Kde jsem já a kde je Radka Třeštíková

recenze

Kde jsi, když nejsi (2023) 3 z 5 / ELIKALLY
Kde jsi, když nejsi

Radka mi přijde každou svou knihou vyvolává přesně ty 2 stejné reakce. Spousta lidí se v tom příběhu nachází a jsou nadšení a pak tu máme tábor, který dílo odsoudí.
Na začátek začnu tím, čím bych neměla. Posuzováním autorky. Radku sleduju střídavě dlouhodobě. Četla jsem již její statusy na FB, sleduju ji na instagramu, čtu její knihy, vlastně i jejího ex Tomáše. Ten příběh manželství v reálu a v knize má tolik troufám si říct společných znaků, že už nám nikdo nevymluví, že Radka čerpala ze sebe.
No a ke knize. Daisy/Dagmar, její manžel Marel, 2 děti ve věku dětí autorky a Jakub. Jakub dealer, Jakub volnomyšlenkář, Jakub mladý zajíc.
Hlavní hrdinka se trápí ve vztahu, který začal dle jejích slov velikou láskou. Cit, který se někam ztratil a připomíná ho již jen dům, snaha o víc ve všem a 2 děti. Dáša, která dělá, co se od ní chce, až jednoho dne udělá co nikdo ani ona sama nečeká. "Utrhne se ze řetězu".
Kapitoly zpřeházené, názvy čerpající z vod českého rapu.
Co s tím. Jsem s autorkou stejná věková skupina, rap si pouštím v autě, děti nemám a odcházela jsem z nefunkčního vztahu. Mám tendenci srovnávat.
Na všechny spatně působící Marek, který partnerku manipuluje tím pasivně agresivním způsobem v restauraci až se Vám chce křičet, nech ji proboha dát si ten steak.
Jakub, který má reprezentovat vše mladé, divoké a nespoutané, ale zároveň v mých očích má body pouze za to, že ho ještě nesemlela Nesnesitelná těžkost dospěláckého bytí. Důraz na materiálno, večírky a there is no future lifestyle.
Poslední kapitola dávající prostor Markovi. Měl by být veskrze negativní persona ale u mě není život černobílý.
Podtrženo sečteno asi hodně záleží, jak moc se člověk dokáže do koho vcítit, ale za přečtení rozhodně hlasuji.


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Bouřlivé, syrové a vášnivé vyprávění o rozchodu. Toto je příběh o svobodě, závislosti, zbabělosti a statečnosti. O poslušnosti, laskavosti i lhostejnosti. O těch nejlepších a nejhorších rozhodnutích. O naději a beznaději. O zra... více


Komentáře (0)

Přidat komentář