Vatikán a jeho praktiky vyplouvají opět na povrch

recenze

Faktor Omega (2023) 4 z 5 / ELIKALLY
Faktor Omega

Faktor Omega ve své anotaci čtenáře navnadí na spletitý příběh, v jehož centru se ocitá vzácná náboženský relikvie a to Ghentský oltář.
Příběh, který budou mnozí právem srovnávat s Šifrou mistra Leonarda.
V příběhu se potkáme s bývalým agentem FBI Nickem Leem, jehož jeho exsnoubenka Kelsey požádá o schůzku. Po rozchodu této dvojice se ona stává členkou kongregace svatého Lukáše, ve které se může věnovat své životní vášni a to restaurátorství. A právě jí se do rukou dostane dvanáctá deska tohoto díla, která je jako jediná kusem neoriginálním. Tedy takto si to celou dobu všichni myslí.
V místnosti, kde Kelsey desku restauruje však dojde k požáru a ta je navždy zničena. Nick je podivné události osobně účasten a je tedy i svědkem toho, že požár nevznikl samovolně a celé zničení je dobře promyšlenou akcí.
V příběhu se podíváme této záhadě na kloub, protože si právem klademe otázku, kdo by stál o zničení takto vzácné relikvie nevyčíslitelné hodnoty.
Do hry dále vstupuje řád panen svatého Michala, vysocí představitelé Vatikánu, Dominikáni a vše je po dlouhou dobu opředeno mystickým tajemstvím.
Děj má spád, dovídáme se zajímavá fakta z dávné historie a na konci se čtenář konečně dopátrá potřebných vysvětlení. Čeká ho dlouhá cesta k pochopení, co tak důležitého ona zničená deska ukrývala celá staletí.
Strhující příběh, který Vás nutí číst se zatajeným dechem !


Faktor Omega Faktor Omega Steve Berry

Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie. Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nick... více


Komentáře (0)

Přidat komentář