Komiks pro Ukrajinu

Komiks pro Ukrajinu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532712/bmid_komiks-pro-ukrajinu-65d72d2bf0bb3.jpg 4 15 6

U přípravy této knihy se sešli proslulí komiksoví tvůrci, aby přinesli zbrusu nové příběhy ze svých nejslavnějších světů. Pro české čtenáře je to nejen možnost přispět na dobrou věc, ale v mnoha případech i první seznámení s těmito legendárními autory a jejich vesmíry. Všechny prostředky získané z tohoto projektu jsou určené na humanitární pomoc Ukrajině.... celý text

Přidat komentář

p3tris
05.04.2024 4 z 5

Tuhle knihu jsem kupoval hlavně kvůli jejímu účelu, ne obsahu. Tedy jako podporu bojující Ukrajině. Z příběhů mě vlastně zajímal jen jediný, a to můj milovaný Usagi. Což byla chyba. Protože i ty ostatní vytvořili mistři ve svém oboru a každý v sobě nese silný emocionální náboj s protiválečnou tematikou. Některý více, některý méně, ale každý ve vás něco zanechá.

Peťula96
24.03.2024 5 z 5

Pamatuji si to jako by to bylo včera, když jsem se jednoho únorového rána probudila a zjistila, že se stalo něco, čeho jsme se všichni už dlouho obávalizačala válka na Ukrajině. Dlouho jsem se pak nemohla zbavit pocitu úzkosti a obav z toho, kolika nevinným lidem to nenávratně změní život. Jsou to již dva roky, válka pokračuje a já stále neskutečně soucítím se všemi, kterých se válka jakýmkoliv způsobem dotkla. Osobně nechápu, že i po těch všech hrozných válkách, které přinesly akorát bolest, se lidstvo ještě neponaučilo a stále se na tolika místech vede spousta nesmyslných válek

Tento měsíc u @crew_komiks vyšel Komiks pro Ukrajinu, na kterém se podílelo velké množství komiksových tvůrců. Na tomhle komiksu je skvělé to, že nikdo z těch, kteří se na jeho vzniku podíleli, si nevzal žádnou finanční odměnu a veškerý zisk, který se získá jeho prodejem, poputuje přímo na humanitární pomoc Ukrajině.

Komiks obsahuje celkem patnáct krátkých příběhů. Každý z nich je autentický, a to ať jeho obsahem, tak také kresbou. Vesměs se jedná o příběhy, které nějakým způsobem odkazují na válku, a to nejen na tu na Ukrajině, ale často i na válku obecně. Některé z nich jsou úplně bez slov, a přesto dokážou zasáhnout.

Obsahem mě nejvíce dostal příběh Cena války, na jehož konci se mi chtělo úplně brečet, a také Contra spem spero, který byl moc povedený i po grafické stránce. Po grafické stránce se mi také líbil příběh s názvem Strašidelné.

Na konci nechybí hned několik politických kreseb a plakátů, ale ani tradiční galerie návrhů na obálku, která nesmí v žádném komiksu chybět.

Za mě je Komiks pro Ukrajinu skvělým a smysluplným projektem, který je potřeba dostat do podvědomí více a více lidí, tak aby pomoc, kterou má Ukrajině poskytnout, byla co největší. Každé zakoupení tohoto komiksu má smysl, neboť každá snaha pomoct se počítá.

Za poskytnutí komiksu děkuji @crew_komiks #svetovekomiksycesky #crewkomiks


Harry_
11.03.2024 4 z 5

Jsem komixový analfabet, takže mě jména neuchvátila, hlavní myšlenka a cíl akce ano. Kniha obsahuje velmi krátké příběhy motající se okolo zlu jménem "válka". Odhadem třetina ji popisuje s pohledu svého komixového universa, bez ohledu na současné dění nebo třeba vůbec o válce na první pohled ani není. Třetina naznačuje aspekty současné války a třetina se odehrává přímo na Ukrajině. Zvláštní antologie, ale hodná zájmu. Veselé čtení to (až na drobné výjimky) rozhodně není.

EvikU.
09.03.2024 4 z 5

Komiks pro Ukrajinu je souborem 15 povídek nejúspěšnějších kreslířů světa. Překvapilo mě, jak rychle jsem vždy byla v příběhu. Povídka na pár stránek, ale úplně stačí pro vystižení problému. Přesto je to až příliš krátké. Trochu víc stránek by bylo lepší.

Válka je nesmyslná věc. Je to boj velikánů o moc. Ale ve výsledku nikdo nevyhraje. A nejvíc prohrajou a přijdou o všechno obyčejní lidé. Děti, ženy i muži. Musí si hledat útočiště, přijdou o své blízké, mají jen naději, že se jednou opět setkají.

V jednotlivých povídkách je ukazané, jak mohou být zkreslené informace médií, jak ničí životy obyčejných lidí a jak se to pak děsně pomalu dává zpátky do pořádku. Zpustošená země se jen tak hned nezvedne. Mrtvé životy nikdo nikomu nevrátí.

Ilustrace jednotlivých příběhů jsou nádherné. Opravdu je vidět, že jsou to ti nejlepší. To byl opravdový zážitek. Jeden příběh byl úplně beze slov a vůbec to nevadilo!

Nejvíce mě z povídek zaujaly kresby Cena války, Semínka naděje, Mluvit s kopcem. Zaujal mě celý komiks a hlavně myšlenka, proč vznikl. Peníze z prodeje půjdou na pomoc Ukrajině. Musíme si uvědomit, že nikdy nevíme, kdy se to může stát nám. :(

Lusa
07.03.2024 5 z 5

Příběhy jsou prosté a krátké, ale je to výborný nápad.

jan8470
27.02.2024

Komiks Pro Ukrajinu
Anotace:
U přípravy této knihy se sešli proslulí komiksoví tvůrci, aby přinesli zbrusu nové příběhy ze svých nejslavnějších světů. Pro české čtenáře je to nejen možnost přispět na dobrou věc, ale v mnoha případech i první seznámení s těmito legendárními autory a jejich vesmíry.
Ve sborníku Komiks pro Ukrajinu, najdeme patnáct povídek předních zahraničních komiksových tvůrců, z nichž u nás jsou nejznámější Stan Sakai a Sergio Aragonés. Byť všechny zpracovávají téma války a většina z nich přímo okupaci Ukrajiny, každý z tvůrců toto téma uchopil trochu jinak, takže je sborník obsahově velice pestrý. Součástí bonusových materiálů jsou jak galerie alternativních obálek, tak několik karikatur či plakátů s tématikou Ruské okupace Ukrajiny.
Jak píše v úvodu Richard M. Walden: „ Sborník vychází pod záštitou neziskové organizace Operation USA, a ta zaručuje že sto procent výnosu z prodeje půjde na Pomoc Ukrajině.“
Já jsem za tuhle aktivitu komiksových tvůrců moc rád a jsem rád, že ji nakladatelství CREW podpořilo.
War. War, never changes! Válka se nikdy nemění, ale každá pomoc jejím obětem se počítá.
https://www.obchod.crew.cz/.../komiks-926848-komiks-pro...
https://crew.digitania.eu/1942/562734/1