Cizinec v naší posteli

Cizinec v naší posteli https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439316/bmid_cizinec-v-nasi-posteli-8U9-439316.jpg 4 125 42

Zničila jsem své manželství kvůli muži, který neexistuje. Mám všechno, na co si vzpomenu. Jsem dobrá manželka, ale někdy si připadám jako v pasti. A tak si začnu románek s cizím chlapem jménem Ewan a můj život se rázem obrací vzhůru nohama. Ewan rozbíjí mé manželství kousek po kousku, nenápadně. Než si toho stihnu všimnout, zmizí. Evidentně celou dobu používal falešné jméno a nenechal po sobě jedinou stopu. Vypadá to, jako by zmizel z povrchu Země. Je mazaný a dost možná něco takového nedělá poprvé. Tohle všechno na mě zkrátka někdo nastražil a teď čeká v ústraní, čeká na rozuzlení a sleduje každý můj krok. Nemůžu nikomu věřit, dokonce ani lidem které miluju. Nemůžu věřit ani sama sobě…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Stranger in our Bed , 2020


více info...

Přidat komentář

čef
04.04.2024 4 z 5

Snad je tento thriller založen na skutečném příběhu, jak je napsáno na úvodní stránce této knihy. Docela bych tomu i věřil, protože postavy, i ti psychicky v pořádku, jednají jako blázni. Prostředí těžkých milionářů dodává tomuto dílku také jistou úroveň výjimečnosti, o které si leckdo rád nechává zdát. Když k tomu všemu připočteme i řádnou dávku napínavosti, dostaneme knihu, bez které bychom se sice snadno obešli, ale mohli bychom se snad i trochu pobavit.

Veve11111
10.12.2023 2 z 5

Dosť nudná kniha. Vytáčala ma neskutočná naivita hlavnej hrdinky.


Naďa2411
31.08.2023 5 z 5

Téma v knize, které se dělo, děje a dít bude. Můžete být vyškokená v daném oboru jako hlavní postava této knihy a přesto v realitě člověk jedná jinak nežli terminologie v učebnicích. Většinou my ženy podléháme sociopatům a dáváme jim několikrát šanci jako Char. Po celou dobu jsem ji držela palce, aby už už konečně udělala to správné rozhodnutí. Konec krutý... a krutější, že je napsaný dle skutečnosti. Hlavně čtenářkám doporučuji.

Jessybelle
23.07.2023 3 z 5

Jako upřímně, za mě tuctový předvídatelný příběh. Nelze knize upřít čtivost i díky krátkým kapitolám. Jak se tu některé pozastavují nad inteligencí hlavní hrdinky, ono se tomu myslím říká syndrom vařené žáby.
Nicméně konec byl fakt trochu moc přeslazený. Ne že bych ho hlavní hrdince nepřála.

Leena
05.04.2023 2 z 5

Celkové zklamání.
Je mi tedy záhadou, že tak "inteligentní" žena za deset let nepoznala sociopatické rysy u svého manžela, že se za celých deset let nijak neprojevil..
O tom tedy silně pochybuju.

BlaV.
22.03.2023 3 z 5

právě čtu, a jako několik posledních knih mě děj tak nějak štve - předtím u knihy "Skoro úplně normální" nebo "Přej si, ale opatrně" - přitom všechny byly docela dobře hodnocené, naštěstí byly za pár korun ve výprodeji

dana8437
11.03.2023 5 z 5

Za mě fajn psychothriller, spíše takový oddechový, kniha se četla velmi dobře, vyhovovaly mi krátké kapitoly, čtení nebylo téměř až do konce nijak drastické, ale konec překvapivý, i když tak nějak v kostce odhadnutelný, tak v detailech mě překvapil. Určitě doporučuji k přečtení, kdo chce psycho, ale ne nijak náročné.

Emma27
15.01.2023 5 z 5

Přečteno za jedno odpoledne.Kniha se mi líbila.Napínavá a rychle kapitoly.

Balenka
07.01.2023 2 z 5

Ja si nemôžem pomôcť, ale príde mi, akoby knihu napísalo 15ročné dievčatko. Naivné a neuveriteľné.

MichaelaS081
07.12.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, od začátku do konce.

Madi
29.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka několikrát řekne, že je vystudovaná právnička, ovšem manipulovat se sebou nechá jak naivní puberťačka. Celou knížku působí jak hloupá loutka bez života a bez zajímavějšího charakterového rysu. Je si vědoma, že s jejím manželem opravdu není všechno v pořádku, že si s ní pohrává, ale ona za ním stejně přileze zpátky. A to několikrát!!! I potom co jí uhodí.
Sladkobolný kýčovitý konec byl posledním hřebíkem do rakve.

Krchnaida
13.10.2022 4 z 5

Ale jo, jako celek mohu knihu ohodnotit kladně. Četla se velmi mi dobře a rychle. Děj byl ve většině případech předvídatelný, hlavní hrdinka mě sem tam štvala. Ale kdo ví, jak bychom se v její kůži chovali my.

Lexie321
28.04.2022 3 z 5

Kniha nebola zle napísaná. Prvá polovica ale bola veľmi fádna a nudná, potom sa to pekne rozbehlo ale aj tak tam bolo menej napätia ako je typické pre thrillery. Súhlasím s názormi, že to skôr bola psychologická rodinná dráma. Záver ma vôbec neprekvapil.

beruska
04.04.2022 5 z 5

Psychologický příběh milostného trojúhelníku. Kniha se četla dobře a ikdyž byl konec trošku zvláštní a uspěchaný, ráda dám 5* :)...

JessieEx
07.03.2022 4 z 5

4,25*
Po dlouhé době jsem se vrátila ke svému oblíbenému žánru a musím říct, že jsem spokojená. On to sice není čistokrevný thriller, spíš rodinné/milostné drama, ale ke konci jde i o život. Určitě i napětí tam je a tak nějak vše, co tam být má. Skvěle se to četlo a užila jsem si to.

Na druhou stranu, kniha nepřichází s ničím novým. Téměř vše, co tu je, už jsem někde četla. I proto byla kniha velmi předvídatelná, zároveň vypravěčka/hlavní hrdinka toho prozrazovala tolik, že vlastně bylo jasné, co za tím vším bude. Stejně tak prolog zbytečně prozradil, co se stane.

Nebýt ale tady té předvídatelnosti, byla by kniha opravdu povedená. Nenudila jsem se, užívala si to a šílela z hlavní hrdinky, která byla naprosto nepoučitelná a naivní. Emoce kniha rozhodně vyvolala. A samotný konec mě celkem mile překvapil.

Karin94
04.02.2022 3 z 5

Úprimné poviem, že keď začnete čítať túto knihu, tak začiatok vám nepríde vôbec ako nejaký napínavý triller, a ako triller vôbec. Mne sa to zdalo, akoby som čítala nejaký ženský román, ktorý sa točí okolo generálneho riaditeľa a jeho manželky, ktorá si zas užíva život. Až okolo 90 strany sa tam udeje zmiznutie postavy Ewana a tam som si povedala, "okey, celý obsah anotácie sa zmestil do 100 strany, tak teraz o čom to akože bude?". Potom sa to obráti, a veľmi pomaly zisťujeme záhady a tajomstvá okolo celého príbehu v knihe. Komu nie je možné veriť, a komu zase áno. Autorka to naťahovala po celú dobu, a vôbec som nemala ani najmenšie potuchy, akoby to mohlo skončiť. Aj keď som si myslela, že to už viem, tak ma autorka dobre "oklamala". Koniec nebol zlý, ale čítala som omnoho lepšie knihy tohto žánru. Kniha ani neurazila, ale ani nenadchla. Taký priemer. Najviac, čo mi chýbalo v knihe bolo viac napätia. Takto som vôbec nemala pocit, že čítam triller.

Opäť musím napísať, že kto chce, nech si knihu prečíta ale za mňa existujú oveľa lepšie a napínavejšie trillery s nečakaným koncom, ako bolo toto. Veľká škoda, že autorka do toho nedala viac, mohla to byť naozaj lepšia kniha.
Myslím si, že toto hodnotenie, ktoré je tu na databaze kníh, je uplne primerané ku knihe.

evin84
26.01.2022 5 z 5

Mě se kniha líbila a konec překvapil

L.Helena
04.01.2022 3 z 5

Kniha se moc dobře čte, ale podle mě děj obsahuje spoustu nelogických kroků, které dělá hlavní hrdinka, což ji vykresluje jako poněkud prostoduchou osůbku. Je celou dobu jasné, kam příběh spěje, na konci jsem čekala nějaký zvrat, když už to má být thriller, ale po skoro závěrečné dramatické scéně přijde spousta vysvětlování, které mi přišlo ještě nelogičtější a hloupější, než celý předchozí děj. Možná bych dala i čtyři hvězdy, protože to, že Tom je sociopat a jak dokáže manipulovat se svou ženou, je v knize docela dobře vystiženo. Jenže to závěrečné „odhalení skutečnosti“ mně přišlo dost nevěrohodné, tak strhávám další hvězdu.

Terka18
22.12.2021 3 z 5

Kniha se četla dost dobře a rychle, ale chybělo tomu to wow. Ten úžas a překvapení. První třetina byla v pohodě, druhá třetina byla romantická, naivní a poslední byla zase v pohodě. Čekala jsem daleko víc, čekala jsem že to bude opravdu thriller a ne romantický příběh u kterého byly skoro všechny postavy nesympatické. Úplné zklamání to není, konec byl pro mě napínavý a nabral trošku otáčky, ale ani tak to nezachránil.

Januli
22.12.2021 3 z 5

Mám tento žánr ráda, ale tady mi dost chybělo. Dost bylo jasné a předvídatelné a závěrečný "šok" se nekonal. K hrdinům se ani moc nevyjadřuju, tam mě sympatie nejsou... ale musím knize přiznat, že se četla rychle, jen ten obsah je slabší.

Štítky knihy

vztahy svoboda thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2021  76%Cizinec v naší posteli

Kniha Cizinec v naší posteli je v

Právě čtených1x
Přečtených155x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených3x
Knihotéce127x
Chystám se číst96x
Chci si koupit22x