Roman Bureš

česká, 1975

Diskuze (7)

Přidat příspěvek

monkal
28.10.2022

Je dobře, že se v české literární šedi občas objeví nějaký autor, který přijde s dobrým nápadem na neotřelé nebo zajímavé téma a dokáže ho dovést až ke knize. V mém případě to byla trilogie Propast času, která mě hodně chytla.

Johana
28.07.2022

Miluji ho za jeho Peklo!!!


Ladys
01.08.2021

Dobrý český autor. Jeden z opravdu mála, co dokáže vzít stokrát omleté téma a naservírovat vám ho tak, že se nestačíte divit, kolik vlastní originality je R. Bureš schopen do svých knih ještě vložit.

Jipe01
12.05.2021

Co kniha to perla a skvělá investice ,vyse... se na Bitcoin kupujte Romana Bureše.

rasputin
21.03.2019

Není Bureš jako Bureš. Tenhle je prostě Dobrej!

TheSarcasm
19.10.2016

Ještě před pár měsíci jsem netušil, že nějaký Roman Bureš existuje. Dnes mám přečtené všechny (3) jeho knihy a všechny povídky (minimálně povídka "V pekle" je skvělá). Netrpělivě vyhlížím kdy vyjde "Propast času 2" a nemohu se dočkat až si jí koupím. Roman Bureš miluje starověký Řím, to jistě není sám, ale ne každý o té době dokáže psát takové hezké příběhy. Líbí se mi, že kombinuje syrovost a brutalitu doby s romantikou téměř červené knihovny. A když k tomu ještě vysřihne scifíčko ala "Mosty přes propast času" nemohu nepodlehnout a zařazuji Romana Bureše mezi své oblíbené autory.

Isew
29.11.2015

Obrovské překvapení. Netušila jsem, že se v naší malé kotlince skrývá autor, který píše tak strhujícím stylem. Gejzír nápadů a "cože?" momentů. Překvapivé zvraty a bezbřehá fantazie. Na svých stránkách píše, že má napsanou knihu Říše a hledá vydavatele. Anotace knihy je velmi zajímavá. Doufám, že se brzy vydavatel najde, protože já si tu knihu určitě koupím.