Únos do světa stínů přehled

Únos do světa stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360874/bmid_unos-do-sveta-stinu-vWW-360874.jpg 4 30 30

Rodina Lundových série

< 9. díl >

Porodní asistentka Cecilie Lundová si dopřeje výlet za hranice všedních dnů a oddech od pracovních a mateřských povinností: vyrazí na týden do Paříže, kde ji čeká romantické dobrodružství, seznámení s francouzskými kolegyněmi z oboru a další podnětné zážitky. O to tvrdší je však návrat zpátky. Už v letadle se dozvídá, že doma ve Švédsku beze stopy zmizela desetiletá holčička – a jako by ta zpráva sama o sobě nebyla dost děsivá, vyjde najevo, že se jedná o nejlepší kamarádku Ceciliiny prostřední dcerky Grétky, malou Tiffany, které zemřela maminka a jejíž tatínek je natolik v zajetí vlastních problémů, že péči o dcerku příliš nezvládá. Cecilii znovu čeká každodenní kolotoč povinností, zároveň se však nemůže zbavit neklidu a tísně, cítí potřebu udělat něco pro to, aby se Tiffany co nejrychleji našla. S každou další hodinou bezvýsledného pátrání se totiž zmenšuje naděje, že je holčička stále naživu. A navíc se zdá, že Grétka před rodiči i policií něco tají…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Skugghäxan , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Únos do světa stínů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

čef
20.05.2024 4 z 5

Tak jako v předchozích dílech sledujeme osudy všelijak propletených rodin. Hlavní hrdinka dále, jako zdravotní sestra, rodí a rodí, ale také pátrá po ztracené kamarádce svojí dcery a hledá náhradníka za rozvedeného otecka jejich čtyř dětí. Rovněž jsou zde lesbické, emigrantské a podvodnické motivy a stále je co řešit. Tak děvčata do toho.

Zlatinka.Emilly
06.09.2020 5 z 5

Docela se mi kniha líbila, jen mě udivilo, že pisatelka českého původu sama nepřeložila knihu do češtiny. Ale asi už tak dobře česky neumí, když žije od 10ti let ve Švédsku. Tento příběh se vyznačuje prvky romantiky, krimi i běžného všedního života. Jen mě zpočátku mátla ta jména, kterých je v knize už od začátku moc. Musela jsem vždycky přemýšlet o tom, kdo kam a ke komu patří. Na únosu se mi líbilo, že to bylo vlastně jen okrajové, že se celá kniha nezabývala tímto problémem. Jo a ten konec.... tak ten jsem nepochopila, jakoby se v tiskárně ztratila minimálně jedna stránka, prostě neukončené, přesto dávám plný počet hvězdiček. Jen si myslím, že obálka knihy nestimuluje s příběhem. Na obrázku je pravděpodobně Tiffany, která v Paříži nebyla. Jinak je obálka příjemná na pohled, když odmyslíme, že s příběhem se neslučuje.


ivka67
04.11.2019 4 z 5

Toto byl pro mně asi nejlepší díl série.Kniha měla spád,bylo v ní napětí a i trochu více erotiky.Těším se na další pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Únos do světa stínů v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x