Bouře

recenze

Bouře (2022) 5 z 5 / Rasttea
Bouře

Skvěle napsaný první díl detektivních příběhů, kde hlavní roli má hrát August Strindberg, stockholmský finančník, který se rozhodl přehodnotit svůj dosavadní život a otevřít si vetešnictví v ospalé pobřežní vesničce. Jenomže jeho příjezd zrovna koliduje s čerstvým zmizením oblíbené paní učitelky Agnes. Případ vyšetřuje Marie Martinssonová s kolegou Ray-Rayem.
Celá vesnička je vzhůru nohama, August se snaží rozkoukat, spřátelit se s místními, poznat místní zvyklosti, být k užitku, ale jeho nový obchod postupně odhaluje, že může být víc propojen s případem, než by se mu bývalo líbilo.
Autorka píše velmi poutavě, v úvodu jsem zmínila, že postava Augusta by měla být ústřední, ovšem autorka rozehrává příběh tak umně a s tolika postavami, které zdánlivě nemají spolu nic dočinění, se před očima rozehraje šachovnici tak, že má čtenář pocit, že všechny postavy jsou hlavní a velmi ochotně přistoupí na hru, kdo asi má ze všech potencionálních pachatelů důvod a jakou mírou byl kdo do případu zapleten. Rozuzlení si autorka nechává samozřejmě až na samotný závěr.
Bouře popisuje hutné příběhy obyvatel vesničky a potenciál dalších příběhů na čtenáře nenechává dlouho čekat ve formě pokračování s názvem Ledoborec.


Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Nad poklidnou vesničkou se stahují mračna. První díl atmosférické detektivní série. Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář