Invaze

Invaze https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492317/bmid_invaze-hHO-492317.jpg 4 126 44

Inferium série

< 2. díl

Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kterou sice vyrval ze spárů nacistů, ale záhy ji musel zanechat v Inferiu. Přítomnost nevinné duše v Pekle přitom vychyluje rovnováhu, a zatímco démoni po kontaktu s lidskou technologií modernizují, Satan slábne a chřadne. Je třeba znovu otevřít portál do světa lidí a vrátit Amálku domů. Avšak démoni netuší, že na tento okamžik čeká Azrael, vrchní velitel vojsk nebeské Demokratické republiky Eden, který se chystá s pluky andělů vtrhnout do Inferia a vzít si zpět vlast svých předků. Válka démonů s anděly se blíží! Kdo nakonec ovládne Peklo?... celý text

Přidat komentář

Tazz1
24.03.2024 3 z 5

No co na to říci. Po jedničce jsem se těšil. Tenhle svět démonů mě hodně zaujal. No a boj Nebe s Peklem? No prostě must have and read.
Jenže...
Nebe s anděli vykresleno dobře, peklo (inferno) také. Ale to mezi? Různé "mezinebe" pro islamisty, kde poskakuje nějaká aktivistka za práva žen a podobně. Prostě autor se zachoval krapet jako grafoman a na stovkách stran nás krmí popisem svých fantazií. Sice je pravda, že umí vyprávět, ale čeho je moc, toho je moc. Když se cca v půlce stále nic nedělo, už jsem chtěl knihu odložit (ebook z tabletu vymazat). Ale řekl jsem si, že se to snad zlomí. Vydržel jsem, čtení se mi hodně natáhlo, ale asi nelituji. Nicméně to na co jsem se nejvíce těšil, tak autor "odbyl" v poslední cca 1/4 de facto na pár stránkách.
Co mi také hodně vadilo, to byly různé popisy ala "kadění", "pšouky" a podobně.
Nicméně autor umí vyprávět, jak nám už několikrát dokázal. Takže věřím, že když vypustí balast, udrží akci a spád, bude to zase příště pecka...

Franc
26.02.2024 5 z 5

Pakliže Vás uchvátila autorova vize pekla, jeho vize nebe je dotažena ještě k větší dokonalosti. Je jedno jak žijete, nakonec se z Vás stejně stane dojná kráva. Prostě nic není tak bílé, jak se zdá.

Poutavý příběh o boji o moc, kde nejde ani tolik o lidstvo, jako spíše o to, co představuje pro válčící strany.

Autor opět dokázal bohatost své fantazie, schopnost gradovat příběh k velkolepému finále, kde nelze zůstat nestranným účastníkem. Síly pekelné proti silám nebeským, mohlo by se zdát, že favorit je jasný...

Skvělá kniha, která by rozhodně neměla uniknout Vaší pozornosti.


NemmamSlov
24.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Druhé pokračovanie Inferia určite nesklamalo. Do deja tento krát vstupuje aj nebo a celkový nápad autora celkom prekvapil. Nebo fungujúce ako demokrarická krajina, kde dobré duše fungujú ako zdroj elektrickej energie. A nie je prekvapením, že čím je duša šťastnejšia tým má večí zdroj energie. Celkom dobre opisané prostredie neba. Samozrejme kniha nemôže byť bez pekla, a to je tu opäť. Dokonca ak si tu odmyslíme duše, ktoré tu trpia za svoje hriechy a sú pre démonov ako krmivo, tak mi to pripadalo, že hierarchia démonov fungovala lepšie ako demokracia anjelov.

Nechýba tu ani polodémon Ronan a Amálka, ktorý sa dostávajú do neba, no neumierajú, a sú dôležitým kľúčom na otvorenie brány do pekla. Človek by si povedal, že celá Invázia sa bude odohrávať na Zemi, ale bohužial nie. Celkom logické vysvetlenie, prečo démoni ani anjeli nezasahujú do diania ľudí.

Kniha sa mi páčila, a na to aká hruba bola, chcelo by to ešte pokračovanie.

YorikB
26.01.2024 2 z 5

Prvek očekávání je následován prvkem zklamání. Pro mě asi největším literárním zklamáním roku 2023. Po skvělém prvním díle jsem se na Invazi opravdu moc těšil, ale nakonec jsem měl co dělat, abych ji vůbec dočetl a ve třech čtvrtinách si odskočil k jiné knížce.

Jednička byla nabitá akční jízda, dvojka je neuvěřitelně roztahaná, přehnaně popisná a v celé se dozvíme, že kromě pekla existuje i nebe, které také využívá lidi a kde se politikaří ve velkém. A to je vlastně všechno. Celá dějová linka mi přišla poměrně nezajímavá, nebe i Země nudné a konec je navzdory délce knížky vyloženě useklý. Jenom Inferno nezklamalo, ale do něj se podíváme příliš krátce.

Ale Bureš už několikrát ukázal, že umí a další díl bude určitě lepší.

jaroiva
06.12.2023 4 z 5

Tak přemýšlím, že jestli mám výběr mezi tím skončit v pekle typu Inferia a nebo ráji typu plastového pekla, nechci nikam! Asi se raději rychle zas narodit nebo co.
Ani mi nepřipadalo, že to je tak tlustá kniha (elektronická ani tlustá není), až v poslední čtvrtině mě to už přestalo bavit a ztrácela jsem pozornost. Ale to je u mě normální u popisů bitev. Někdo si to asi užije i včetně toho.

roso.mak
04.11.2023 5 z 5

Nezalekněte se tloušťky, knihu přečtete jako nic.

Kromě toho, že se autor nečekaně vrací k některým hrdinům inferna, se dozvíte, jak by mohlo fungovat nebe.

stanislava7096
23.07.2023 5 z 5

Když jsem dočetla Inferium, říkala jsem si, že skončit v Burešově vizi pekla prostě nechceš. A teď si říkám, jak velká výhra je skončit v Ráji. No uvidíme. Kniha opět skvělá. Čte se sama.

Fifineek
09.07.2023 5 z 5

Když dojdou rozumné argumenty, musejí být pravdivé ty, co zbývají, ať jsou sebešílenější.

Po událostech v prvním díle se opět vracíme do Inferia, kde démoni po předchozím střetu s lidským dobytkem zbrojí a modernizují, s čímž jim nevědomky pomáhá i Amálka, která bohužel v Inferiu uvízla, ale začne ho brát jako svůj domov. Rónan se oproti tomu vrátil do našeho světa, kde se snaží na události v Inferiu zapomenout, což by se mu možná i povedlo, kdyby nedostal šanci získat Amálku zpět pod svou ochranu.
Kromě Inferia a našeho světa přichází na scénu i Demokratická republika Eden neboli nebe, chcete-li. V Edenu žije šestimilionová populace andělů, kteří se dělí na cheruby a serafy, mají vlastní zákony, vozítka z plastu, tradici odstřihávání křidélek u narozených andělů a energii jim vyrábí šťastné elektrické opice, ve svých výbězích, neboli šťastlivci, kteří po smrti šli do nebe, chcete-li.
Co se ale stane, pokud budou chtít andělé vtrhnout do Inferia a zabrat si, co kdysi byla jejich zem? Jak dopadne válka mezi okřídlenými obrněnci a satanovými legiemi?

Knihu jsem přečetl téměř jedním dechem, čemuž dost napomohlo několik dnů volna. Byl jsem rád, že příběh je vypravován z pohledu několika různých postav, jak těch známých z předchozího dílu, tak zcela nových. Zkrátka miluju se vracet do knižních světů, které už znám, a mám šanci se o nich dozvědět něco nového, a že toho ve druhém díle je!
Druhému dílu nechybí tempo, všechno do sebe zapadá, dost super hlášek, skoro do detailu vymyšlený svět andělů, žádné chyby v textu (!) ani narážky na globální problematiku, na kterou narážel autor již v předchozím díle.
Na poličce na mě v tuto chvíli ještě čeká antologie Vítejte v pekle, na kterou se taky těším!

tomas0851
19.03.2023 5 z 5

Méně morbidní, více nutí k zamyšlení, ale stále skvělé.

Druhý díl série Inferium je v první řadě překvapující svým objemem.
Kniha má téměř 700 stran a při čtení se hůře drží.
Ale to jsou asi jediná negativa.

I přes svůj objem je kniha čtivá, člověk je zvědavý, jaký vývoj jej čeká na další straně.

V prvním díle Ronan opustil peklo, zanechaje tam Amálku, která jak to vypadalo, byla obětována za záchranu Inferia.
S její ztrátou se Ronan nemůže smířit a tak stále hledá cestu do Pekla.

Příběh Inferia II je vyprávěn ve třech rovinách. Události v Pekle, na Zemi pomocí Ronana a nově v Nebi.

Co mně osobně se líbí je, jak autor do děje vkomponoval historické události, data, osoby.
Dále, jak v knize naráží na problémy dnešní doby. Manipulace populace pomocí médií. Nepřehlednost volebního zákona a další hnusné politikaření.

Druhý díl je vícenež důstojným pokračováním. Je fajn, že si autor připravil dvě linky k případnému třetímu dílu.

Za mne dobrý. Hodně dobrý

t_gon
15.03.2023 3 z 5

Peklo v Inferiu bylo v podání Bureše originální, skvělé a funkční a perfektně sedlo k dalším skvostným variantám téhle nedobrovolné dovolenkové destinace na věčnost od Kopřivy či Kulhánka. Epilog věnující se záchraně goril v budoucnosti, sliboval zajímavé věci v případném pokračování. A hle, pokračování skutečně vzniklo, ale tak trochu ignorující epilog a místo toho pokračující v ději po prvním díle (což je však díky velkému časovému skoku ke gorilám i logické). Úvod není vůbec špatný, kdy relativní výprask jednotkami SS, rozjede v Pandemoniu zbrojení na plné obrátky, ať jsou démoni na případnou další nezvanou invazi dobytka lépe připraveni. A nejen na ní, protože politikaření je v pekle ne denním pořádku stejně, jako domácí grilovačky dobytka.

Jelikož jsme, hádám uprostřed trilogie, musíme vybudovat vesmír a tím pádem představit další hráče, kterými se stávají andělé. A to je problém, protože samotný nový svět je zajímavý, pravý opak pekla, ale ten popis a strašná spousta zbytečné omáčky kolem, včetně putování Rónana po našem světě se táhne knihou déle, než měsíc před výplatou. Neskutečné utrpení, které spolu s nezáživnou a dekadentní společností andělů, politicky rozpolcenější snad více, než banda kolem satana, brání knihu číst jedním vrzem. Další osobní pohled, nyní jsou všechny strany tak nějak charakterově a motivačně zkriplené, že vlastně celou dobu nevím, komu fandit a proč už si ti snílci nejdou konečně pro výprask, na který nejsou ani zbla připraveni.

Čekat na něco, co je vám cca 500 stran jasné a pak to dostat (jak Grohlinka níže zmiňuje) odfláklejší a chudší než smažák na vlakáči, to prostě zamrzí. A jediné poselství, respektive zajímavá část i pro věci příští, se pro mne stává část snad o temnotě zmíněná těsně před koncem:

***Ten třesk byl tak ohromný, že o pár desetiletí později dolehne do vzdálených koutů hyperprostoru a vzbudí tam pozornost prastarých bytostí, o jejichž existenci neměli andělé ani démoni ponětí.***

Výsledek vzhledem k perfektnímu Inferiu zamrzí. A jako bonus/facku jsme dostali snad nejhorší fyzicky vydanou brož od epochy. Tahle cihla se sazbou a papírem snad pro téměř slepé byla utrpení a člověk si při každé stránce musel krk vykloubit, pokud nechtěl každou stranu lámat na sílu. Tohle patři do kategorie fraška.

Grohlinka
05.02.2023 3 z 5

No, a je to tady, zklamani. Po skvelem prvnim dilu, ktery jsem si uzila, a ktery exceloval v budovani sveta, sympatickych postavach, skvele zaverecne bitve, vybornem napadu a konci, ktery byl k zamysleni… jsem dostala tohle prerostle nedochudce. Ach, jak jsem zklamana, ja si totiz fakt prala, aby to bylo dobry. Jenze neni.

Vadilo mi nekolik veci, prvne, Invaze je proste prebujela, zbytecne dlouha, zkraceni by ji prospelo. Ronanuv uvod v nasem svete me moc nebavil, Eden me taky moc nebavil, Inferium je porad skvele, jenze dostalo strasne malo prostoru. Ale porad jsem se tesila na zaverecnou bitvu, to me drzelo u cteni, jeeenze, to co prislo, tak to se s bitvou z prvniho dilu neda ani trochu srovnat. Skoro mi to pripadalo, jak kdyby si autor najednou uvedomil, kolik uz toho napsal a rychle potreboval knihu ukoncit. Konec taky o nicem, fakt jako Amalka musela ziskat stribro na Olympiade? Irelevantni, jako spousta veci v tehle knize. Na zaver mi vadilo, ze mi autor nesetrne podsouva sve politicke nazory, osobne to uplne nesnasim, myslim si, ze to do tohoto typu knih vubec nepatri a vzdycky me to nakrkne.

Nevadi, treti dil bude zase super…verim tomu.

,,Naprosta rovnost nikdy fungovat nebude, minimálně do doby, nez nam zacnou vladnout roboti.”

panPatejl
04.01.2023 5 z 5

Konečně další plnotučná Burešovka. Promyšlené od začátku až do konce. Supernaturální pletichaření a nebeská byrokracie pobavily. Todle že vymyslela elektrická opice?

MichaelNewchop
03.01.2023 3 z 5

Nevím, čím to je, ale jednička Inferium se mě četla mnohem lépe. A můj oblíbený hrdina Rónan - napůl člověk, napůl démon, nějak vyměkl a už jen sem tam přizvukuje, a nebo rovnou dostává za uši, místo co by hrál pořádné sólo (popřípadě duo s Amálkou). Ta dějově hutná smršť jedničky jako by se najednou rozmělnila a rozbředla, až do fáze, kdy ani nevím komu vlastně chci fandit: démonům, andělům, lidem? Velká škoda.

mot33
01.01.2023 4 z 5

Škoda na pměrně delší dílko o chlup slabší než jednička.

Mr. Crew
15.12.2022 5 z 5

Staří matadoři pomalu opouští scénu. Kulhánek si našel holku a zapoměl písmenka. Kotleta pomalu transformuje v Kyšu a vydělává těžký prachy. Pochodeň sice pomalu zvedá Sněgoňová ala zatím trochu váhavě a s otázkou kam jí světlo ukazuje cestu. Někde na pokraji žánru se míhají Hoza a Brožovský ruku v ruce s Kopřivou, který si zatím řeší traumata a vyrovnává účty. Až se toho zbaví bude naprosto skvělej ale zatím si krátíme dlouhou chvíli s panem Leichenbergem. A tak scénu opanoval Bureš a je to alespoň pro mne překvapení desetiletí. Bývalý bouchač má bohaté osobní zkušenosti a originální nápady. (Možná si načetl Kopřivu ale je to tam jenom lehce v pozadí.) Inferium byl skvělý počin a jeho pokračování vyzrálo jako víno. Vtipné ukotvení děje do reality celkem nedávno minulé a nepokryté fandění těm z rudé strany z toho udělalo naprosto uchvacující zábavu. Komu se líbilo Inferium bude nadšen, a i když někde v pozdí se vkrádá myšlenka, že platit autory od slova je mnohdy kontraproduktivní, tak i přesto jsou ta slova seřazena do textu s velmi vysokou úrovní zpracování.
Moc bych si přál aby se autor nezastavil a jsem zvědavej jak dopadla Lillith a její dvojčata.

lassse
15.12.2022 5 z 5

O mnoho vtipnější pokračování, které se čte snad samo. A snad první "bichle" u které jsem se vůbec nenudil a jel ji co to dalo. Hodně mě bavil Rónan a celou dobu fandil démonům.

Dandy1
04.12.2022 4 z 5

Burešova představa pekla i ráje mě baví. Myslím, že bych nechtěla skončit ani na jednom místě.

morpheus
11.11.2022 5 z 5

Tak kniha prectena a jako vsechno od autora vynikajici vec od zacatku do konce. Mam dojem, ze v jednom odstavci lze vycitit naznak dalsiho pokracovani, ale necham se prekvapit :)

robin9739
28.10.2022 4 z 5

Jedná se o zábavnou, brutální a akční jízdu, která i přes svou délku nenudí a přináší zajímavý pohled na věčný souboj Pekla a Nebe. Inferium i Eden mají své osobní krasy a jsou velmi originálně vystavěny, jejich fungovaní má logiku. Důvod boje mezi nebem a peklem je jasný a přes to velice zábavný. Postava Ronana a jeho osobní pohled na vše dodává příběhu šmrnc. Velmi by mě potěšila kniha jen o Ronanovi a jeho životě, bylo by to dle mě velmi zajímavé.

John6900
19.10.2022 5 z 5

Podle některých komentářů tady, jsem měl trochu obavy, ale byla to teda pekelná jízda. Ano, kniha je dost tlustá, ale ten příběh je tak neskutečně dobře napsaný, že jsem ho proletěl za pár večerů (občas lituju že musím spát...). Nebe i peklo jsou tak skvěle propracované, že jsem pořád toužil po dalším a dalším postupu, tímto skvěle vytvořeným universem. Pan Bureš prostě umí a pro mě to dokazuje v každé jeho další knize.

Autorovy další knížky

Roman Bureš
česká, 1975
2015  86%Propast času
2019  90%Inferium
2020  84%Říše
2016  89%Císařovna
2018  92%Impérium

Kniha Invaze je v

Právě čtených4x
Přečtených156x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených7x
Knihotéce92x
Chystám se číst45x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x