Jiný kraj přehled

Jiný kraj https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507446/bmid_jiny-kraj-YAA-507446.jpeg 4 49 49

Jiný kraj může znamenat exotickou přírodu, ale také odlišné mravy, neobvyklé zvyky a zákonitosti, jiné lidi, myšlenky, osudy. Antologie Jiný kraj je výběrem povídek žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale přesto se věnuje tématům, která hýbají současným světem. Problémy osobní identity, ochrana životního prostředí, potíže v rodině nebo intenzivní chov drůbeže. Mořské panny plavou mezi igelitovými sáčky, mágové experimentují na mentálně postižených dětech, kmen žijící na obří kře prchá ze své domoviny, protože přichází doba tání… Obsah povídek je často kritický a varující, ale nejednou se na konci mihne jiskřička naděje. Nebo aspoň rozkošné koťátko.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiný kraj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

juleska
předevčírem 4 z 5

Jako u asi každé sbírky povídek, je velká šance, že něco se vám bude líbit víc a něco míň. Mě nejvíc sedla Sami na cestě.

lucie.svobodova
06.04.2024 5 z 5

Co si představíte pod pojmem “Jiný kraj? Může to být jiná příroda, jiná mentalita lidí, jiné zvyky a tradice co konkrétně je to pro vás?

V této sbírce máme výběr povídek ze žánru horor, fantasy i sci-fi, ale jedno mají stále společné - věnují se tématům jako ochrana životního prostředí, problémy s vlastní identitou, rodinným problémům a dalším. Najdeme v nich jen to špatné nebo i nějakou tu kapku naděje?

Musím říct, že každá z povídek mě zaujala, každá je jiná, zajímavá, originální a hlavně mají myšlenku.
Některé jsou trochu bizarní, u některé z nich nám přeběhne mráz přes celé tělo a některá je prostě “jen nechutná. A víte, že přesně tohle já ráda A když k tomu přidáme nějakou tu již zmiňovanou hlubokou myšlenku, o to je to ještě lepší .

Kdybych měla vybrat ty nejlepší, opět bych měla problém, protože ty nejlepší už byly vybrány, když se sborník dával dohromady .

Ale opravdu moc se mi líbily například:

Dcery Neptuna, synové Amfitríty od Přemysla Krejčíka - mrkneme se na chvíli pod hladinu, jsou zde tak trochu jinak popsány problémy společnosti, zde musím vyzdvihnout závěr povídky

Sami na cestě od Jana Hlávky - jak to může vypadat, když děti necítí doma s rodiči pohodu - Jirkovi rodiče se rozvádí a on už nechce být doma ani chvíli. Potká dívku, která s ním soucítí jen je trochu jiná.

Dar boha vyhnanců od Terky Kadečkové - Boj se zrůdama kdy žena musí porušit vlastní slib mlčení, kdy svůj hlas obětovala bohu vyhnanců. Jedna motivace tu však je. Jaká?

Trable s kuřaty od Lukáše Vavřečky - to bych nebyla já, kdyby se mi zrovna tahle povídka nelíbila Řeknu fuj - a vy si to přečtěte ano, fuj je u mě vždy lichotka v těchto případech

Ale jak říkám, i ostatní povídky jsou skvělé .


TerkinKnižnySve
12.01.2024 4 z 5

Kolektív autorov - Jiný kraj


Počet strán: 307
Vydavateľstvo: @goldendogbooks
Žáner: #fantasy #scifi #horor #povidky

V skutku zaujímavý rozsah poviedok, každý si nájde to svoje, tu svoju topku, ten svoj oribeh ci oribehy, ktore sa budu pacit najviac.

Nájdeme tu fantasy, sci-fi ci horor , zrod nového života šialenou vilou či dokonca aj nechuť k sliepkam !

Na niektorých poviedkach som sa smiala na iných čítala s otvorenými ústami a na niektorých skôr neveriacky, že toto vážne? Ako s tými sliepkami

Ja som si tu našla moje TOP poviedky a to:

Jan Hlávka- Sami na ceste - aká je detská psychika a kam až dokáže deti zaviesť? čo takto k duchovy a hrobarovej lopate

Jana Abasová - Kéž by se netočila - krásny a zároveň smutný ale i mágiou nabity príbeh

Barbora Vrobelová - Kra - veľmi zaujímavé obmenenie ženy a muža v prirodzenom kolobehu, tu sú ženy tie silne a muži su "domace panicky"

Veronika Salášková - Křídla - ako sa da použiť dvoch nešťastných ľudí vo svoj vlastný prospech? No v tomto pripade tou najhoršou cestou

Za možnosť prečítat si túto knihu ďakujem za našu #spoluprace @goldendogbooks

Kniha č. 11/2024

#recenzieTerka #recenznivytisk #kniznarecenzia #jinykraj #ctuhoror #goldendog

Obsah:

Antologie Jiný kraj je výběrem povídek žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale přesto se věnuje tématům, která hýbají současným světem. Problémy osobní identity, ochrana životního prostředí, potíže v rodině nebo intenzivní chov drůbeže. Mořské panny plavou mezi igelitovými sáčky, mágové experimentují na dětech s mentálním postižením, kmen žijící na obří kře prchá ze své domoviny, protože přichází doba tání

Obsah povídek je často kritický a varující, ale nejednou se na konci mihne jiskřička naděje. Nebo aspoň rozkošné koťátko.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jiný kraj v seznamech

v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x