Magické otazníky přehled

Magické otazníky
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360431/mid_magicke-otazniky-KML-360431.png 2 2 2

Na konci Zlaté uličky stojí prý dům, který se objevuje a zase mizí. Je to jen pověst, nebo pravda? Jen přízračný odraz, nebo brána do jiného světa? Odpověď na tuto a řadu dalších záhad našich dějin přináší v nové knize Magdalena Zachardová, autorka řady záhodologických publikací. Ze Zlaté uličky se s ní vypravíte i na další záhadami opředená místa Prahy, ale i mimo ni, například za ďáblem a Jakubem Krčínem nebo za vodníky v okolí Rožmberka. Tato kniha přináší čtenářům zajímavé příběhy českých dějin v netradičním podání. Edice Fénix Nová edice záhad Fénix přináší čtenářům zajímavé příběhy z našich i světových dějin, které nedají některým vědcům a historikům spát. Bohatě ilustrované knihy nabízí čtenářům poučení i zábavu pro volné chvíle.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magické otazníky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

xxzebraxx
03.08.2019 3 z 5

Obsah knihy jako takový není vůbec špatný, autorka si zvolila poměrně široký rozsah, což jistě hodně čtenářů uvítá, ale jak už bylo řečeno, chybí zde nějaký její pohled, něco osobního, co knihu odliší od věcného popisu místa nebo letopočtů. Nejvíce mi ale vadily gramatické chyby, překlepy, absence mezer mezi slovy i za tečkami na konci vět. Něco takového by se podle mě nemělo vůbec dostat na pulty knihkupectví.

Iki1
16.03.2018 1 z 5

Titul je hodně zavádějící. V knize najdeme povětšinou výcuc různých místně určených pověstí s trochou tajemna. K tomu malinko koření v podobě historických exkurzů, například do doby Rudolfa II. či Karla IV. To, co oživuje podobnou literaturu jiných autorů, je vlastní zkušenost, hlavně vlastní pátrání, a především pohled z jiného, překvapivého úhlu. A to je to, co mi v této knize nejvíc chybělo. A vydavatel by se měl rychle poučit, jak se v češtině správně rozdělují slova na konci řádku.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Magické otazníky v seznamech

v Přečtených3x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x