Boží potměšilost

recenze

Boží potměšilost (2023) 5 z 5 / adlen
Boží potměšilost

Anotace:
Doktor Richter a doktor Jon jsou dva mladí praktičtí lékaři, kteří společně ordinují na venkovském středisku. Doktor Richter je rozvedený, z manželství má nezletilého syna, se kterým mu jeho bývalá žena ze všech sil znesnadňuje styk. Doktor Jon, dosud svobodný, zase bojuje se sexuální závislostí na své vdané milence, která rozvod se svým bohatým manželem neustále odkládá.
Při cestě do Chorvatska se však Jon seznámí s pohlednou dívkou Eliškou, jejímuž kouzlu zcela podlehne. Dovolená u moře končí a blíží se návrat...

Opět jsem velmi potěšena, jak skvěle dokáží čeští autoři psát. Abych řekla pravdu, název a obálka mě příliš nenalákaly. Ale opravdu platí, nesuď knihu podle obalu. Není to žádná plytká love story z lékařského prostředí, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Příběh je o životě dvou lékařů, kamarádů ze studií, ale žádná limonáda. Zvláště konec příběhu opravdu trefně vystihuje název knihy. Konec je opravdu nečekaný. Celý děj má spád, obsahuje místa vtipná i smutná. Historky z lékařského prostředí mě vždy bavily a Chorvatsko mám také ráda. Autor se mi úplně trefil do vkusu. Všechny postavy byly uvěřitelné a hlavní hrdinové sympatičtí.

Drobný detail, který by chtělo vychytat, je několikrát se opakující slovní spojení či části vět.

Ráda si přečtu od autora i další knihy.


Boží potměšilost Boží potměšilost Zdeněk Řehák

Doktor Richter a doktor Jon jsou dva mladí praktičtí lékaři, kteří společně ordinují na venkovském středisku. Doktor Richter je rozvedený, z manželství má nezletilého syna, se kterým mu jeho bývalá žena ze všech sil znesnadňuje st... více


Komentáře (0)

Přidat komentář