orinka3 orinka3 diskuze u autorů

☰ menu

Jan Jícha

Děkuju, dočetla jsem Hydru a spravila jsem si náladu.

06.01.2021


Jana Klimečková

Paní Klimečková, vaše poslední knížka Pod Zelenou branou mě hodně zklamala. Však jsem to do hodnocení i napsala, proč. Je nejhorší ze všech, které jsem od vás přečetla. Máte opravdu zapotřebí psát, když není o čem? Vždyť tam jen mlátíte prázdnou slámu.

10.12.2019


Sophie Loubière

Doufám v další stejně dobré knihy.

22.11.2018


Jaroslav Žváček

Knížka na mně zanechala ten nejlepší dojem. Doufám, že ještě neřekl poslední slovo. Vtipné, zajímavé, současné, není to povrchní...prostě dobrá četba.

29.08.2017


Pavlína Pořízková

Vidím, že zatím napsala jedinou knihu. Je to pro mě škoda, protože podle mého názoru v paní Pořízkové dřímá obrovský literární potenciál. Kdekdo chrlí knihy, aniž by uměl pořádně psát, a zrovna ona toho nemá víc. Přitom píše mistrovsky. Snad ještě se psaním nekončí, Léto modelky je knížka naprosto úžasná!!!

22.05.2016


Tereza Boučková

První kniha, kterou jsem od ní četla, Rok kohouta, mě přibila ke gauči a vzala dech. Taková upřímnost, odhalení...přitom jde o nejniternější city. Paní Boučková, jestli sem nahlédnete, pak Vám skládám hlubokou poklonu. Za to, jak jste to zvládla a za to, jak jste to dokázala mistrovsky napsat. Díky Vaší knize jsem dokázala pochopit, že některé záležitosti života jsou dané a nikdo s nimi nehne. A nemá ani cenu se o to příliš pokoušet. Jste skvělá ženská.

15.05.2016


Alice Hoffman

Právě jsem dočetla Muzeum prazvláštních věcí a jsem z toho doslova paf! Nečekala bych, že v dnešní době narazím na tak hluboce lidský a skvěle napsaný příběh! Autorka podle mě velmi dobře navazuje na své dávné předchůdce, kteří se do světové literatury nesmazatelně zapsali, za všechny vzpomenu Sinclaira a jeho Jatky (Džungle), poněvadž i v Muzeu jde o téma vykořisťování a bídných pracovních podmínek dělníků na začátku 20. století - prosím, abyste se tímhle nedali odradit, skutečně nejde o angažovanou literaturu, popisující boj proletariátu:), ale o nádherný a košatý román plný citu.

10.01.2015


Čeněk Kramoliš

Právě od něj čtu Život na horách s krásnými ilustracemi. Hezky jsem si u knihy odpočinula, pěkně popisuje tehdejší Valašsko, krušný život v chaloupkách, krásnou přírodu a roční doby. Není dobře, když na staré autory zapomínáme, číst se dají i dnes a pořád mají co říci.

20.10.2014


Mons Kallentoft

čtu od něj první knihu a musím se poohlednout po ostatních. Je to autor, který nás může potěšit spoustou dalších knížek, tak mu držím palce, ať ho psaní neomrzí.

14.10.2014


Vladimíra Klimecká

Pro mě příjemný objev. Věk autorky slibuje další knihy a bylo by škoda, kdyby zůstala jen u těch, co dosud vyšly. Píše výborně!!! Děkuju za hezké chvilky při čtení.

17.08.2014


Zuzana Kuglerová

Teď už rozumím slovenským obratům v českém textu knihy.

03.06.2014


Alena Jakoubková

Nemůžu se dopátrat, jaké má paní "spisovatelka" vzdělání. Knížku Všude manžel o dvou kůrkách jsem v němém úžasu pročetla až ke klopotnému konci a pořád se mi nechce věřit, že tohle myslí vážně!! No, pokud jí vzdělání utvářela četba Cosmopolitanu nebo Bravíčka, leccos by to vysvětlovalo. Nemá žádnou slovní zásobu ani smysl pro humor, její styl je těžkopádný, nudný, vycucaný z prstu, bez pointy - čtení možná tak leda pro puberťačky, když po ruce nic jiného není. Tohle je takový škvár, že se ani nedá použít slovo "červená knihovna". Skutečný odpad. Paní Jakoubková má prvenství jedině v tom, že tak blbou knížku jsem ještě nečetla.

15.05.2014