Zlaté hovno přehled

Zlaté hovno
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166039/mid_zlate-hovno-0ZB-166039.jpg 3 12 12

Na stránkách výtečné detektivky Zlaté hovno se ocitneme v prazvláštním světě českých monarchistů. Autor se pohybuje na hraně humorného bláznovství a vážného úsilí o nápravu poměrů v zemích Koruny české, přičemž obě polohy se nekompromisně mísí v typicky českém světě, v němž jsme možná blázny tak trochu i my všichni.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlaté hovno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

jardaplech
26.09.2020 1 z 5

Velké zklamání.

trudoš
02.05.2018 2 z 5

Zklamání, ačkoli to zpočátku vypadalo jako fajn legrácka. Problém jsem měl ovšem s kompozicí, kdy se první půlka tváří jako parodie na detektivku a druhá půlka jako politická groteska, ve které se nic neděje. Vyšetřování hrdiny spočívá v rozvíjení absurdních konspiračních teorií a jejich následné dokazování, přičemž tentokrát se většina z nich nakonec ukáže být jako ještě docela příčetná, v porovnání s fantaskní skutečností. Humor přitom funguje v rovině absurdity, kterou ocení jen našinci. A ono by to bylo i vtipné, kdyby čtenář autora lépe znal. Takhle mi přišlo, že nejvíc knihu ocení jeho přátelé, kteří znají jeho smysl pro nesmysl a dokážou záměrné úlety mimo patřičně ocenit.
Naštěstí má Jan Drnek v řemesle už něco za sebou, takže se to pořád dobře čte. Forma je zajímavá, atmosféra nostalgická, postavy přirozené a dialogy smysluplné, snad jen, že zápletka připomíná rádoby anekdotu. Tahounem tak zůstává především kouzlo alternativní historie, jež je ostatně spisovatelovou devízou.


Křovák
30.09.2017 4 z 5

Čtivé, začátek velice atmosférický... zápletka vtipná, ač nesmyslná. V druhé polovině dochází ke klasickému jevu pana autora, tj. slepé propagaci monarchie, ale už jsem si zvykl. Celkově bezva...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlaté hovno v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x