ST. Kilda a příběhy jejích obyvatel druhý díl

recenze

Zimní bouře (2024) 4 z 5 / ELIKALLY
Zimní bouře

Rok uběhl a k prvnímu dílu, kdy se naší hlavní hrdinkou stala Effie z malé komunity ostrovanů, žijící jednoduchým a pokrokem nepoznamenaným životem na St. Kildě, se tam vracíme spolu s autorkou očima její kamarádky Mhairi.
Rodina místního pošťáka je početná a má tedy krků k uživení někdy až příliš. Ostrovanů je málo a tak je výběr ženicha omezený. Mhairi se navíc ve vlastních očích nevidí tak atraktivně jako její kamarádka Flora, ani tak nebojácně jako hrdinka prvního dílu Effie.
Autorka si s námi zahraje "krutou" hru, kdy místo očekávaného pokračování příběhu, tam kde skončil, se vydáváme zpět a uplynulé období teď prožíváme spolu s novou hlavní hrdinkou.
Ta se rozhodne rodině pomoci tím, že se vdá za někoho mimo ostrov, aby tak ulevila rozvětvené rodině nejen co se jídla týče, ale také sobě, protože mezi svými sousedy si lásku nedokáže představit najít.
Zamýšlí se tedy těsně před zimou vydat se svým otcem na plavbu, na jejímž konci se má setkat se svým možným budoucím manželem.
Lidé míní, osud a příroda mění.
Mhairi se se svým nastávajícím setká, ale z prvotního okouzlení se rychle stane noční můra.
Jak z domluvené šlamastyky ven a je přeci jen láska tak vzdálená, jak si celou dobu myslela ?
Dozvíme se také konečně, co se stalo protektorovi ?
Druhý díl mě bavil moc, objektivně však ten první stále vede. Další tři chystané si určitě nenechám ujít.


Zimní bouře Zimní bouře Karen Swan

Zakázaná láska a ostrov plný tajemství. Pokračování bestselleru Poslední léto. Je léto roku 1929 a Mhairi se nutně potřebuje vdát. Jako nejstarší dcera z devíti dětí nemá jinou možnost. Na svém rodném ostrově St. Kilda moc na výb... více


Komentáře (0)

Přidat komentář