Pečeť smrti přehled

Pečeť smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474042/bmid_pecet-smrti-8jC-474042.png 4 473 473

Český král pověří Oldřicha z Chlumu delikátním vyšetřováním. Pražský biskup totiž vlastní darovací listinu děda současného krále na vesnici Makotřasy, o níž je Přemysl II. Otakar přesvědčený, že patří jemu. Královský prokurátor začne pátrat a narazí na vraždu staroměstské měšťanky, která se nechala vydržovat několika zámožnými muži, kromě jiného i nejvyšším komořím. I když to tak na první pohled nevypadá, Oldřich z Chlumu záhy odhalí, že oba zločiny spolu souvisejí. Pomalu začne rozplétat klubko složitých intrik, které ho tentokrát zavedou do křivolakých a ponurých uliček Starého Města pražského. Jenže neustále má kohosi v patách, kdo si dává záležet, aby každý, kdo něco ví, zemřel.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pečeť smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (60)

sgjoli
včera 3 z 5

Měla jsem ještě chuť na další detektivku s Oldřichem, tak jsem se rozhodla pokračovat s dalším dílem. A byl to opět klasický Vondruška.
Přiznám se, že jsem se u tohoto dílu trošku ztrácela v těch listinách a v uplatňování toho práva, které se kolem těch listin motá. Ale jinak zápletkou opět zajímavé - prostě to, co od této série čtenář čeká. Opět tu najdeme i popichování Diviše a Oty, i když Ota se mi v tomto díle zdál o trochu vážnější, než jindy, což se mi vlastně líbilo. Že to prostě není jen povrchní proutník, co honí každou sukni, ale má jako postava i emocionální hloubku.
V poslední třetině knihy mi docela mrazilo a měla jsem strach, jak to skončí - kdo četl, asi tuší, nač narážím. To se mi ještě u Vondrušky nestalo, aby ve mně toto vyvolal.
Každopádně se určitě těším na další díl a co si Vondruška pro nás připravil.

Luigi1
13.05.2024 5 z 5

Moc se mi to líbilo dobře se to četlo


dalia1769
29.08.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších knih tohoto cyklu, spletitý a napínavý děj.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pečeť smrti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených868x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených33x
v Knihotéce224x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech5x