Gladiátor

Gladiátor https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190270/bmid_gladiator-16K-190270.jpg 4 218 35

Orel série

< 9. díl >

Centurioni Macro a Cato se po vyčerpávajícím tažení proti Parthům vracejí do Říma, ale cestou zasáhne jejich loď ničivé zemětřesení a následná přílivová vlna. Po dramatickém boji o život přistávají s poničeným plavidlem v krétském přístavu Matale a zjišťují, že přírodní živel změnil tamní města v trosky a připravil o život tisíce lidí. Chaotické situace využívají otroci, kteří se mstí svým pánům za všechna příkoří, a místní bandité, jejichž cílem je svržení nadvlády Říma. Římské jednotky na ostrově jsou po živelní katastrofě ochromené a nedokážou udržet pořádek. Macro s Catonem proto musejí chtě nechtě zasáhnout, než se situace zcela vymkne kontrole. Ani jeden z nich ovšem netuší, že jejich nepřátele vede muž, který jim přísahal pomstu a je odhodlaný dodržet svůj slib za jakoukoliv cenu.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Gladiator , 2012


více info...

Přidat komentář

tlllk
24.03.2024 4 z 5

Vedieť že mám pred sebou ešte minimálne 10 dielov dáva, vypätým scénam určitý nadhľad, ale inak klasika, dobro nakope prdel tým zlým, len škoda že to naťahujú jak gumu z treniek na dva diely. Už viem koho mi to začína pripomínať, Majora Zemena, ktorý trestal nepriateľov štátu, či už boli v práve alebo nie.

Mystifica
28.06.2023 3 z 5

Po tolika dílech už jsou vidět vzorce, ale stále je to příjemné čtení. Navíc v posledních dílech přibyla romantická stránka, ale naštěstí ne moc. Dík se navíc odehrává na Krétě, což je velice zajímavá starověká destinace.


cziss
03.04.2023 4 z 5

Líbilo se mi jak probíhalo povstání, to si myslím, že bylo vymyšleno celkem věrohodně. Ale ten konec, asi bych ubral na dramatu...

Filatov
29.01.2023 4 z 5

Kréta byla super prostředí pro rozvinutí devátého příběhu Catona a Macrona. Tohle prostředí mi sedí víc, než Judea a jí podobné lokace. Povstání otroků taky super nápad jenom jsem čekal, že Ajax nepřežije no ale alespoň kvůli tomu začíná další dobrodružství a vlastně ani jsem nečekal, že se Ajax může na Krétě objevit.

Martina291086
03.08.2022 4 z 5

Tento díl lehce překvapil, ať už prostředím, zápletkou nebo ostatními okolnostmi. Opět lehce předvídatelný příběh, opakující se události a průběh bitev, ale i tak jsem se při čtení bavila.

toni-az
23.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Tento díl mi připadal trochu zajímavější než pár předchozích. Sice už to začíná být trochu jednotvárné, jak se někde brání, čekají na posily, posily dorazí, tadá nepřítel zničen... Ale zemětřesení, zajetí, setkání se starým protivníkem... Docela fajn.

Rocker-Tialk
10.06.2022 5 z 5

Po krvavé řeži, kterou byl přeplněn předešlý díl, bylo příjemné řešit většinu knihy jiné problémy. Co rozhodně oceňuji, je vyprávění z pohledu záporáka. To je oproti předešlým dílům, myslím, novinka, která přidává příběhu další rozměr.

Gordonlord
14.01.2021 4 z 5

Abych pravdu řekl, do poloviny mě to moc nebavilo.

Jak praví pořekadlo "Příběh je tak dobrý, jak dobrý je jeho záporák" . V první půli žádný nebyl, šlo jen o putování odněkud někam, což působilo únavným dojmem, i přesto, že typické koření Catových příběhů zůstalo zachováno.

Od druhé půlky se v knize objeví Ajax - vzbouřený otrok se svoji armádou a nutkavým cílem pomstít se Catovi a Macronovi, kteří jej před lety uvrhli do otroctví. Příběh následně opisuje hromadu klasických klišé, která jsou všechna skvěle využita a napětí až do konce knihy nepolevuje.

Ve spojení se skvělým Simonovým vypravěčským talentem, který je velmi plynulý, naprosto přehledný a věcný, to tvoří skvělý celek, který se neomrzí. A to ani přesto, že už po X-té vlastně čteme pořád o tom samém, jen s jinými postavami a lokacemi.

Dobré spisovatelské řemeslo je nad originalitu a já se těším na další díl.

Karlos19814b
14.12.2020 5 z 5

Budu se k ni vracet. Doporucuju.

soupik2012
03.12.2020 5 z 5

Zatím asi nejlepší díl z celé série. Dobře vymyšlená zápletka, která vychází z reálného podkladu. I když všichni tušíme, že Cato zase všechny přechytračí, je zábavné sledovat, jakým způsobem to pokaždé provede. Věrohodnost jde stranou, tady jde o dobrodružnou akční jízdu a o skvělou zábavu. Celou tuto sérii čte velmi dobře pan Marek Holý.

boxas
23.10.2020 5 z 5

Cato a Macro opět v nejlepší formě!
Jen ten konec mě trochu zklamal. Připadal mi poněkud uspěchaný. Jako by si Simon Scarrow řekl, že toho už na jednu knížku bylo dost a že si také musí nechat něco na další díl.

MKrat
30.08.2020 5 z 5

Mňam.... a hurá na další....

Aymira
21.06.2020 3 z 5

Nedaleko Kréty dojde k zemětřesení, které s následnou přílivovou vlnou zničí podstatnou část ostrova. Této situace využívají otroci. Desítkám tisíc z nich se podaří uprchnout od svých pánů a následně se bouří pod vedením gladiátora Ajaxe. Pro něj je však útěk velmi osobní záležitostí, navíc se mu dostává šance k pomstě na Macronovi a Catonovi.

Lolila
28.05.2020 5 z 5

Už sa opakujem:-) - Opäť výborná časť. Zaujímavý dej - zemetrasenie, ničivá prílivová vlna, stroskotanie na Kréte, vzbura otrokov a k tomu dvaja sympatický hrdinovia Cato a Macro, ktorí si vedia poradiť v každej situácii. Veľmi dobré čítanie. Určite odporúčam.....

lampernaqui
24.02.2020 4 z 5

Cato a spol mě baví. Sérii zatím kvalita příliš neklesá, protože si vždy dokáže vybrat zajímavý příběh či prostředí. Tady jde hlavně o zemětřesením postiženou Krétu, kde se v rozvalinách mezi mrtvými prohání hordy vzbouřených otroků. Námět pro román prostě skvělý. Autorovi odpustím i několik těch ryze "hollywoodských scén", kde se z hrdinů stanou na chvíli nadlidi s ohromným množstvím štěstí. Román je velice čtivý a prostě musím pokračovat v příbězích dále.

lady.k
01.10.2019 5 z 5

Opět super počtení. Tak a honem na další pokračování, abych si přečetla jak se klukům podaří dopadnout Ajaxe.

ropo
14.03.2019 5 z 5

Opět skvělé početní, kde se naši hrdinové zase ocitnou ve špatný čas na nesprávném místě. Kniha byla napínavá od začátku až do konce a mohu jen doporučit a pokráčovat dále na Legii.

Rovaj
05.03.2019 5 z 5

Prostě bomba.

adam5955
14.01.2019 5 z 5

opet davam plny pocet hvezd, protoze kniha byla primo nakazliva. Zajimava a narmalne jsem se pristihl, ze mluvim na knihu, at me nestve a prozradi mi uz, jak to dopadne a at uz toho necha :) rozdeleni v nejdramatictejsim okamziku na 3 dejove linie, bylo naprosto bezcitne a prikovalo me ke knizce

lugh
24.12.2018 4 z 5

Jako většina knih od pana Scarrowa i tato byla čtivá, napínavá. Jsem veskrze spokojený, čtení bylo příjemné, ale už mě trošku unavuje jak oba hrdinové všechny nesnáze zvládnou a vyřeší. I když tato kniha má otevřený konec a děj pokračuje v další knize. Proto sáhnu i po tomto pokračování. Na druhé straně autor píše knihy zajímavé a neodvrací se od historických faktů.