Sestry Brontëovy na stopě krvavé vraždy!

recenze

Ztracená nevěsta (2022) 4 z 5 / princeznazknih
Ztracená nevěsta

Za poskytnutí knihy v rámci recenze děkuju Knihy Dobrovský a @tojsemja_kate

Ani od jedné ze sester jsem nic nečetla, ovšem i tak mě zajímal jejich příběh. Vystavěný na pravdě a přesto vedený fantazií autorky. Líbil se mi námět příběhu a postavení sester, že vlastně nebyly jako jiné mladé dámy toho období, odlišovaly se od společnosti. Líbilo se mi užití dobového jazyka, což vlastně není u historické knihy nijak zvláštní, ale krásný jazyk v knihách… to je moje a proto to moc cením!!
Do detektivek jsem se teď celkem pustila a baví mě je řešit s hlavními postavami. Občas jsem i byla před sestrami, díky kouskům informací jsem si sekládávala možné scénáře a nechala fantazii obíhat různými směry. A konečné rozuzlení případu pro mě bylo milým překvapením, ale musela jsem si o všech těch důvodech dostatečně přečíst, aby mi to přišlo jako správný konec. Podtrženo, sečteno: spoko!
Ze všech tří mě nejvíce bavila nejmladší slečna Brontëová. Emily a Charlotte se často hašteřily a štěkaly, byly protivné a ukvákané. Ale moje Anninka byla jiný případ. Byla milá, něžná a sympatická, odvážná, zvědavá a rázná, nebála se vzít osud do svých rukou, postavit se strachu a jednat.
Vytušila-li jsem to dobře, tohle má být série. Tento díl je ukončen hezky, jak šťastným koncem, tak uzavřeným, poslední řádky nijak nevypovídají o dalších dobrodružstvích bratří Zvonků. A jestli se bude opravdu jednat o sérii, moc se těším, protože zaprvé: historické prostředí a postavy. Zadruhé: nádherný jazyk. A zatřetí: předpokládám že další skvělé detekovaní! Čtyři hvězdičky teda dávám proto, páč mi často přišlo, že si sestry myslely, že celou vraždu odhalí jen tak, lusknutím prstu. A divily se, že to tak není. Ale to je jen můj subjektivní názor. Každopádně, Vy dejte knize šanci, prosím! A já se pustím do knih sester Brontëových.


Ztracená nevěsta Ztracená nevěsta Bella Ellis (p)

Yorkshire, 1845 Z Chesterovy usedlosti beze stopy zmizí mladá žena. Zbyde po ní jen spousta krve a přízrak hanebných zvěstí o stavu jejího manželství. O pár mil dál přes blata tato novina zastihne trojici sester – Charlotte, Em... více


Komentáře (0)

Přidat komentář