Detektivka ze světa Kronik prachu

recenze

Kufr z nebe (2022) 3 z 5 / Red-haired
Kufr z nebe

Proč jsem se tedy pouštěla do Kufru z nebe? Přiznávám, já jsem opravdu netušila, že to bude vyloženě detektivka. Naivně jsem se na knihu těšila s tím, že půjde o pokračování Kronik prachu v podobném žánru. Víc jsem se plést nemohla.

Kniha se zaměřuje na vyšetřování záhady kufru, který proletěl střechou univerzitní knihovny. Mladá studentka Eliza je zvědavá a odhodlaná vyšetřit případ natolik, že se spojí s mechanikem Jamiem a ujme se vyšetřování na vlastní pěst.

Co musím určitě pochválit je grafická stránka knihy i nápad s poznámkami. Eliza příběh vypráví pomocí reportu pro policií a spolu s Jamiem k textu připisují poznámky. Co už moc pochválit nemůžu je obsah těch poznámek. Čekala jsem, že se u nich pobavím, ale nakonec byly většinou úplně zbytečné.

Co se týče příběhu, bohužel mě z větší části nudil. Autorka sice vytvořila sympatické postavy, které si bezesporu oblíbíte, ale průběh vyšetřování ani ta krátká romantická linka mě vůbec nezaujaly. Knížna nabrala spád až v poslední čtvrtině, konečně se dostalo na nějakou tu akci i rozuzlení ve všech směrech.

Dokážu si představit, že by mě kniha bavila malinko víc, kdybych byla nadšencem do detektivních případů, ale i tak si nedokážu představit, že bych si z toho úplně sedla na zadek.

Celkově tedy hodnotím 3*/5* a knihu můžu pro tu atmosféru a příjemné postavy i promyšlený příběh doporučit těm, kteří si zamilovali Kroniky prachu, ale jsou zároveň milovníky detektivek a počítají s tím, že se bude jednat o úplně jiný žánr, než v předchozí knize.


Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Napínavý román s detektivní zápletkou ze světa Kronik prachu. Londýn, přelom let 1890/91. Elisa je zvídavá studentka, která studuje politologii, ale její srdce bije pro kriminální případy. Proto ji neuvěřitelně nadchne, když s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář