Místo na slunci přehled

Místo na slunci https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119469/misto-na-slunci-119469.jpg 4 324 324

Travis série

1. díl >

Liberty Jonesová má jako každá dívka na prahu ženství své sny a přání. Její výchozí pozice ovšem velkým životním plánům moc nepřeje: v sedmnácti letech žije v kempu pro obytné přívěsy, vychovává malou nevlastní sestru a jedinou oporou je jí kluk jménem Hardy. Ten však míří hodně vysoko a pro jeho ambice Liberty představuje nevítanou komplikaci. Když Hardy odjede z města, aby dobyl svět, Liberty se také odhodlá dobýt si své místo na slunci. Přestěhuje se a začne pracovat v luxusním kosmetickém salonu, který se má stát odrazovým můstkem její příští kariéry slavné vizážistky. Když jí kolegyně sdělí, že některé atraktivní mladé dívky se nechávají diskrétně vydržovat postaršími bohatými pány, Liberty tento způsob existence nejprve zavrhne – ale pak jí do cesty vstoupí nesmírně bohatý a vlivný vdovec jménem Churchill Travis. Stanou se z nich dobří přátelé, překvapivě bez jakýchkoli intimností. Churchill se stává pevným bodem jejího života a Liberty zároveň nachází štěstí po boku syna svého zaměstnavatele. Pak ale navštíví osudný večírek a všechno je zpátky – romantické sny, neukojená láska i atraktivní Hardy, z něhož se vlastním úsilím stal bohatý muž…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Sugar daddy , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Místo na slunci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

haWranka
07.12.2023 4 z 5

Romány od Lisy Kleypas mám moc ráda. Tenhle ze současnosti byl úplně jiný, takový hořkosladký, ale četlo se to samo a já se nenudila ani chvilku. Krásný příběh, krásní hrdinové.

Bergerac16
06.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Je to jiný styl než u historických romancí, opravdu romantické je jen rozuzlení a epilog. Přišlo mi, jako by proti mně seděla vypravěčka u vína a věcně, s odstupem a bez zbytečné sebelítosti líčila svůj příběh. To jiné pojetí jsem ocenila.
Čtenářky zmínily, že je překvapilo, jak pomalý nástup ten příběh má, a přiznám se, že jsem už v polovině knihy byla taky docela netrpělivá. Jenomže všechny ty vyprávěné „kulisy“ – vše od dospívání, opravdu krizové zápletky (narození sestry, smrt, existenční problémy), až po Libertyině sebeuplatnění tam má svou funkci. Jenom nejsme u LK zvyklé na první pusu ve dvou třetinách příběhu. Libertyině matce je věnováno hodně prostoru, ale zcela záměrně, protože peripetie Diane byly pro Liberty naprosto zásadní – formovaly její nižší sebevědomí, vztah k budoucím partnerům i k sobě samotné. A proto si románů Lisy Kleypas ze současnosti cením vlastně víc než těch historických – jsou už trochu výš než historická tvorba.
Tohle v románu potřebuju: prožívat s hrdinkou ty počáteční nesnáze, její přerod v atraktivní ženu, její city k Hardymu a podivnou „věrnost“, kterou k němu roky chovala, protože jí přišlo, že když byl jediným mužem, který ji nedostupně a intenzívně přitahoval, je zřejmě tím pravým. Opravdu nevím, jestli by bez delšího vyprávění o Welcome čtenář dobře chápal, jak silná musela být motivace Hardyho i Liberty stát na vlastních nohou. I ta Hardyho buldočí potřeba uspět v životě za každou cenu je lidsky pochopitelná, nejdříve pudově silná potřeba uspět, teprve potom byl čas zamyslet se nad hodnotami. Ve druhém díle série je věnováno víc prostoru Hardyho démonům, jeho dozrávání a stojí to za přečtení, dřívější podrazy mu odpustíte.
Vztah ke Gageovi je potom už třešinka na dortu! Nejdřív musela Liberty ustát jeho zášť a nenechat se zastrašit, symbolika s pásovci byla povedená. Originálně se příběh zacuchal v momentě, kdy se objeví Hardy, a Liberty tomu okamžiku neodolá. Takovou ránu málokterý chlap ustojí, Gage najednou zažívá podobné pocity jako kdysi jeho otec, a je to pro něj zřejmě dost neznámý pocit (trochu škodolibě si myslím, že takovou zkoušku potřeboval, to by ve vztazích a la Dawnelle nezažil) Je to celé sexy, šťavnaté…
Motto: „Když kráčíte temnotou, nemůžete spoléhat na to, že vám někdo posvítí na cestu. Musíte spoléhat na jiskru, kterou nosíte v sobě. Jinak se ztatíte.“ To sedí, dojemné, moudré…
Jenom maličká technická: anální styk při první společné noci – to jako vážně?


Hache
13.10.2021 2 z 5

Nevím, co si o knize myslet. Nějak jsem se nemohla začíst, povedlo se mi to asi až v polovině knihy. Kniha byla nakonec moc hezká, ale nebyla úplně pro mě. Autorku mám ráda, ale asi zůstanu u jejích historických románů, které podle mého umí napsat lépe.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Když kráčíte temnotou, nemůžete spoléhat na to, že vám posvítí na cestu. Musíte spoléhat na jiskru, kterou nosíte v sobě.


Kniha Místo na slunci v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených504x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených31x
v Knihotéce220x
v Chystám se číst116x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech3x