Muži, kteří nemají ženy přehled

Muži, kteří nemají ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253517/bmid_muzi-kteri-nemaji-zeny-jXM-253517.jpg 4 751 751

Nejnovější Murakamiho kniha vypráví o vztazích, poznamenaných nedorozuměním, nevěrou, či proradností. Sedm povídek sbírky spojuje téma osamění mužů, kteří za různých okolností ztratili ženu, nebo o ni nenávratně přicházejí. Murakami vykreslil trápení hrdinů s jejich osudovými láskami v různém věku a postavení: spisovatel či plastický chirurg, herec nebo vysokoškolák, majitel baru. Všichni se nacházejí v různých životních situacích, ale všichni jsou nějak poznamenaní duchem ztracených žen…... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Odeon
Originální název:

女 の いない 男たち Onna no inai otokotači , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži, kteří nemají ženy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (123)

mgeisselreiter
16.03.2024 4 z 5

Murakami potvrzuje, že nejen romány, ale i povídky umí psát. Většina povídek se mi líbila, ale byly tam i 3 o něco slabší (což je subjektivní, jelikož jiný čtenář naopak vyzdvihuje tyto 3 jako nejlepší). 70-80%, 16. 3. 2024.

JFK117
12.03.2024 5 z 5

Nemám moc ráda povídky, ale... Mám ráda kočky, Kafku a teď i japonská jména : Takacuki, Kafuku, Kino, Goto, Tokai, Samsa.


Lenka.Vílka
08.10.2023 5 z 5

A někdy ztratit jednu ženu znamená ztratit všechny ženy...

Právě jsem dočetla krásnou sbírku, která mě neskutečně bavila. Každá z povídek je jiná, ale zároveň tak podobná, protože tohle není sbírka pojmenovaná po jedné z povídek, ale kniha, která dává smysl jako celek, a v rámci povídek graduje. Vzalo mě to za srdce i duši. Je málo autorů, kteří mají tu moc najít ve mě všechny ty věci, které si nechávám pro sebe. Takže je čas opět poděkovat.

Stát se mužem bez ženy je nesmírně snadné. Stačí se hluboce zamilovat do některé, která později odejde jinam.

Napsala jsem něco i k jednotlivým povídkám. Protože tohle neudělat zrovna tady by byl neskutečný hřích...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knihománie startuje již popáté a letos přinese 22 novinek

20.10.2015


Citáty z knihy (2)

Ale říkám ti, že nezáleží na tom, nakolik si s někým rozumíš, ani na tom, jak hluboce miluješ, dohlédnout až na dno cizí duše nedokážeš. Můžeš se o to snažit, ale skončíš jen tím, že se budeš trápit. My dokážeme vidět jen do své vlastní duše, a i to pouze za předpokladu, že se hodně snažíme. Musíme udělat jediné, najít kompromis a upřímně se smířit sami se sebou. Pokud skutečně toužíš vidět do někoho jiného, pak se musíš podívat přímo a hluboko sám do sebe.


S každým hnutím jejího srdce cítím, jak se to moje táhne za ním. Jako dvě lodě svázané lanem. Neexistuje nůž, který by to lano dokázal přeřezat, i kdybych si to stokrát přál.


Kniha Muži, kteří nemají ženy v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených1 112x
ve Čtenářské výzvě269x
v Doporučených37x
v Knihotéce313x
v Chystám se číst303x
v Chci si koupit81x
v dalších seznamech6x