Místo v životě

Místo v životě https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124107/bmid_misto-v-zivote-USQ-124107.PNG 4 301 48

Travis série

< 2. díl >

Haven sice vyrostla v zámožné rodině, ale odmítá kráčet po umetené cestě, kterou pro ni přichystal panovačný otec. Když mu představí svého přítele Nicka, otec ho označí za nýmanda, který se chce na Haven jen přiživit. Pokud by se za něj provdala, bez milosti ji vydědí. Zamilovaná Haven si však prosadí svou a stane se Nickovou ženou. Otec splní svou hrozbu, ale Haven to nijak nevadí, protože si hodlá své místo v životě dobýt sama. Zato Nick nese obyčejný život těžce: těšil se na luxus, a najednou musí bydlet v nájemním bytě. Svou frustraci si začne vybíjet na nebohé Haven a síla jeho útoků se stupňuje. Ani v této situaci se Haven nevzdává. Znovu se snaží postavit na vlastní nohy a dokázat otci, že se bez něj obejde. A právě v té chvíli jí osud přivede do cesty muže, z jehož polibku se jí kdysi podlomila kolena. Jmenuje se Hardy Cates a je o něm všeobecně známo, že je kvůli penězům ochoten obětovat i lásku k milované ženě. Ví to samozřejmě i Haven, ale přestože jí instinkt varuje, neodolatelně ji to k Hardymu táhne.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Blue-Eyed Devil , 2008


více info...

Přidat komentář

haWranka
08.12.2023 4 z 5

Opět skvělé čtení, sympatičtí hrdinové a silný příběh. První polovina a počátky vztahu mě bavily hodně, pak to pomalu ztrácelo tempo, ale pořád jde v rámci žánru o nadprůměrný počin. Doporučuju číst sérii opravdu postupně, jinak se člověk připraví o různá “překvapení.

Bergerac16
07.05.2022 5 z 5

(SPOILER) V porovnání s prvním dílem série podstatně svižnější tempo vyprávění. Koneckonců o Hardym toho dost víme z předchozí dílu. Minulost Haven je nastíněna docela málo, ale je patrné, že její rodiče toho hodně zvorali. Haven jakoby k Travisovým tak úplně nepatřila, nebo spíš vzdorovitě nechtěla patřit. Příběh vypráví sama hrdinka, s jakýmsi nadhledem, chvílemi ironickým – věty jsou krátké, emocí v nich je jen málo, vše je líčeno poměrně věcně, měla jsem dojem, že mi svůj příběh vypráví žena, která má o svém život jasno a nelituje se. Epizoda s Hardym ve sklípku byla milá.

Popisované manželství s Nickem jsem četla se zatajeným dechem, nedokázala bych od knihy odejít, dokud nebyla Haven v bezpečí. Terapeutická osvětlení o narcismu, o lidech jako je Nick a Vanessa, jsou cenným obohacením. Je legrační, jak si Haven procvičuje svou nově formovanou asertivitu na svých ochranitelských bratrech, kteří roztomile nechápou, proč nemohou řídit její kroky a zametat její životní cestu.

Jelikož se magneticky přitahují tyrani a jejich oběti, a taky lidé s obdobně bolavou minulostí vepsanou v očích, na scéně se pochopitelně musí objevit Hardy a jeho vůně. A rozpor mezi potřebou intimity, silnou přitažlivostí a neschopností intimity, se kterou Havenino tělo bojuje. V jedné chvíli jsem už sama nevěřila, že ti dva i přes vzájemnou přitažlivost mohou mít sex – že sice Hardy z vlastního dětství ví, jak vypadá ženská oběť domácího násilí (správně to z ní celou dobu načítal), ale na Haven je asi opravdu příliš brzo. Že ten „hrad“ jejích traumatických zábran nepůjde udolat. A potom aby to náhodou hrdinka neměla alespoň pár hodin lehké, ihned bojuje hned na třech frontách: s Vanessou, s manipulativním otcem i Nickem.

Ještě horším démonům (vlastním) čelí Hardy, na kterého dolehla jeho rodinná zátěž v plné síle. Obavy Havenina okolí se spojí s jeho vlastní v souvislou hrůzu, že je pro Haven osudnou hrozbou.
Komu vadí vydatné sexuální scény, tady snad chápe jejich účelnost . Nejsou jenom o silné přitažlivosti, jak je tomu u Lisy Kleypas charakteristické, jsou nezbytným procesem toho, jak se milostný život obou hrdinů proměňuje vzhledem k jejich traumatům tak, jak postupně vyplouvají na povrch.


Kudík
03.07.2020 5 z 5

Hardy Cates se mi líbil hlavně na začátku minulého dílu, kdy pomáhal Liberty a i přes jeho konec, který si zase tak moc nepokazil... no možná trochu ano, jsem se těšila na pokračování s ním. Zklamání nepřišlo. Haven byla trošku oříšek, protože i když byla obklopena luxusem a spoustou ochránců v podání bratrů a otce, tak toho ve výsledku nijak nevyužívala. Narazit však v krátké době na dva takové psychouše, jako byl Nick a Vanessa, to už je vážně moc. Díky závěru a redakční poznámce přemýšlím, kolik mám okolo sebe manipulátorů nebo obětí násilí.

Myška43
16.06.2020 5 z 5

Dokud člověk nepozná smutek, nevychutná si opravdové štěstí. Tak jo začnu tím, mám štěstí, že jsem ve svém životě nepotkala chlapa, jako Nick, toho parchanta bych vykleštila, na břicho mu namalovala terč a s chutí bych do něj střílela šipky. Haven má můj obdiv , Hardy si u mě napravil reputaci, v tomto díle byl jednička. Tato série mě moc zaujala a jdu na další díl.

EvikU.
10.06.2020 5 z 5

Druhý díl za mnou a i ten se mi líbil. Autorka píše krásně historické knihy a série, ale dle mého se hezky zhostila i série ze současnosti. Kniha je čtivá, napínavá, místy mě až šokovala. Milostné scény autorka umí dokonale. Kdo hledá romantiku tak v knihách Lisy ji najde. Doporučuji.

Han-nah
06.06.2020 4 z 5

Haven se narodí v bohaté rodině s bratry, ktečí jí v dětství dělali naschvály, ale mají ji strašně rádi a vždy jí pomohou. Proti vůli otce se vdá, ne však šťastně. Vše se ale v dobro obrátí.

janqa410
27.05.2020 5 z 5

Tak tohle byla naprostá paráda. Druhý díl to teta pořádně nakopnul. Začetla jsem se hned na začátku, a pak to teda byly fofry. Ne však tak v ději, jako spíš v tom, že jsem prostě musela číst každy večer až do ranních hodin, protože to prostě nešlo jinak, dychtivě jsem hltala každé další slovo a nemohla se odtrhnout.
Příběh Haven, a toho, co zažívala, mě velmi oslovil. Mnohdy jsem musela pomyslet i na ty, co to opravdu zažívají den co den a ještě se za to stydí a obviňují sebe. Autorka si vybrala velmi složité téma, o kterém se opravdu příliš nemluví, ačkoli by se o něm mluvit mělo. Haven i její od prvopočátku neuvěřitelný Hardy, mě bavili. Kdo by to byl řekl, že takový hromotluk, který si sám o sobě myslí to nejhorší, dokáže projevit tolik pochopení, lásky a poskytnout onu opěrnou zeď, kterou Haven potřebovala. Právě včas Hardy! Krásný příběh, plný i hrozných věcí, který ve mě zanechal spoustu pocitů. Na tento příběh budu ješt dlouho myslet. Bravo, paní Kleypasová!

FairyD.
07.05.2020 5 z 5

Príbeh ktorý dokázal zaujať od začiatku až do konca. Veľmi pekné spracovanie deja, opis prostredia, situácii. Je to moja druhá kniha z tejto série ale nejako som nemohla prísť na chuť Churchillovi. Ale čo sa týka hlavných postav, tie som si obľúbila, napriek predsudkom sa dokázala naučiť žiť, prežiť v ťažkom prostredí.

monci6485
02.05.2020 4 z 5

No abych to shrnula.. Od domácího násilí po červenou knihovnu, poctiví zbohatlíci, rozmazlená dceruška, nudný sex, no a kamarád buznička nesmí chybět, že jo. :-D
Hardy nezachránil jenom Haven, ale taky celou knihu.

zimolka
17.02.2020 5 z 5

Moje první kniha od této autorky a určitě néé posladní.

misa1974
19.12.2019 5 z 5

Haven protrpi manželství plné násilí a urážek a získá zpět důvěru v lásku po boku Hardyho, tento příběh je ještě více čtivý než první dil teto trilogie.

Evaho73
19.11.2019 3 z 5

Aj pri tejto časti platí môj komentár z tej predošlej.
Čo všetko si nedokázala autorka povymýšľať a poprekrúcať, aby spojila hlavné postavy tohto dielu.
Čítala som to skôr pre svoje pobavenie z autorkinho počínania...

Kamiliana
21.02.2019 3 z 5

Osobně mi vadí vsuvky k postavám i k ději, které se zničehonic vynoří v toku vyprávění a vysvětlují a vysvětlují. Kniha tak na mě působí jak román začátečníka, ačkoli mám autorku ráda.

zuzikis
19.01.2019 5 z 5

Spoiler:
Bylo těžké tuto knihu číst. Projít si domácím násilím není nikdy lehké a myslím si, že Haven měla štěstí, že se její rodina postarala o to, aby v tomto manželství nebyla déle. Ne všechny ženy v tomto postavení mají možnost od toho utéct, bohužel. A tím, že fyzické násilí jde ruku v ruce s psychickým týráním, tak se tyto rány jen tak nezahojí. Ženy si to v sobě nosí už pořád. Sice se mi více líbila 1. kniha, ale také hodnotím plným počtem hvězdiček.

Evka3814
28.11.2018 5 z 5

Opět krásně napsaná kniha a těším se na pokračování.

avalonek
17.10.2018 5 z 5

Tohle je spisovatelka románů.Ať jsou historické,či z naší doby,tak autorka prostě umí.Každý příběh má něco do sebe,vtáhne vás do děje,který má příběh,úžasné postavy a samozřejmně chemii mezi hlavnímy hrdiny(což je podle mě nejdůležitější).Kniha podle mého gusta.

happy19
11.10.2018 5 z 5

Dokonale napsané životní pády i vítězství...prostě Lisa :-*

vcielka
03.07.2018 5 z 5

Do tejto serie sa autorka rozhodla zakomponovat trochu realnejsich problemov, co je fajn. Ked pisem recenzie na knihy tejto autorky, stale sa bojim, ze sa budem opakovat. Mne sa totiz jej styl velmi paci a je uplne jedno ci citam od nej historicku regentsku, viktoriansku alebo modernu romancu. Hrdinovia su vzdy k zozratiu a na zasnivanie a hrdinky az na par vynimiek sa vzdy svojim charakterom vymykaju od bezneho priemeru a citatel s nimi sympatizuje.
Chvilu som si len musela zvykat pri tejto serii na prvu osobu a pohlad len jednej strany, ale i tak vtiahlo do deja a Hardy ziskava odo mna 110 bodov :)

Kessy1990
03.03.2018

Knihu jsem četla jednim dechem. Strašně mě zajímalo jak se spisovatelka poprala s domácím násilím a byla jsem mile překvapena. Určitě je to jedna z jejich mnoha knih kterou si ráda zase jednou přečtu. Jen me velice mrzí že takový mizerove jak je Nick nejsou jen na papíře ale že se snima vídáme i v reálném světě. Obdivuji ženy které toto zažily a dokázali se stim poprad. Mají moji hlubokou uctu!

moudivlacek
21.11.2017 5 z 5

Skvělý příběh a citově více propracovanější jak ten první. Dokonalé vylíčení narcisty, který miluje týrání slabších - zde podán jak mužský, tak i ženský typ. A oba jsou opravdu hrozné.
Vždycky říkám, že zlomeniny a modřiny se zahojí snáz jak duše. A někdy se dokonce nezahojí vůbec.
Zde nakonec napomůže jak milující rodina, tak i člověk, do kterého by to zrovna tahle rodina neřekla.
Ale Haven neuzdraví jen Harry, ale i Harry se "uzdraví" díky Haven. Proto je nakonec splynutí duší, jak by to mělo být i v normálním životě, nejen v knížkách.
Moc se těším na další díl.
Doporučuji