orinka3 orinka3 diskuze u knih

☰ menu

Kašpar Lén mstitel Kašpar Lén mstitel Karel Matěj Čapek-Chod

Ve filmu Mstitel podle této knihy hraje hlavní postavu Radoslav Brzobohatý. Je škoda, že se o zfilmování knihy málo ví.

17.04.2020


Turbina Turbina Karel Matěj Čapek-Chod

Film Turbína je taky moc dobrý.

17.04.2020


Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Dostala jsem výtku, že jsem se nějak prohřešila proti pravidlům. Doufám, že jde o nějaký informační šum. Znovu jsem si své hodnocení přečetla a nevidím tak žádnou vulgaritu, spojler ani nic závadného. Jenom se mi to vůbec nelíbilo. Pokud se mýlím, uvítám konkrétní pasáž z mého textu, abych svou chybu uviděla.

28.03.2020 1 z 5


Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

To není pro mě. Čekala jsem hodně napínavý příběh s dějem, který má spád. Místo toho se mi dostalo detailních popisů největších nechutností, navíc podaných jakousi podivnou básnickou formou. Je to rozplizlé, vyžívá se to víc ve zvrácenostech než v analýze. Jeho další knihy se mi četly lépe.

28.03.2020 1 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Docela mě děsí, kolika lidem se to skutečně líbí. To nevadí, že je to naprostý brak?

13.12.2018 1 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Jak to tak sleduju, bude to asi jedna z nejčtenějších knih roku. Opravdu je dobrá, člověka to přitáhne ani neví jak, a už se taky začne vystrašený motat dokolečka v tmavém lese. Mně teda přišlo nejpůsobivější, jak se nevysvětlitelně objevila další místnost v tom opuštěném domku.

21.09.2018 5 z 5


Strom lží Strom lží Frances Hardinge

[orinka3]
orinka3
dnes

Peršanka
Tady nejde o akční thriller, tohle je četba, která ke čtenáři mluví mezi řádky a chce to trochu zapojení představivosti. Atmosféru uťápnutých viktoriánských žen autorka perfektně vystihla a umístění zavazadel, ve kterých je právě ono tajemství, kolem celého se příběh točí, je docela zásadní;)

11.07.2018 5 z 5


Přezrálé moruše Přezrálé moruše Jana Klimečková

Ad "Soused". Je mi líto, že si tu někdo vyřizuje osobní spor. Čtenář pode mnou nehodnotí knihu, ale autorku a její osobní život. To se mi hrubě nelíbí a dokonce se domnívám, že Komentáře by neměly sloužit k takové špíně. Příspěvek Souseda nevypovídá o knize, ale spíše o něm. Zajímalo by mě, jestli by byl schopen toto všechno paní Klimečkové vmést do očí? Co dodat? I příspěvky z 18. června jdou přece smazat, pokud má kdo zájem o nápravu.

26.07.2017 3 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Mám ráda, když je detektivka napínavá, logická a na závěr aspoň nějaké shrnutí, připomenutí, vysvětlení pro méně chápavé. Tady je hodně věcí odfláknutých, tedy podle mě, knížka nevyvážená, pomatená, zatížená zbytečnými duševními pochody slečny detektivky a strašně, opravdu strašně mi vadila ta prdel v každé kapitole - několikrát. To mělo nějak drsně působit na čtenáře nebo co? Mankell píše mnohem líp a bez prdelí se obejde:) Odbočka ke křesťanům v lese by byla zajímavá, kdyby se jí autor věnoval řádně a na konci na ni nezapomněl.

19.04.2017 2 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Ono není totéž, když se stejná kniha čte třeba v období dospívání a pak až za mnoho let. Zklamání je logické - kniha zůstává tatáž, ale my jsme se změnili. Stačí si dát příklad: toužíme po tom mít v ruce knihu, u které jsme strávili nejkrásnější chvíle v dětství. Pak v ní listujeme...a kouzlo se nedostavilo. My vlastně hledáme to, co se už nikdy nevrátí. Ta kniha za to ale nemůže:)

29.03.2017 5 z 5


Ulička Apple Tree Yard Ulička Apple Tree Yard Louise Doughty

Pro Siouxe: a pro mě, pro ženu, to samé. Její starosti bych fakt chtěla mít...

26.09.2015 1 z 5


Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

Jak mám autorku ráda, tady ji nemůžu chválit. Nestává se mi často, abych tolik nesouhlasila s hlavní postavou knihy a nacházela další a další nelogičnosti! Mladá hrdinka se po smrti matky dostaví do sídla rodiny, kde se usadí na delší dobu i přes mrazivé přijetí, podivné záhady a ani to jí nezabrání využívat hotelových služeb. Despotická babička drží v hrsti celou rodinu, naše hrdinka se hrabe ve vzpomínkách a znovu a znovu se vydává do lesíka, že se dá dohromady s černou ovcí Colinem je nabíledni...do toho docela hloupá zápletka s údajným "tumorem". Místo toho, aby se na rodinu vybodla a šla vše oznámit Scotland Yardu, umíněně pije čaj s digitalisem a čeká na to, že na všecko přijde. No, a konec jsem nepochopila, vůbec nerozumím motivu, proč ta stará babizna trávila celou vlastní rodinu. Autorka ji navíc nechala rychle umřít. Hvězdičky jsem dala za kvalitní, možná rutinní stylistiku, příběh je uměle natahovaný až směšný.

02.03.2014 2 z 5