Faja zajímavosti

Faja https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342817/bmid_faja-mmt-342817.jpeg 5 3345 821

Naslouchač série

< 2. díl >

Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději téměr zapomnělo. Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenářského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět. Klid ve sklenářských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenářského světa. Ale kdo ji píše na zdi palutulů a sklenářských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná? Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.... celý text

Zajímavosti (1)

Vyšlo také jako audiokniha (vyd. Audiotéka, Host). Čte Jitka Ježková. (i-lan)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (4)

Ptejte se autorky Naslouchače, Petry Stehlíkové...

01.06.2021

50 nejčtenějších knih minulého roku (2019)

27.02.2020

10 nejprodávanějších eknih (prosinec)

04.01.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (5)

Vargas mi řekl, že tě asi najdu na hradbách. Co tu pořád děláš? Co je tu k vidění? Rozhlédla jsem se po okolí a přemýšlela nad tou otázkou. Jak se mohl takhle ptát? Copak to neviděl? Ty se rozhlížíš celý svůj život. Kdykoliv se ti zachce. Já se můžu rozhlížet až teď. Zdi sklenařského ghetta nejsou tak krásné. Věř mi. Bojovník zamrkal, ale na mou prostořekost nic neodpověděl.


Erno mrkl na jednu z přihlížejících žen, která málem pod jeho pohledem omdlela. No není krásná, Ilane? Zadívala jsem se na ženu v průsvitné rochii. Pak jsem pokrčila rameny. Asi ano. Má dvě stejně velká prsa. No... zaváhal bojovník. Rozbor ženské krásy necháme na později, Ilane. S tímhle bys nikam nedošel. Dvě stejná prsa může mít i chlap, víš?


Je to ušlechtilé zvíře, Ilane. Hlavu vzhůru. Jako by ti svět ležel u nohou. Já jsem sklenař, houkla jsem přes natřásající se rameno a málem si o něj vyrazila zuby. Ja jsem ten, kdo leží u nohou, Erno.


Více citátů z knihy najdete u autora.