O dracích a lidech přehled

O dracích a lidech https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451316/bmid_o-dracich-a-lidech-zzi-451316.jpg 4 85 85

Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové ani sami neví, odkud se jejich víra bere. Všichni jsou fanatici. Pouze jeden z nich chce znát pravdu. A proto musí spojit síly s tím, koho nenávidí nejvíce – s drakem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O dracích a lidech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Nataliereader
09.04.2024 4 z 5

Uplne jina kava. Od zacatku jste ve strehu. Vztah hlavnich postav vas nenecha v klidu a ne, nejedna se o romantiku. Konec drsny a uveritelny. Muzu doporucit.

Dydy7
08.04.2024 5 z 5

Súrodenci Mac a Jaina, sú draci (bestie) a práve preto, sa musia skrývať, pred zlým Rádom, pretože ktorýkoľvek drak, sa im dostane do rúk, neskončí dobre!
Každý z nich, sa skrýva pred zlom niekde inde, keďže Mac má svoju rodinu, s ktorou Jaina nie je stotožnená, avšak keď príde kňaz Roderick, budú musieť spojiť sily, aby mohli žiť slobodne a nemuseli sa skrývať.

"Nepriateľ, môjho nepriateľa, je môj priateľ"

Jedinú otázku, ktorú som mala stále v hlave bola, či sa dá Roderickovi veriť, keďže bol v službách Řádu a či nakoniec nezdradí a nevtiahne Jainu do pasce - chcela som sa v ňom nemýliť...

Autorka, pre nás vytvorila skvelý fantasy svet, plný akcie, dobrodružstva, napätia, neľahkého rozhodnutia, bojov a plno ďalšieho, takže sa určite nudiť nebudete - ja som hneď v úvode, dúfala, že ma kniha nesklame a som rada, že som sa nemýlila

A záver knihy, bol pre mňa dosť nečakaný, takže sa máte na čo tešiť a navyše knihu dopĺňajú nádherné ilustrácie tie ja v knihách milujem!

Knihu vám môžem len odporúčať a som rada, že vyšla u môjho obľúbeného vydavateľstva :-)


RinaV
21.02.2024 5 z 5

Takové knížky mě prostě baví.
Žádné výkřiky o epickém příběhu, či trháku století. A přesto je čtenář na konci zcela spokojen.
O Dracích a lidech je stejně jako autorka příběhu v žánru fantasy a plave si v šuplíku weird. Pokud si nejste jisti, co znamená, pamatujte si jedno, můžete čekat tak trošku cokoliv.
Zde máte již na úvodních stránkách naservírovaný svět, kde vládne řád lidí, který tvrdě potírá bestie. Bytosti, které sice vypadají jako lidé, ale dokáží se v mžiku přeměnit ve zvířata. Bestie prohrály válku proti lidem, kterým vládne bohyně a jsou do té doby v otroctví, v lepším případě chovaní jako mazlíčci.
Roderick je sice členem řádu, ale sleduje si svoji vlastní cestu. Z osobních důvodů touží poznat pravdu o tom, jak to s bohyní, která jim všem vládne vlastně je. A nebojí se při dosažení svého cíle zajít až do krajnosti. V tomto případě to znamená, že uzavře dohodu s Jain. Drakem, bestií, která měla být údajně už vyhynulá a navíc je to pořádný magor, který prvně zabíjí, a až pak přemýšlí.
Následuje spirála událostí, kde se za A - nebudete nudit, za B - příběh se žene vskutku rychlým krokem a za C - se dočkáte konce, téměř všeho a všech.
I když je hlavní rozuzlení celé záhady řádu a bohyně jasné asi tak od půlky knihy, na zajímavosti konce to vůbec neubírá. Naopak byla jsem zvědavá, jak si autorka poradí s tím, co si na sebe sama ušila a musím říct, že nezklamala.
Tereza píše místy až zkratkovitě a zbytečně neodbíhá, ale i tak si stihnete s Roderickem a Jain vytvořit pouto. Schválně nepíši, že k nim přilnete, protože hlavní aktéři rozhodně nejsou jednoduché a už vůbec ne sluníčkové duše.
O Dracích a lidech je věc, kterou jsem si moc ráda přečetla. Je to super únik od stále se opakujících dvorů, bojových princezen a nevím, čeho všeho ještě. Svět je tu vybudovaný opravdu zajímavě a lépe, než to některé knihy zvládají na stovkách stránek. A pokud se někdy vyskytne druhý díl, nebo prequel, ráda si ho přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha O dracích a lidech v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit11x