Pohádkový chaos

recenze

Ta druhá Belle (2024) 1 z 5 / Red-haired
Ta druhá Belle

Belle se ocitá ve spárech muže, který se snaží prolomit dlouholetou kletbu. Bohužel k tomu potřebuje Bellinu sestru Isabelle, která je tou pravou pro pohádkový konec. Belle má být jen pákou ve vyjednávání, ale po cestě mezi ní a jejím únoscem vzniká nepopiratelná přitažlivost.

Měl to být retelling, ale nakonec z toho byla trochu pozměněná klasická pohádka okořeněná o se*uální napětí a nějaké ty erotické scénky, a taky naprosto chaotický crossover jiných pohádek, který nedával žádný smysl.

Postavy postrádaly osobnost, byly to spíš takové karikatury. Každá se vyznačovala jednou vlastností, která byla zveličena. Svět nebyl nijak vysvětlený, do příběhu občas naskočil princ z popelky nebo Rampelník a pak zase rychle zmizel a jako čtenář ten chaos můžete jen s otevřenou pusou sledovat a smířit se s tím, že to tak prostě je.

Některé scény ve mně nejspíš měly vzbudit silné emoce, protože to Belle doma nemá vůbec lehké, ale všechny ty okolnosti i postavy byly tak absurdní, že jsem to nemohla brát vážně. Samotná Belle oplývá jen jedinou charakteristikou – má prořízlou pusu a je tak jiná, než všechny ostatní Aspoň ta její drzost a tím pádem dialogy s Gabrielem občas bavily.

K dobru autorce můžu přičíst akorát to, že i přesto, že si k postavám nevytvoříte žádný vztah, ta romantická linka nakonec nějak funguje. Romance jsou prostě autorčina silná stránka a chápu, že chtěla zkusit něco nového, ale divím se, že to nakonec prošlo až k vydání. Některým čtenářkám se to nakonec ale přece jen líbí, tak kdo jsem já, abych toto rozhodnutí soudila.

Za mě je to 1/5* a škoda nevyužitého potenciálu. I jako novelka to mohlo zafungovat, kdyby se autorka držela jedné pohádky a raději víc rozvinula charaktery postav.

Komentáře (0)

Přidat komentář