tato série nabízí. Light odhazuje poslední snahu o dobráctví, jeho nepřátelé jsou nevypočitatelní (přinejmenším jeden z nich určitě) a celkově mi přišlo, že hra přitvrdila a zůstalo v ní jen několik málo pravidel, navíc dodržovaných jen jednou stranou. Zajímavým prvkem pro mě byli také noví Kirovi spojenci, kteří tentokrát měli více inteligence než květináč a jejichž samostatné činy vnášely do příběhu spíše prvek překvapení než touhu mlátit hlavou o stůl.

Kudo
10.05.2015 2 z 5

Bohužel... Závěrečná konfrontace mezi Kirou a "N" je už pouze sáhnutím si na dno svých tvůrčích sil. Autoři vytvořili geniální detektivní počin, ale došlo k tomu, co se u úspěšné tvorby stává. Přílišné natahování. Už z posledních kapitol bylo patrné, že dochází nápady, takže se od geniálních nápadů tvorba snížila spíše k průměru. Největší přešlap byl však úplný závěr...
~(2,5★)~

Štítky knihy

manga

Kniha Zápisník smrti 12 je v

Přečtených258x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených20x
Knihotéce108x
Chystám se číst27x
Chci si koupit31x
dalších seznamech6x