Šumavský Děs II přehled

Šumavský Děs II https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393791/bmid_sumavsky-des-ii-bu8-393791.jpg 4 7 7

Šumavský Děs série

< 2. díl >

Šumavský Děs, bájná bytost, pokračuje ve svých pochmurných memoárech. Tentokrát čtenáře zavádí do Českého Krumlova, Horní Plané, Volar, Frymburku, Vlachova Březí, Mojného, Velešína, Nalžovských Hor, České Kubice, Benešova nad Černou, Hořic na Šumavě, Železné Rudy a Vyššího Brodu. Nabízí třináct strašidelných příběhů, které se údajně staly... alespoň sám Děs to tak tvrdí. Jak s oblibou říká: "Můžete tomu věřit, stejně tak nemusíte. Je to jen na vás."... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šumavský Děs II. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

kuruteku
09.01.2021 3 z 5

Ani nemohu uvěřit, že jsem první díl četl poprvé před dvěma lety. Když jsem si je teď četl oba po sobě, v podstatě už jsem u druhého dílu tolik nejásal. Ubylo historie, resp. starých báchorek, přibylo vycpávek. Ano, řemeslně dobré, ale nebylo tu moc nových míst, důvod pro mne pro čtení. Kde je Přibrání, Bělá, Malonty, Leopoldov, Pohoří na Šumavě? Kde jsou jiní nemrtví a jiná tajemství? Aspoň jsem se na podzim podíval do Cetvin a chápu, co autora mohlo inspirovat. Nicméně už tolik nejásám.

castkov
27.05.2020 4 z 5

Dobře se to čte... Oba díly bych doporučil


martinstefko
16.04.2019 4 z 5

„Šumavský Děs II“ je za mě zatím nejlepší knihou Václava Votruby. Na povídkách je nejvíce vidět, že je autor vypsaný, že už má trochu lépe zvládnutou redakci příběhů i jejich korekturu. Ale i povídky samotné jsou lepší, mají lepší atmosféru a jsou místy opravdu hororové. Už to nejsou jen legendy, které se vypráví. Tady jsem měl skutečně pocit, že čtu horory. I proto hodnotím tuhle knihu jako nejpovedenější Vaškův horor.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šumavský Děs II v seznamech

v Přečtených10x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x