Dvůr stříbrných plamenů

recenze

Dvůr stříbrných plamenů (2022) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Dvůr stříbrných plamenů

Co vy a SJM? (nemyslím společné jmění manželů :D)

Konečně další kniha od SJM. Čekala jsem na ni víc jak rok a nemohla jsem se dočkat. Spolu s Vampire of the Vampire (od J. Kristoffa) to pro mě byla nejočekávanější kniha roku.
Pokračování Dvorů bylo velmi žádoucí a taky bylo na co se těšit. Příběh ale nepokračuje v popředí s Feyre, ale s mnohými nenáviděnou Nestou. Pojďme si na rovinu říct, že Nesta byla na konci Dvorů (a též na začátku Stříbrných plamenů) opravdu na pěst, ale nebojte, změní se to :D.
Vývoj postav tedy opravdu je i v této knize. Dalo by se říct, že je plná rozpolcených myšlenek o sebepohrdání a sexu. Psychické problémy Nestu provází celou knihu a jejím tématem rozhodně je sebeláska.
Když jsem nakousla ten sex. Myslím, že se ho tady nasytíte. V dobrém slova smyslu. Ale je pravda, že některé scény byly jak vystřižené z ložnice Feyre a Rhyse. Mně to ale nevadilo. Peprnosti jsou dost explicitní, řekla bych že výrazněji než v předchozích knihách. Jsou opravdu velmi velmi podrobně popsané.
Kapitoly jsou psané z pohledu Nesty i Cassiana a to opravdu chválím. Podívat se mu do hlavy nám dokreslilo příběh.
Čeho jsem se ale nemohla dočkat, byl výcvik. To je jeden z mých oblíbených momentů ve fantasy knihách. A bylo to uspokojivé. Obzvláště když jím provází pohledný Cassian .
Závěr byl relativně uzavřený, ale rozhodně otevřený pro další knihy. Situace ve světě víl totiž nebyla zdaleka vyřešena.
Obálka a grafika: Pardon, ale ta obálka se mi prostě nelíbí. Ta druhá v možnostech nakladatelství byla ještě horší, ale uvítala bych, kdyby se lépe hodila k původní trilogii.

Verdikt: Od autorky to není nejlepší kniha (navíc mám radši Skleněný trůn), ale přesto knize dávám plný počet hvězd. Četla jsem ji jedním dechem.


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Čtvrtý díl bestsellerové série Dvůr trnů a růží Nesta Archeron se marně snaží zapomenout na hrůzy války a vydobýt si své místo mezi vznešenými vílami. Na Nočním dvoře navíc stále potkává Cassiana, který ji přivádí k zuřivosti… a ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář