Dvojitý šach

recenze

Dvojitý šach (2023) 2 z 5 / adlen
Dvojitý šach

Kniha Dvojitý šach byla od autora Jana Michla mojí první.

Jedná se o historickou detektivku. Děj je zasazen do vojenského prostředí. Jelikož pracuji v rezortu obrany, zaujalo mě právě toto dějové prostředí a byla jsem zvědavá, jak se s tím autor popasuje. Přeci jen to není zrovna knižně populární prostředí.

Nechci být nějak genderově zaujatá, ale tuším, že kniha jinak více zaujme muže než ženy. Přeci jen téma vojenství asi nevyhledávají obecně všechny ženy či dívky.

Některé situace byly v knize mírně předvídatelné. Vrah byl vždy o krok napřed před vyšetřovateli. Naopak závěr a důvod, proč se vše takto dělo mě překvapil a jsem ráda, že v tom hrála roli žena, i když vlastně šlo o roli ne zrovna příznivou.

Děj v knize pozvolna plynul, zápletka nebyla až tak napínavá, abych měla důvod knihu přečíst za jeden večer. Občas jsem se musela ke čtení přemlouvat.

Rozhodně se jedná o zvláštní kousek, protože detektivku na toto téma jsem ještě nikdy nečetla.
Doručuji tedy fanouškům historie, armády, vojenství a krimi.


Dvojitý šach Dvojitý šach Jan Michl

Nový případ inspektorů Chlubného a Prokeše začíná v Polsku, kde vládne autoritativní režim maršála Piłsudského. V mezinárodní komisi vyšetřují záhadné zmizení velitele vojenského letectva generála Zagorského. Po návratu domů do Pr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář