Mráz aneb. humorná vílí Selekce

recenze

Mráz (2024) / Red-haired
Mráz

Ava má za sebou ty nejhorší narozeniny v životě. Zjistila, že ji její přítel podvádí a tím se ji zhroutily veškeré plány do budoucnosti, proto končí opilá v baru a rozhodnutá zanevřít na lásku. Ve své opilosti se ji však podaří veřejně urazit vílího krále Torina a také celý turnaj o jeho vyvolenou ztrapnit jako televizní frašku. Padesát milionů je pro Avu ale tak lákavou nabídkou, že se turnaje přece jen zúčastní a hlavně po letech opět zamíří do vílí říše, odkud ji kdysi vyhostili.

Popravdě jsem od knihy čekala něco úplně jiného. Asi klasickou romantickou fantasy s napínavou atmosférou a nebezpečnými hrami Nakonec jsem však dostala směsku romantasy a komedie. Příběh začíná v lidském světě a Ava žije docela obyčejný lidský život i přesto, že je víla. Její katastrofální narozeniny jsou jako vystřižené z romantické komedie, akorát její princ na bílém koni pro ni přijíždí rovnou z Faerie. Nakonec jsem dostala i ten očekávaný nebezpečný turnaj, který rozhodně nezklamal, ale atmosféra byla pořád odlehčená Aviným humorem.

„Pomaličku mi přejel hřbetem ruky po žebrech, sebejistým pohybem muže, který právě drží v rukou všechno, co chtěl.“

Romantická linka se mi líbila a neskutečně jsem se bavila při tréninzích, kdy to mezi Torinem a Avou jiskřilo nejvíc. Co mě trošku zklamalo je fakt, že je kniha nejen předvídatelná, ale přímo průhledná. Veškerá tajemství vám autorka vlastně hned vyzradí, takže hrdinové sice tápou, ale pro čtenáře dané zvraty nejsou žádným překvapením.

Ve výsledku se mi kniha líbila a těším se na další díl, ale k dokonalosti tomu rozhodně něco chybělo.

Hodnotím 4/5*, spíš jako odpočinkovou a humornou fantasy s občasným sekáním hlav a končetin.

Komentáře (0)

Přidat komentář