O dracích a lidech

recenze

O dracích a lidech (2020) 3 z 5 / Kate3003
O dracích a lidech

Autorka má velmi čtivý styl psaní o čemž svědčí fakt, že jsem měla knihu v podstatě během dvou dní přečtenou. S autorkou jsem neměla žádnou předchozí zkušenost, ale anotace mě zaujala a zajímalo mě jak se s námětem, který zněl zajímavě autorka popere.
Musím říct, že celkově jsem si čtení užila. Bavila mě interakce mezi hlavními postavami i to jak překonali odpor jeden k druhému jen proto aby se spojili proti společnému nepříteli a možná odhalili pravdu o všem co se kolem děje. I když si ani sami nejsou jistí jestli jim to odhalení stojí za to. Autorka v tomto směru velmi dobře popsala boje, které v sobě postavy svádí a rozhodují se zda dělat to co se čeká nebo se řídit nějakým svým morálním kompasem.
Svět je zajímavě vystavěn, ale já osobně bych na začátku ocenila více infomací o jeho historii nebo fungování. Postupně v knize sice dostáváme střípky ze kterých si většinu můžeme poskládat, ale přesto by nebylo od věci dodat toho trochu více.
Nechyběli zde nečekané zvraty nebo akce i když se semtam nala pasáž, která byla trošku méně napínavá, přesto si až do konce příběh udržel skvěle pozornost. Konec byl velmi překvapivá, protože málo který autor se uchýlí k podobnému zakončení příběhu, ale o to více ho oceňuji a vlastně do celého konceptu skvěle zapadlo. Jediné co poměrně pokazilo dojem ze skvělého konce byl epilog, který si zasloužil trošku více pozornosti a čtenář v něm o něco málo více informací.
Celkově, ale knihu hodnotím kladně a jsem zvědavá na další knihy od autorky.
Děkuji autorce za poskytnutí knihy na recenzi


O dracích a lidech O dracích a lidech Tereza Kadečková

Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář