Tvá dubnová lež 3

recenze

Tvá dubnová lež 3 (2023) 5 z 5 / EvikU.
Tvá dubnová lež 3

Třetí díl mangy Tvá dubnová lež má stoupající tendenci. V tomto díle už jsme s hlavními hrdiny prožili chvíle strachu, romantiky, souznění v hudbě, vzpomínky na minulost a už jsou pro nás něco jako starý známý. Je to jako když v klasickém románu se pročtěteme začátkem a pak už jsme naplno v příběhu.

Kósei se rozhodne přihlásit na soutěž i když už 2 roky nebyl na soutěži. Po smrti maminky se nemůže soustředit a neslyší hudbu, když hraje. Jeho kamarádka Kaorino mu ale věří. Rozhodne se jí poslechnout. Zahraje skladbu Chopina nebo Bacha po svém. Podle not, ale se svou duší.

Všichni se na vystoupení a soutěži bojíme. Ale něco v nás muzikantech je, že to chceme. Chceme vystupovat před lidmi, i když hrozí, že něco zkazíme a lidé nás vypískají. Milují to ponoření do hudby a potlesk, když se vše povede jak má.

V manze najdete plno hezkých myšlenek o životě, hudbě a vystupování. I ta malá závist, která tyto soutěže provází. On hraje líp než já, musím ho porazit, budu cvičit víc…i Kósei má svého protivníka…

Krásné ilustrace doplněné QR kódem pro přehrání skladeb je už samozřejmostí. Milý komiks spojený s hudbou, doporučuji.

Komentáře (0)

Přidat komentář