Bosá dívka

Bosá dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328766/mid_bosa-divka-BXo-328766.jpg 4 46 20

Rodina Lundových série

< 8. díl >

Porodní asistentka Cecilie Lundová právě oslavila čtyřicítku a v jejím životě nastalo v posledních pár letech několik zásadních změn. Rozvedla se a s bývalým manželem mají děti ve střídavé péči, našla si nové bydlení, začala pracovat na nové porodní klinice a psát sloupky pro časopis. Děti rostou a jsou čím dál samostatnější, puberta však s sebou přináší nové problémy. Tentokrátje na řadě mladší ze synů Marcus. Potíže se však nevyhýbají ani ostatním členům rodiny. Zdálo by se tedy, že má Cecilie starostí až nad hlavu, nebyla by to však ona, aby si k nim nepřidala další. Na porodní klinice se zničehonic objeví zubožená mladá žena bez dokladů, přivede na svět chlapečka a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kam odešla, ani proč své dítě opustila, a Cecilie se v souvislosti s jejím zmizením začne hlouběji zajímat o situaci lidí bez domova. I tentokrát se přesvědčí, že pravda může být životu nebezpečná.... celý text

Mindy
Mindy
02.11.2021 2 z 5

Pro ty, kdo si, stejně jako já, dost dobře nedovedou představit, co to znamená "rodinný thriller", tak vězte, že se jedná o příběh rozvedené čtyřicátnice s pěti dětmi ve střídavé péči, která zažívá, dá se říct, vcelku běžné starosti s dětmi - od vzdorovitého období s nejmladší dcerou až po pubertu se starším synem. Kniha je taková nemastná neslaná. Cecílie mi vůbec nesedla. Za celou dobu byla snad jen dvakrát zmínka o tom, že jde do práce, jinak šla buď na schůzku, nebo do televizního studia, nebo byla na mobilu a kontrolovala esemesky. Nakupovala a vařila. Děti se vesměs dívaly na televizi. Bylo to moc dlouhé a nudné. A to je osmá kniha v sérii! Jediné plus je to, že ji lze číst samostatně. Ničemu nevadí, že jsem předchozí díly nečetla (a ani nebudu).

Hakl54
Hakl54
07.04.2021 4 z 5

Celou dobu jsem čekala na slibovaný rodinný thriller a on se ukázal dost naivně na poslední chvíli. Jinak takový průměr o podivném rodinném životě porodní asistentky.


LuckyZ
LuckyZ
31.12.2020 3 z 5

Opět pokracovani rodinného života Cecilie. Ale tentokrát celkem o ničem, akce až na poslednich stránkách.

zimolka
zimolka
16.04.2020 5 z 5

Další krásný díl,jako oddechovka super čtení.

ivka67
ivka67
06.10.2019 3 z 5

Asi jeden ze slabších dílů,ale přečíst se to dalo,uvidíme jaké bude pokračování.

OnlyFour
OnlyFour
13.07.2019 3 z 5

Už po týždni neviem, o čom to bolo....fakt... slabé 3*

Deni17
Deni17
12.05.2019

Škoda času, opravdu nudná knížka, přečetla jsem jenom díky tomu, ze jsem očekávala, ze se tam začne uz konečně něco dít, bohužel se to nepovedlo, ten konec překotný a pokračování už mě nezajímá. Další díl uz opravdu číst nechci. Označení thriller je vtipné.

L.Helena
L.Helena
19.07.2018 2 z 5

Tak tento díl se moc nepovedl... Autorka se zřejmě snažila vykreslit Cecilii jako spravedlivou a činorodou ženu, ale podle mě byla především příšerně nezodpovědná. Detektivní příběh, který byl v knize spíš jen naznačován, měl příliš překotný konec. A samotný závěr... až moc otevřený. Není to o tom, že by si čtenář mohl domyslet svůj vlastní závěr, ale autorka prostě otevře další příběh a konec. Nelíbí se mi, že až nepříjemně nutí čtenáře, aby si koupili i další pokračování.

medlovice
medlovice
06.06.2018 2 z 5

Hezký obal a lákavý název , ale nebavilo mě to .

Acquenta
Acquenta
02.10.2017 2 z 5

Opravdu škoda papíru na takovou knihu. Příběh Cecile mě vůbec nebavil a ona sama mi byla nesympatická, už z toho důvodu, že ji vlastně vůbec nezajímaly vlastní děti. Raději se starala o nějaké cizince....jediné, co mě opravdu na knize bavilo, byl příběh Marie, ale ten byl shrnut snad do 20 stran, takže za mě bída bídoucí...

Aneleh
Aneleh
17.09.2017 5 z 5

Líbí se mi, jak příběhy porodní asistentky Cecílie se navzájem prolínají. Je zajímavé sledovat její osobní život, zážitky nádherného povolání a zároveň být svědky její schopnosti rozplétat kriminalistické případy. Nechybí zde tedy vůbec nic, co dělá knihu napínavou a stejnou měrou realistickou i romantickou. Všech osm dílů bylo fantastických a doufám, že bude pokračování, protože Cecílie se nám stala kamarádkou. Říká nám spoustu životních pravd a připomíná, jak je život ženy i přes všechny těžkosti pestrý a krásný.

lucie2371
lucie2371
07.09.2017 5 z 5

Dávám 5*. Kniha byla opět skvělá jako její předchozí díly :) A jelikož to mělo hodně neuzavřený konec, předpokládám, že vyjde ještě další díl. Už se na něj moc těším.

Smiragl
Smiragl
26.07.2017 2 z 5

Dost bylo Cecílie a její famílie! Ano, je fajn sledovat, jak rostou děti a jak se vyvíjí vztah mezi Cecílií a jejím manželem, ale nedokážu se přenést přes to, že víceméně jen tyto popisy zabraly 300 stran v knize a když se tam (konečně!) začne něco dít, tak to autorka sfoukne na pár stránkách a to ještě víceméně retrospektivně. Tahle knížka si nezaslouží označení thriller!

alnahu
alnahu
17.07.2017 4 z 5

Další čtivý příběh porodní asistentky Cecilie, tentokrát v příběhu bezdomovkyně ,která opustila své dítě. Také se Cecilie konečně rozvedla se svým nevěrným manželem.

kniha
kniha
04.07.2017 5 z 5

Jsem nadšená každým dílem série o porodní asistentce. Mám pocit, že už ji za těch osm dílů znám. Všechny postavy prožívají své příběhy a já si moc přeji ještě spoustu dalších dílů. Pro mě velmi kvalitní čtení. Autorka dokáže pár větama vtáhnout do děje a styl psaní, vnitřní pocity a prožitky všech postav v knížce mě nutí stále otáčet stránky dál.

bookcase
bookcase
09.05.2017 4 z 5

Mám tuhle sérii ráda, ale zdá se mi, že tenhle díl je kapku slabší. A téma uprchlíků jako na zakázku.

ReziEngli
ReziEngli
03.04.2017 3 z 5

Když se to vezme kolem a kolem, tak byla kniha velmi zajímavá. Docela mě mrzí, že jsem nečetla předchozí díly, možná bych pak do rodiny pronikla trochu hlouběji. Co mi vadilo, bylo množství postav, ve kterých jsem se po chvíli začala docela solidně ztrácet. Ovšem zase, kdybych četla předchozí díly, možná by se mi to nestalo, takže se dá říct, že je to čistě moje chyba. A taky mi vadilo, že přímá řeč nebyla psaná klasickým stylem mezi uvozovkami, ale pouze na začátku pomlčkou. Někdy se potom nedalo poznat, co je ještě přímá řeč, a co už je vyprávění vypravěče. Jinak příběh jako takový byl zajímavý, místy malinko zdlouhavý, ale jinak to bylo fajn. Ovšem pro příště byl volila klasický styl označování přímé řeči, tohle nebylo zrovna šťastně řešení. Chápu, že se autorka chtěla odlišiti od ostatních autorů, ale opravdu to při čtení dělalo docela problémy. Co se mi u knihy hodně líbilo, byly kraťounké kapitoly, dobře se mi to četlo, jedna kapitola měla třeba jen 3 stránky.

lenkaabooks
lenkaabooks
26.03.2017 3 z 5

Osmý díl ze série knih o porodní asistence Cecílii. Rozvedená matka pěti dětí řeší nejen problémy s jedním ze synů a s nejmladší dcerou, ale do toho zvládá i mediální pozornost, spojenou s její až posedlostí​ zaplétat se do zločinů.
Řekla bych, všeho s mírou. Ale vzhledem k otevřenému konci, má zřejmě autorka v plánu další pokračování. A já říkám, stačilo ...

Marcela52
Marcela52
22.03.2017 3 z 5

Další příběhy porodní asistentky Cecílie Lundové jsem přečetla už trochu ze setrvačnosti. I když je život této mladé ženy a matky pěti dětí stále rušný a zajímavý, přeci jen už je znát, že se autorka trochu vypsala, takže pro mě už tento příběh nebude mít pokračování. Nicméně mohu doporučit jako méně náročné "ženské" čtení...

bábuška
bábuška
08.03.2017 4 z 5

Na porodní klinice se zničehonic objeví zubožená mladá žena bez dokladů , přivede na svět chlapečka a beze stopy zmizí. Nikdo neví kam odešla, ani proč své dítě opustila a Cecilie, hlavní postava příběhu, se v souvislosti s jejím zmizením začne hlouběji zajímat o situaci lidí bez domova.
To je začátek poutavé knihy. Děj se odehrává začátkem devadesátých let, kdy města západní Evropy zaplnili utečenci z Rumunska s naději na lepší život. Ale i ve Švédsku je čekala jen žebrota, zima a hlad. Jeden peníz do natažené dlaně stačí na krajíc chleba, ale nevyřeší vůbec nic. Bídu těchto lidí využije pod hlavičkou Nadace ZLVO farmaceutická firma, která za úplatu zkouší na mladých ženách nový lék, po němž ovšem následuje úmrtí. To zjistí doktorka Smithová a snaží se upozornit na vše asistentku Lundovou, která se dá do pátrání na vlastní pěst. Její osobní odvaha pomohla odhalit zlo, páchané na bezmocných lidech.