Skvělá detektivka

recenze

Oběšencův vrch (2023) 5 z 5 / adlen
Oběšencův vrch

Anotace: Polná. Kdysi dávno. Synek bohatého sedláka zradil krásnou čarodějku a ona ho donutila spáchat sebevraždu. O mnoho let později sem přijíždí soukromá vyšetřovatelka Tara, aby pátrala po vrahovi, který si vybírá nevěrné muže a ženy. Místní věří pověrám, čarodějnice pořádají na Oběšencově vrchu sabaty a zlo je nebezpečně blízko.

Jelikož to byla moje první kniha od autorky Veroniky Černucké, tak jsem byla v šoku, jak je možné, že někdo píše tak skvělé detektivky a není nikde vidět? :-) Vím o několika českých autorkách detektivek, mají mnohem méně knih než Veronika Černucká, vidět jsou všude, zato kvalita jejich děl je mnohem slabší.

Ale teď zpátky ke knize Oběšencův vrch. Zaujala mě už lokalita, do které byl příběh umístěn, Vysočinu totiž miluju. Zajímavé bylo také prostředí čarodějnictví, sabatů, pověr a legend. Děj rychle plynul, příběh byl napínavý a až do konce jsem netušila, kdo je vrah. Četlo se mi opravdu dobře, líbí se mi styl psaní autorky. Našly by se drobné nedostatky jako vrána, havran a krkavec, nejsou jeden druh nebo třeba mírně překombinovaný konec. I když na vesnici je možná normální, že jsou všichni jedna rodina a neví se, kdo je čí dítě :-) V knize bylo vše, od humoru, napěti přes lásku a sex.
Rozhodně všem doporučuji a už vybírám, kterou další knihu si od autorky přečtu.


Oběšencův vrch Oběšencův vrch Veronika Černucká

Polná. Kdysi dávno. Synek bohatého sedláka zradil krásnou čarodějku a ona ho donutila spáchat sebevraždu. O mnoho let později sem přijíždí soukromá vyšetřovatelka Tara, aby pátrala po vrahovi, který si vybírá nevěrné muže a ženy. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář