Bez tebe napořád

Bez tebe napořád https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367275/mid_bez-tebe-naporad-j7c-367275.png 4 177 44

Slyšeli jste už o supernovách? Na obloze září nejvíc ze všeho, prudce explodují a pak rychle pohasínají. Ráda si představuju, že se mnou a Benem to bylo podobné… za krátkou dobu jsme prožili víc vášně než jiní lidé za celý život. Elsie Porterová je průměrná dvacátnice, které se přihodí něco, co do průměru rozhodně nepatří. Jednoho deštivého dne v New Yorku se vydá pro pizzu pro jednoho. Nečeká, že by se v obchodě s někým setkala… a už vůbec ne s někým tak okouzlujícím a atraktivním jako Ben Ross. Chemie mezi nimi je okamžitá a elektrizující. Ben nevydrží počkat ani dalších čtyřiadvacet hodin, aby ji pozval na rande. Během pár týdnů se do sebe oba po uši zamilují a v květnu se potají vezmou. Jen devět dní poté srazí Bena na kole auto a on na místě umírá. Elsie slyší v bytě sirény, ale než se dostane dolů, Bena už odvážejí v sanitce. V nemocnici pak musí čelit své neznámé tchyni Susan, která vůbec netuší, že se její syn oženil a že Elsie existuje. Příběh Susanina uzdravování se proplétá s Elsiinou a Benovou tragickou romancí. Přerušeno navždy je dojemnou připomínkou toho, že existuje víc než jeden šťastný konec.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Forever, Interrupted , 2013


více info...

Přidat komentář

Terezka_U
27.03.2024 3 z 5

Mám z toho trochu smíšené pocity. K autorce mám ambivalentní vztah. Přijde mi, že má zajímavé neotřelé nápady, bohužel spisovatelsky to ale není žádný zázrak.

Téma mě zaujalo a nápad s prolínáním časových rovin se mi moc líbil. Kniha díky tomu byla dynamická. Bohužel mi postavy moc nepřirostly k srdci a často jsem se během čtení přistihla u toho, že zpochybňuji velikost jejich lásky. Autorka se často opakovala (například věta o tom, že už neví, jaké je to se smát) a v některých chvíli na můj vkus až příliš tlačila na pilu. Poloviční počet stran by možná knížce výrazně prospěl - to je ale víceméně pocit, který jsem si zatím odnesla ze všech knih od TJR.

iceVS
06.11.2023 4 z 5

Já nevím...
Žal mladičké vdovy mě úplně neoslovil. Přesto uznávám, že je to hodně dobře napsaný. Spíš až jako nějaká psychologicko-motivační literatura. Ale zároveň toho bylo až moc, takový zacyklený.
Nicméně za myšlenku "šedesát je nových čtyřicet" dávám čtyři hvězdy. Jupí, je mi něco přes třicet a všechno je žůžový :-D


kikikrat
20.10.2023 5 z 5

Mám mnohem raději tuhle starší tvorbu autorky než tu novější. Tato kniha mě zasáhla svým tématem. Vyrovnání se se ztrátou blízkého ale i pravou láskou, která skončila příliš brzy. Elsie byla chvílema na facku ale přišlo mi to pochopitelné. Skvělá kniha.

SSTknihy
10.10.2023 3 z 5

Romantický příběh o jedné velké lásce a velké ztrátě. A také o tom, že i když se to zdá někdy nemožné, je třeba jít dál a věřit v budoucnost. Příběh Elsie a Bena máme možnost nahlížet ve dvou časových rovinách a postupně si tak skládat celou historii téhle krásné, i když krátké lásky.
Autorka ví, jak vykouzlit v příběhu ty správné city, aniž by příliš tlačila na pilu nebo se pouštěla do citového vydírání. Na druhé straně, děj není nijak bohatý a zajímavě ožívá až s vedlejšími postavami v podobě Elsiny tchyně Susan nebo starého pána George (jehož příběh bych si určitě ráda přečetla jako samostatnou knihu!). Tři hvězdičky jen proto, že další autorčiny knihy se mi líbily přeci jen o něco víc.

mrtnk
01.09.2023 2 z 5

ČTENO V ANGLIČTINĚ
Knihu jsem si koupila na doporučení kamarádky, která vychvalovala Sedm manželů Evelyn Hugo.
Musím říct, že příběh je to krásný, silný a smutný. Nicméně hlavní postava Elsie mě svým chováním neskutečně štvala. Nicméně celkově se kniha příjemně četla a už se moc těším na další knihy.

milito999
23.07.2023 2 z 5

Od Taylor Jenkins Reid mám všechny knihy a vždy je čtu, ale tato prvotina je skutečně její nejslabší kniha. Téma je neskutečně silné a emoce jsou všeobjímající ale měla jsem problém knihu dočíst (trvalo mi to 14 dní) a to vždy její knihy mám přečtené do 24h. Ke knize jako takové se pravděpodobně už nevrátím, ale jsem ráda, že mám další knihu od této fantastické autorky přečtenou.

Knižnípauza
15.03.2023 3 z 5

Tenhle příběh je plný lásky, smutku a vyrovnání se se ztrátou blízké osoby.

Musím říct, že spisovatelka se tu snaží hrát hodně na emoce, v některých pasážích se jí to daří a u jiných vůbec.
Hlavní hrdinka mi občas svým chováním dost lezla na nervy (zvlášťe její chování k nejlepší kamarádce ).
Příběh tak nějak plyne a několik odstavců jsem i přeskočila kvůli nezáživnému ději.

Dle mého názoru je dost znát, že kniha je autorčina prvotina.

Jsem opravdu moc ráda, kam se Taylor Jenkins Reid posunula a její Daisy Jones & The Six je skvělá kniha. :)
Já se určitě pustím i do jejich dalších knih.

veriszv
27.01.2023 4 z 5

Taylor Jenkins Reid vás nedostane příběhem. Rozbije vás emocemi. Naprosto vás rozdrtí představou, že opravdu Bez tebe napořád…
Nechápu jak to dělá, ale ať už jsem četla jakoukoli autorčinu knihu, prožívala jsem ji na 200 %. Detaily příběhů si po delší době nevybavuju, ale pocity ano.

Zlatinka.Emilly
27.09.2022 5 z 5

Moc pěkně napsaný příběh o lásce a bolesti. Jen škoda, že jsem se nedozvěděla, jak je to s tím oddacím listem.

_Michelle_
14.03.2022 4 z 5

Dobře napsaná kniha o bláznivé lásce, ztrátě milované osoby, úskalích vyrovnávání se s touto depresivní situací, přátelství a vztazích v rodině. Oceňuji střídání časových období v rámci jednotlivých kapitol a čtivost celého příběhu. Mou oblíbenou postavou se stal pan Georg Callahan, a to pro jeho lidskost, zájem dozvídat se nové věci, věrnost manželce a lásku ke knihám. Bez tebe napořad bylo mé první setkání s autorkou a musím přiznat, že to bylo setkání příjemné, jedinečné a rozhodně ne poslední.

ivka7708
06.02.2022 3 z 5

Za mňa jedna z tých slabších kníh. Má príjemné momenty vo forme striedania sa časových období, ktoré sú hlavne zo začiatku vždy prepojené nejakým detailom. Napríklad keď hlavná hrdinka zabudne kľúče v súčasnosti a následne sa v čase vraciame do jej vzťahu, keď sa stalo to isté len v inom kontexte. Autorka sa takto pravdepodobne snažila naznačiť, ako trúchliacemu človeku aj takáto maličkosť môže pripomenúť bolestné spomienky. Na druhej strane sa ale v tejto knihe veľa vecí nedeje. Najväčší zvrat vo forme smrti Bena sa odohraje už na začiatku knihy a o ich vzťahu sa dozvedáme až spätne. Aj vzťah ktorý si postupom času buduje Elsie so Susan sa mi zdal ako dosť nepravdepodobný. Od tejto autorky by som určite viac odporúčila knihu "Možná v jiném živote".

Denisa525
07.01.2022 3 z 5

Kniha mě zklamala, zatím nejslabší od autorky. Prakticky nic se v ní neděje.

crazyslunicko
01.01.2022 5 z 5

Smutné. Velice smutné. Ale také z toho plyne ponaučení, že nikdy nevíme co nás v životě potká a s kým se potkáme. Elsie sice přišla o Bena, ale zase si uvědomila, kdo je pro její život důležitý. Nebudu psát, jak to všechno dopadne ani kdo překvapivý se ji stane velkou oporou. Ale každý den by jsme měli prožít tak, jako kdyby byl náš poslední. A hlavně by jsme si měli vážit každé chvíle, které prožijeme s našimi blízkými... protože si navždy budeme pamatovat poslední slova, které jsme si řekli, poslední písmena, které jsme si napsali a poslední pocity, které jsme s nimi měli.... navždy...

"Láska je láska. Když ji ztratíš, máš pocit, že je to ta nejzkurvenější katastrofa na světě. Prostě kurevská bolest."

"Milý Georgi, mýlila jsem se. Mýlite se. Můžeme zase žít. Nevím, jestli můžeme zase milovat, ale můžeme zase žít. Věřím, že to zvládneme."

"Ty jsi z mého života udělal něco, proč stojí za to žít. Slibuju ti, že s ním udělám něco smysluplného."

vera5841
26.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Tento příběh byl poněkud depresivní. Autorka si vybrala pro příběh těžké téma - tragická ztráta lásky. Příběh byl emočně silný a náročný. Ale přesto se začal brzy točit v kruzích a řešit jednu myšlenku, bez nějakého většího posunu. Jako jednohubka do vlaku to nebylo špatné, jen jsem od autorky čekala trochu více.
PS: teď mám trochu problém, požádat manžela, aby mi pro něco zašel třeba i do vedlejší místnosti ;)

Pitbullka
15.06.2021 3 z 5

Zatím nejslabší knížka od autorky. Přišlo mi to takové dost zdlouhavé a zbytečně nimrajicí se v pocitech bez nějakého hlubšího významu. Bylo to sice čtivé, ale bohužel jsem nebyla z knihy nadšená narozdíl od jiných knih autorky.

Kekik
17.05.2021 5 z 5

Úžasné. Dojemné. Smutné.

Příběh Elsie a Bena pohladí po duši. Kniha je psána v současnosti a v minulosti. Kapitoly se (až na pár výjimek) střídají, a hezky na sebe navazují. Jsou propojené. Tohle autorka umí dokonale. Má to tak i v jiných knihách. Mně to pokaždé vytvořilo úsměv na tváři. Čtení ale jinak bylo velmi smutné. I když Elsie s Benem strávila jen několik měsíců, bolest z jeho ztráty byla veliká. Jak bylo řečeno v knize. Nezáleží jak dlouho někoho milujete, ale jak moc.
Ben je snem každé ženy.
Annu bych přála za kamarádku každému.
Susan měla nádherné projevy vztahující se k Benovi.
I když je od začátku jasné, že Ben zemře, stejně jsem si přála, aby byl jiný konec. Aby prostě žil.
Lehké zklamání přišlo ze svatby. Celý její průběh- kde se odehrála, co jí předcházelo, a hlavně kdo vše na ni chyběl. Já nejsem zastáncem těchto svateb.

Knihy Taylor Jenkins Reid mají jednoduché obálky, ale přesto krásné. I její knihy jsou krásné. Tak přirozené, tak ze života. Její knihy mě chytají za srdce.
Doporučuji.

FejKýý
11.01.2021 5 z 5

Tento příběh mě dostal, byl tak smutný ale zároveň proto tak krásný. Téhle knize jsem rozuměla už od začátku. Jen jsem se do některých pocitů nemohla plně vžít, protože jsem je nezažila.. A ono ejhle. V mém skutečném životě když jsem byla v půlce této knihy se mě přihodilo to samé co hlavní postavě akorát se nejednalo o mého přítele/manžela. A pak jsem se dokázala zcela vcítit do pocitů hrdinky i to že je těžké už jen promluvit o takových věcech apod. Jediné pravé lásky u mě zatím od paní autorky stále vedou svým příběhem. Ovšem hloubkou příběhu asi vede tahle. Dávám 4,5*.

_Brunetka_
05.12.2020 4 z 5

Další autorčin úžasný počin, s T. J. Reid prostě nesáhnete vedle. Styl psaní je opět fantastický a neskutečně jede, takže ani nestíháte kontrolovat stránky mizející pod vašima rukama. Příběh vám sice v průběhu zasadí nejednu ránu, ale rozhodně stojí za to – vezme vás a nepustí. O postavách téhle autorky asi není třeba dlouze básnit. Vážně bych chtěla vidět jedince, který by si je dokázal nezamilovat a nefandit jim. Elsie je jednoduše skvělá hl. hrdinka, v které se minimálně jednou najdete, Bena by si minimálně dívčí/ženská čtenářská skupina vzala domů a Susan je velmi inspirativní žena. Nad romantickou linkou bych se sice mohla pozastavit, ale vystihuje ji v pár slovech naprosto to, že T. J. Reid ji píše tak, že se vám zem pod nohama zachvěje ve stejném momentě jako hlavním hrdinům. Oceňuju zase řadu skvělých myšlenek, které si člověk nedokáže nezvýraznit. Máme tu téma ztráty blízké osoby a vyrovnávání se s ní, což by mohlo působit i jako terapie pro člověka, který si něčím takovým procházím – mimochodem opět úžasně popsáno. S čím mám ale T. J. Reid spojenou nejvíc? S tím, kolik je v jejích knihách emocí a citů, které člověka zasáhnou spolehlivěji než všechny přírodní katastrofy dohromady. Taková poznámka…tohle je druhá kniha od ní, kterou jsem celou probrečela, má to někdo stejně? Ještě tu musím vypíchnout poselství, které si z ní odnesete – existuje více než jeden šťastný konec. Život pro nás má připravených spoustu překvapení a nástrah a my bychom se v žádném bodě neměli zaseknout navzdory tomu, jak nám to ublíží/změní nás to. Byli jsme stvořeni pro víc, není čas se některých věcí držet jako klíště.

MedvidekS
31.10.2020 4 z 5

Začátek byl na mě extrémně růžový (asi jako obal té knížky), ale poselství knihy se mi líbilo.

Luccinda
19.10.2020 5 z 5

Čteno v angličtině.

Dojemný příběh o síle lásky a přátelství, o ztrátě milovaného člověka, o procesu uzdravování a nalezení sebe sama. Asi tak bych shrnula román Forever, Interrupted od Taylor Jenkins Reid. A musím říct, že mé první setkání s jednou z nejpopulárnějších autorek současnosti nemohlo dopadnout lépe! Taylor píše neskutečně citlivě, nutí vás vidět svět očima hlavní hrdinky, takže všechnu bolest, lásku, pocity štěstí i zoufalství prožíváte společně s ní. No, už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký romantický příběh takhle vnitřně rozložil...

Autorka navíc odvedla skvělou práci i s hlavními postavami, které jsou tak reálné, že se s nimi na sto procent ztotožníte. A to ani nemluvím o příběhu, který je sice jednoduchý, ale zato brilantně napsaný! V knížce se střídají kapitoly z minulosti, kdy jsou Elsie a Ben šťastně zamilovaní, s kapitolami z přítomnosti, kdy se Elsie snaží vyrovnat se ztrátou Bena. Tento styl vyprávění dělá z knížky jakousi emocionální houpačku, kdy se chvilku smějete s hlavními hrdiny a prožíváte jejich lásku, chvilku jste zase zlomení a smutní. A že u knížek normálně nebrečíte? No, tak u téhle budete!