Ozbrojená žena

Ozbrojená žena https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396009/bmid_ozbrojena-zena-YNL-396009.jpg 4 21 11

Rodina Lundových série

< 10. díl

Porodní asistentka Cecilie Lundová se spojí s dávnou známou v naději, že jí to pomůže znovu nalézt ztracenou rovnováhu a nabrat síly – fyzické i psychické. Na domácí frontě je sice momentálně celkem klid, i když dospívání nejstarší dcery Sofie není žádná pohádka, zato se však stahují mračna nad Ceciliinou prací. Soukromé porodní klinice Victoria, kde Cecilie pracuje, hrozí zrušení, a to ještě zdaleka není to nejhorší. Na klinice dojde k šokujícímu brutálnímu činu a krátce poté naleznou v její těsné blízkosti mrtvé tělo mladého lékaře. Že by spolu oba zločiny souvisely? Když vzápětí beze stopy zmizí studentka medicíny, která zřejmě o pozadí vraždy něco věděla, nedokáže už Cecilie dál nečinně přihlížet a opět se pouští do pátrání.... celý text

Přidat komentář

čef
24.09.2022 4 z 5

Kdybych tušil, že se jedná o desátý díl řady, asi bych se do toho nepustil. Přitáhl mne název, vypadá to na detektivku, či něco ostřejšího. A tak to samozřejmě nebylo. Jedná se o vztahový román sepsaný k povzbuzení žen, aby se nenechaly utiskovat a šikanovat. Takže je zde hlavně plno popisů porodů, potíží na sociálních sítích a jiných problémů nejen puberťáků. Sem tam okrajově vražda, psychopat a defraudantka. Intelektuálně dobře napsané, ženám se to musí určitě líbit.

ivka67
27.12.2020 2 z 5

Pro mě knize chyběla akčnost celý příběh se hrozně vlekl.


Aneleh
26.01.2020 5 z 5

Ani desátý příběh Cecilie Lundové nezklamal. Opět jsou v něm prvky detektivního i psychologického románu, u každé postavy víme, proč jedná určitým způsobem. Kdo podle názvu čeká porodní asistentku s pistolí v ruce, ten po přečtení pozná, že je to myšleno úplně jinak. Jde o vážný problém dnešní doby, týkající se násilí prováděného na ženách. Autorka ukazuje, jak úspěšně čelit takovým situacím a tím dodává své knize na společenském významu.

L.Helena
09.06.2019 4 z 5

Jeden z těch lepších dílů série.

kniha
30.05.2019 5 z 5

Opět výborný díl. Mám ráda celou tuto sérii, která je pro mne velmi čtivě napsaná. Doufám, že bude hodně dlouhá.

niknikita
23.04.2019 4 z 5

Tak jestli se vám vybaví žena s pistolí, zapomeňte. Vaší zbrani jste
především vy. Nikdy nesmíte nikomu dovolit, aby poznal, že se bojíte. Musíte mít duševní převahu.
To je důležité, aby se člověk mohl bránit.

Násilí je faktický fenomén doby, ve které žijeme a tato kniha mi to krutě připomenula.

Kateřina Janouchová mne mile překvapila a ráda se k jejím knihám vrátím.

Mandlevest
22.04.2019 4 z 5

Osudy Cecilie Lundové čtu už několik let. První díl Podváděná byl skvělý, další díly měly kolísavou úroveň, ale spisovatelce nelze upřít, že píše velmi čtivě a ti, kteří prožívají s Cecilií její barvitý soukromý i pracovní život od počátku sáhnou i po další knížce, která určitě přijde. Kdo nezná, doporučuji číst postupně, hlavně soukromí hlavní hrdinky na sebe navazuje a knížky Vám budou srozumitelnější a budou Vás víc bavit.

lucie2371
18.04.2019 5 z 5

Skvělá stejně jako předchozí díly!

lenkaabooks
24.02.2019 3 z 5

Desátý díl a ne poslední. Opravdu už to čtu jen ze setrvačnosti. Nedá se upřít že paní Janouchová psát umí, ale nemá se v nejlepším přestat ? Tedy už před několika díly ? Bohužel mám pocit, že mě ani nezajímá do čeho se Cecílie zase připlete, spíše mě zaujmou zmínky o dětech, kterých má tato porodní asistentka pět. Zde dostala větší prostor dospívající dcera Sofie.

bookcase
15.01.2019 5 z 5

Zatím poslední (ale doufám, že KJ už zuřivě píše 11. díl) a za mě jeden z nejlepších.

Nelmal
07.12.2018

to není česká literatura