Kameňolom přehled

Kameňolom https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322192/bmid_kamenolom-3Ox-322192.jpg 4 406 406

Öland série

< 3. díl >

Jerry Mörner, prenasledovaný, zničený starec plný tajomstiev, hľadá útechu u svojho syna Pera, ale ten sa musí starať o chorú dcérku a po viacnásobnom sklamaní otcom pohŕda. Per zdedil menšiu chatku pri kameňolome na severnom Ölande a dúfal, že ho nechá na pokoji tak otec, ako aj susedia z okolitých luxusných víl, no napokon sa nečakane spriatelil so zostarnutým kapitánom Gerlofom Davidssonom, ktorý sa vrátil do dediny, aby privítal jarné slnko a vtáctvo. Jedného dňa však Perovi zavolal otec, aby sa uňho čím skôr zastavil. Keď Per proti svojej vôli pricestoval do otcovej obrovskej lesnej vily v Smålande, videl z nej iba plamene a tmavú postavu, ktorá sa stratila v húštine.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Marenčin PT
Originální název:

Blodläge , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kameňolom. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

čef
30.03.2024 4 z 5

Několik příběhů vzájemně propletených až to není příliš přehledné, ale to vlastně nevadí. Autorovi se totiž povedlo smíchat mystérii ostrova Öland tak, aby bylo vše uvěřitelné a poutavé a až někdy skoro poetické (jsme krátkou písní, co rozléhá se pod nebem, smíchem ve větru, který končí povzdechem). Dramatické scény se sice vyskytují až na konci, ale napínavé je to stále. Děj se točí okolo porno průmyslu a víl. Také jsme často v nemocnici a zažíváme rozchody i nové lásky. Dobře se to četlo přes všechnu tu složitost.

DuncanIdaho
19.11.2023 4 z 5

Autor pokračuje ve stylu větší část knihy nic a pak strhující závěr. I v této knize 3/4 knihy detektivku moc nepřipomíná, pak se začínají objevovat první náznaky a vše se vyřeší a vysvětlí na několika posledních stránkách. Knihu si ale přečtěte.


vladka321
04.07.2023 5 z 5

Výborné čtení. Autorův styl psaní se mi moc líbí, stejně tak postavy na nichž je příběh založen a téma. I když jsem se zpočátku trochu zděsila jakéhosi spirituálního tajemna, tak v důsledku tato dějová linka byla spíše příjemným odlehčením příběhu. A navíc se vysvětlila téměř uvěřitelným vyústěním. Proložení kapitol deníkovými zápisky je opět velmi zajímavým prvkem. Doporučuji a dávám nejvyšší hodnocení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kameňolom v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených605x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených20x
v Knihotéce349x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x