Komiks pro Ukrajinu

recenze

Komiks pro Ukrajinu (2024) 4 z 5 / EvikU.
Komiks pro Ukrajinu

Komiks pro Ukrajinu je souborem 15 povídek nejúspěšnějších kreslířů světa. Překvapilo mě, jak rychle jsem vždy byla v příběhu. Povídka na pár stránek, ale úplně stačí pro vystižení problému. Přesto je to až příliš krátké. Trochu víc stránek by bylo lepší.

Válka je nesmyslná věc. Je to boj velikánů o moc. Ale ve výsledku nikdo nevyhraje. A nejvíc prohrajou a přijdou o všechno obyčejní lidé. Děti, ženy i muži. Musí si hledat útočiště, přijdou o své blízké, mají jen naději, že se jednou opět setkají.

V jednotlivých povídkách je ukazané, jak mohou být zkreslené informace médií, jak ničí životy obyčejných lidí a jak se to pak děsně pomalu dává zpátky do pořádku. Zpustošená země se jen tak hned nezvedne. Mrtvé životy nikdo nikomu nevrátí.

Ilustrace jednotlivých příběhů jsou nádherné. Opravdu je vidět, že jsou to ti nejlepší. To byl opravdový zážitek. Jeden příběh byl úplně beze slov a vůbec to nevadilo!

Nejvíce mě z povídek zaujaly kresby Cena války, Semínka naděje, Mluvit s kopcem. Zaujal mě celý komiks a hlavně myšlenka, proč vznikl. Peníze z prodeje půjdou na pomoc Ukrajině. Musíme si uvědomit, že nikdy nevíme, kdy se to může stát nám. :(

Komentáře (0)

Přidat komentář