Vyhraje Josie Quinnová Závod s časem a zachrání sestru-dvojče?

recenze

Závod s časem (2024) 4 z 5 / Suzanne
Závod s časem

Detektiv Josie Quinnová neviděla svou sestru-dvojče Trinity Payneovou od chvíle, kdy se před třemi týdny pohádaly. Teď ale za chatou, kterou si Trinity pronajala, nachází bizarně naaranžované lidské kosti. Kosti sice nepatří Trinity, ale její dvojče unesl sériový vrah. Josie je odhodlaná své dvojče zachránit, i kdyby tím měla ohrozit vlastní život…

(Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Cosmpolis.)

Dokáže Josie a její tým rozlousknout případ sériového vraha, když se to nepodařilo ani FBI? Nastává závod s časem, protože pachatel se drží stejného vzorce: unese oběť a za třicet dní vystaví podivně naaranžované kosti. Jenže tenhle případ je daleko větší a sahá dál do minulosti, než by Josie a její tým napadlo.

Tentokrát se víc dozvídáme o Josiině dvojčeti Trinity, která je uzavřená, ambiciózní, nemá přátele, s nikým nechodí a věnuje se pouze kariéře. Trinity pracuje jako moderátorka na jedné z nejsledovanějších stanic, ale hrozí, že o místo přijde. Je odhodlaná připravit reportáž, která ji opět vynese na výsluní, i když to znamená rozlousknout nevyřešený případ sériového vraha. Jenže na co Trinity vlastně přišla a čím upoutala vrahovu pozornost?

Lisa Regan píše lehce a čtivě a opět přináší chytlavý příběh, který vás pohltí od první stránky. Nechybí postupné odhalování tajemství, ale také slepé uličky, do kterých se Josie se svým týmem dostává, ani trocha akce, nebezpečí nebo kapka romantiky. V samostatných kapitolách autorka přináší vhled do minulosti a mysli únosce a vraha. Největší předností knihy je nečekaný zvrat, který vás donutí přehodnotit všechno, co jste si při čtení mysleli.

Nicméně bych ocenila podrobnější náhledy do minulosti vraha, protože takhle určité věci zůstávají pouze naznačené, a přitom by si zasloužily pořádně rozvést a dovysvětlit, aby celý ten hrůzný obrázek pořádně zapůsobil.

Závod s časem patří mezi nejlepší díly ze série Josie Quinnová. Celá série si od třetího dílu Matčin hrob drží vysokou úroveň, takže ji mohu jen znovu a znovu doporučovat. Já už se nemůžu dočkat, až vyjde další díl, protože takhle série je nebezpečně návyková.

4,5/5

Komentáře (0)

Přidat komentář