Pýthie

recenze

Pýthie (2022) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Pýthie

Pýthie
Veronika Černá

392 stran
Recenzní výtisk
Vydává Red @knihydobrovsky

Moje hodnocení: 3/5
Anotace v komentáři.
------------------------------
Jaké jste letos objevili české/slovenské autory?
Pýthie mě zaujala svou tématikou a posléze při čtení i světem. Moc děkuji @knihydobrovsky za recenzní výtisk, který jsem objevila v balíčku z Bookstormingu, který byl tehdy jen online.
Lis má zvláštní schopnosti, předpovídá střípky budoucnosti, ale bytosti z jejího světa mají podle ní schopnosti mnohem zajímavější. Fantasy ze střední školy pro bytosti je super téma. Celkově se mi magický systém líbil, ale ráda bych se o něm dozvěděla víc.
Kniha měla pomalejší rozjezd a nemohla jsem se do ní začíst, postupně se to ale začalo zlepšovat. Zezačátku jsem v Pýthii objevila i pár nelogičností, ale každý máme myšlenkové pochody trochu jinak, nebylo to nic strašného.
Lis a její pohled na život byl poměrně pochopitelný, ale stejně tak postoj Romaina. Občas jsme se točili trochu v kruhu a to mě u čtení rušilo. Když se ale kniha rozjela, dočetla jsem ji na jeden zátah.
Závěr byl trochu jiný, než jsem čekala, ale celkově musím říct, že to bylo fajn čtení.
Obálka a grafika: Obálka je opravdu nádherná.

Verdikt: Po pomalejším rozjedu jsem se do knihy začetla a celkově si ji užila. Na první vydanou knihu to bylo super.


Pýthie Pýthie Veronika Černá

Lis měla plán. Ne! Pořád ho má. Cíle nebylo dosaženo, chybí však jen nepatrný krůček. Splnila přání rodičů a teď je řada na nich, aby oni splnili svou část dohody. Tak proč jí na dveře buší nějaký chlápek, který tvrdí, že jí přiše... více


Komentáře (0)

Přidat komentář